skip to Main Content
DSC02420 300×336 (Copy)

«Κεραυνοί» Ν. Γαλιατσάτου κατά Ε.Ο.Α.Β. και Π. Δήμα

DSC02420

To «παρασκήνιο», τα «παρατράγουδα» και τα «ευτράπελα» που υπήρξαν πίσω από την τεράστια επιτυχία του Βαγγέλη Γαλιατσάτου, με την κατάκτηση δύο αργυρών μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών που έγινε στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε ο προπονητής του ΑΠΕΣΔΑΣ «Ο Κέφαλος», Νίκος Γαλιατσάτος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (24/5) στο χώρο προετοιμασίας του συλλόγου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αργοστολίου. Ο κ. Γαλιατσάτος, ο οποίος υπηρετεί εδώ και 50 χρόνια το άθλημα, ήταν για μια ακόμη φορά «χειμαρρώδης» στις δηλώσεις του, εξαπολύοντας δριμεία «επίθεση» στην Ελληνική Ομοσπονδία Άρση Βαρών και ειδικά σε βάρος του τ. Προέδρου της και νυν μέλους της, Πύρρου Δήμα.

Πώς «χάθηκε» το χρυσό μετάλλιο για τον Βαγγέλη Γαλιατσάτο
Στο ξεκίνημα της τοποθέτησης του, αναφέρθηκε στους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο έτσι ώστε ο 17χρονος Κεφαλλονίτης αθλητής να μην μπορέσει να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο. «Ο προγραμματισμός ήταν για να βγει πρώτος αλλά δεν φτάσαμε σ’ αυτό το στόχο γιατί πρώτον ο Βαγγέλης είναι 17 ετών και σ’ αυτή την ηλικία οι αθλητές είναι και λίγο… ανυπάκουοι και δεύτερον είχαμε και ορισμένους εξωγενείς παράγοντες που ήταν τραγικοί! Είναι γνωστό ότι με την Ομοσπονδία είμαι στα… μαχαίρια επειδή δεν δέχεται τη δημοκρατία. Δεν υπάρχει χώρος για αντιπολίτευση σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Οι καλοί είναι μέσα και οι κακοί έξω. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πύρρος Δήμας που είχε πει ότι αυτός ο κανονισμός της Ομοσπονδίας και αν μου αρέσει. Εξαιτίας της τιμωρίας (σ.σ. συνολικά 20 μηνών!) που μου έχει επιβάλλει η Ομοσπονδία, παρευρέθηκα στη Μπανγκόκ με δικά μου έξοδα όχι σαν προπονητής αλλά σαν απλός επισκέπτης στην κερκίδα. Η ομοσπονδία όρισε ένα νέο προπονητή, που δεν είχε εμπειρία σε διεθνές επίπεδο και ενώ είχε προαποφασιστεί μαζί μου η πορεία του αγώνα και η τακτική που θα ακολουθούσαμε, όλα καταγεγραμμένα σε χαρτί, την τελευταία στιγμή έγινε κάποιο λάθος παιδαριώδες με αποτέλεσμα να χάσουμε την πρώτη προσπάθεια. Αντί να υπογράψει το χαρτί του Ελληνα αθλητή για τα κιλά που θα σήκωνε, υπέγραψε το αντίστοιχο του Βούλγαρου (!), με συνέπεια το λάθος αυτό να είναι καθοριστικό για τη συνέχεια και να βγει ο Βαγγέλης δεύτερος». Στο σημείο αυτό, ο κ. Γαλιατσάτος άφησε ακόμη «αιχμές» για το ρόλο της κριτή του αγώνα αλλά και του Πύρρου Δήμα, ως προπονητή της ομάδας των ΗΠΑ, για το χρονικό σημείο που θα έπρεπε να δηλωθούν τα κιλά που θα σηκώσουν οι αθλητές στην τρίτη τους προσπάθεια. καταλήγοντας ότι «έτσι χάθηκε η ευκαιρία για το χρυσό μετάλλιο αλλά τουλάχιστον ήρθε η δεύτερη θέση. Ακολούθησαν και άλλα παρατράγουδα με την Ομοσπονδία να προσπαθεί να καρπωθεί την επιτυχία του Βαγγέλη ενώ το μόνο που κάλυψε ήταν τα έξοδα για το ταξίδι του. Μάλιστα, όχι μόνοι δεν συνεισέφερε στην προετοιμασία του αλλά του έκαναν και βλάβη αφού του στέρησε ημέρες προετοιμασίας όταν τον καλούσε συνέχεια στην Αθήνα για ντόπινγκ κοντρόλ ή για προπονητικά τεστ, στα οποία μάλιστα τραυματίστηκε δύο φορές.

«Προσπαθούν να αποσπάσουν τον Βαγγέλη από την Κεφαλονιά»
Ο κ. Γαλιατσάτος δεν δίστασε να δηλώσει ότι διακρίνει σκοπιμότητα στην επιθυμία της Ομοσπονδίας να καλεί διαρκώς τον Βαγγέλη Γαλιατσάτο στην Αθήνα, λέγοντας ότι επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να τον απομακρύνει από την Κεφαλονιά. «Προσπαθούν να αποσπάσουν τον Βαγγέλη από την Κεφαλονιά λέγοντας ότι δεν έχει την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση. Το… έτοιμο ψωμί όλοι το τρώνε. Το ψήσιμο είναι το θέμα! Είναι τιμή και καμάρι των Κεφαλλονιτών να έχει παιδιά που βγαίνουν και διακρίνονται στο παγκόσμιο στερέωμα και τα οποία παραμένουν στο νησί μας για να τους θαυμάζουν όλοι. Εγώ μπορώ να φτάσω Ολυμπιονίκη τον Βαγγέλη μέσα από το… χωριό που λέγεται Κεφαλονιά. Δίνω τις γνώσεις μου αφιλοκερδώς χωρίς να εισπράττω τίποτα. Εχω δεχθεί προτάσεις να εργαστώ στο εξωτερικό και με την κατάσταση που επικρατεί, όπου κόβονται διαρκώς οι συντάξεις, μπορεί κάποια στιγμή να φύγω…». Σε επιμέρους ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Γαλιατσάτος για την «κόντρα» του με τον Πύρρο Δήμα,  υπογράμμισε ότι για «λόγους τακτικής παραμένει ακόμη μέλος της Ομοσπονδίας. Από τότε που ανέλαβε πρόεδρος το άθλημα πηγαίνει παρακάτω και στην ουσία τελειώνει. Εγώ αντιτίθεμαι σ’ αυτό μαζί με μια ομάδα ανθρώπων, με αποτέλεσμα σήμερα να έχω δεχθεί 20 μήνες τιμωρία επειδή κάνω την τρέλα μου! Ο κ. Δήμας έχει αλλάξει τρεις σημαίες και δεν ξέρω ποια θα είναι και η τέταρτη. Εγώ δεν θα τον κρίνω. Ας τον κρίνουν οι άνθρωποι της πρώτης, της δεύτερης και της τρίτης πατρίδας του…». Στο σημείο αυτό, ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε και στο χρονικό της δικαστικής διαμάχης των δύο πλευρών, εξαιτίας μιας ανακοίνωσης που έστειλε η αντιπολιτευόμενη πλευρά της Ομοσπονδίας μέσω e-mail σε πολλούς αποδέκτες. Ενας από αυτούς ήταν η γνωστή εταιρεία πορνογραφικού υλικού «Sirina» (!) του Δημήτρη Σειρηνάκη, γεγονός που δεν άφησε φυσικά να περάσει «ανεκμετάλλευτο» η νομική πλευρά της Ομοσπονδίας στην υπερασπιστική της γραμμή.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το έγγραφο-απάντηση του Νίκου Γαλιατσάτου προς την Ε.Ο.Α.Β. στα δελτία Τύπου εξέδωσε στις 12 και 13 Απριλίου.

eoav

 

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top