skip to Main Content
An 25 (Copy)

Κεκάτος: Τρία χρόνια λέω ψέμματα για τον Χάρακα

Παραμύθια όσα γράφονται – Αυτοί είναι οι λόγοι που μειώνεται η κρουαζιέρα

Για το φλέγον θέμα της κρουαζιέρας μίλησε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κεκάτος.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε σε όλα όσα έχουν συντελέσει στο να μειωθούν οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων στην Κεφαλονιά, παρά το γεγονός ότι αντίστοιχη μείωση δεν βλέπουν γειτονικοί προορισμοί, όπως η Κέρκυρα και το Κατάκολο. Μόλις εχθές μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, είχε κι εκείνος στους λόγους μείωσης της κρουαζιέρας γενικότερα.

Ο κ. Κεκάτος έκανε λόγο επίσης για «παραμύθια» και «παραφιλολογία» από πολλούς που κάνουν ότι δεν ξέρουν τους λόγους αυτής της μείωσης αφού, όπως είπε, δεν σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του Δήμου, αλλά έχουν να κάνουν κυρίως με τις καθυστερήσεις στα έργα που γίνονται σε βασικές τουριστικές υποδομές του νησιού. Κι αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι οι τουριστικοί πράκτορες.

Τα έργα

«Τρία χρόνια λέω ψέματα (σ.σ. για τον Χάρακα). Τρία χρόνια λέω ότι ο δρόμος θα είναι έτοιμος σε ένα μήνα, γιατί έτσι μου έλεγαν», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις μεγάλες αναβολές που πήρε η παράδοση του έργου, πότε λόγω προβλημάτων στις πληρωμές των εργολάβων, πότε λόγω παρέμβασης του τοπικού γραφείου Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών, που πάγωσε άδικα το έργο για αρκετούς μήνες κ.λπ. Αναφέρθηκε μάλιστα και σε συνομιλίες του Παναγή Δρακουλόγκωνα με τουριστικούς πράκτορες τους οποίους διαβεβαίωνε ακόμη και σήμερα ότι το έργο θα είναι σύντομα έτοιμο. «Οι πράκτορες θέλουν να ξέρουν: κύριε, τώρα που μιλάμε, περνάει ο δρόμος; Όχι… θα περάσει…», είπε χαρακτηριστικά.

«Από τις παράλληλες εκδρομές χάσαμε 30 προσεγγίσεις»

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε επίσης και στις παράλληλες εκδρομές που διοργάνωναν τουριστικά γραφεία για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, πηγαίνοντας έτσι κόντρα στις εταιρείες κρουαζιέρας που διοργάνωνων τις δικές τους. «Όταν προσπαθείς να κάνεις την Κεφαλονιά έναν νέο προορισμό για την κρουαζιέρα και να μπεις μέσα στο έργο των κρουαζιερόπλοιων, εκείνη τη στιγμή πρέπει να σεβαστείς του όρους του παιχνιδιού που λένε ότι δεν είναι η στιγμή να πας κόντρα στις εταιρείες, να λες στον άλλο ότι την εκδρομή που κάνει το καράβι με 80 ευρώ, εγώ στην κάνω με 50. Αυτό τέθηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήρθαν αρχικαπετάνιοι της εταιρείας… Χάσαμε 30 προσεγγίσεις με όλο αυτό. Έγινε σύσκεψη στο δημαρχείο αλλά ο δήμαρχος δεν μπορεί να επηρεάσει το επιχειρείν του καθενός… »

Τα ταξίδια


Ρεπορτάζ:
Δημοσιογράφος Σάκης Βούτος
Σύνταξη επιμέλεια:
Κεφαλονίτικα Νέα

Ο κ. Κεκάτος απάντησε για μία ακόμη φορά και για τα ταξίδια του, λέγοντας ότι θα έπρεπε να κατηγορείται ότι δεν ταξιδεύει αρκετά, και όχι γιατί ταξιδεύει, έχοντας απαντήσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι αυτά τα ταξίδια είναι απαραίτητα και ό,τι η Κεφαλονιά θα πρέπει να δίνει το «παρών» σε πλήθος τουριστικών εκθέσεων.  Σημείωσε μάλιστα ότι στα ταξίδια αυτά συνήθως ταξιδεύει μόνος του και ότι δεν δείχνουν ενδιαφέρον ούτε επαγγελματίες αλλά ούτε και άλλοι θεσμοί, όπως π.χ. το Επιμελητήριο. «Ένας δεν φτάνει. Χρειάζονται πολλοί. […] Όταν πάω εγώ είναι η μικρότερη εκπροσώπηση. Πιο μικρή δεν υπάρχει, εκτός κι αν στείλεις…. τη σκέψη σου, σαν Ινδός γκουρού… για να εκπροσωπηθείς.

«Το Κατάκολο έχει την Ολυμπία»

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της σύγκρισης της Κεφαλονιάς με άλλους προορισμούς όπως η Κέρκυρα και το Κατάκολο, απαντώντας ότι δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στην Κεφαλονιά και το Κατάκολο.
«Εμείς δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε το Κατάκολο», είπε. «Το Κατάκολο έχει την Ολυμπία. »

«Έφταιξε κι ο σεισμός»

«Η Κεφαλονιά δεν ήταν στους προορισμούς των κρουαζιεροπλοίων. Με τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε, και μάλιστα είχε ξεκινήσει ο κ. Βαλέτας, καλή του ώρα, που παραλάβαμε δηλαδή και μάλιστα τέθηκε θέμα αυστηρής προτεραιότητας από τον κ. Παρίση για το θέμα του λιμενοβραχίονα και την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Φτάσαμε τις αφίξεις στις 120 και εκεί αντί να δούμε πώς θα το πάμε πιο ψηλά, άρχισε η γκρίνια, ήρθε κι ο σεισμός, και άλλαξε το σκηνικό.»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Βαγγέλη Κεκάτου, κατά τη διάρκεια της οποίας παρεμβαίνει και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

 

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top