Για το φλέγον θέμα της κρουαζιέρας μίλησε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κεκάτος.
Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε σε όλα όσα έχουν συντελέσει στο να μειωθούν οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων στην Κεφαλονιά, παρά το γεγονός ότι αντίστοιχη μείωση δεν βλέπουν γειτονικοί προορισμοί, όπως η Κέρκυρα και το Κατάκολο. Μόλις εχθές μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, είχε κι εκείνος στους λόγους μείωσης της κρουαζιέρας γενικότερα.
Ο κ. Κεκάτος έκανε λόγο επίσης για «παραμύθια» και «παραφιλολογία» από πολλούς που κάνουν ότι δεν ξέρουν τους λόγους αυτής της μείωσης αφού, όπως είπε, δεν σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του Δήμου, αλλά έχουν να κάνουν κυρίως με τις καθυστερήσεις στα έργα που γίνονται σε βασικές τουριστικές υποδομές του νησιού. Κι αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι οι τουριστικοί πράκτορες.
Τα έργα
«Τρία χρόνια λέω ψέματα (σ.σ. για τον Χάρακα). Τρία χρόνια λέω ότι ο δρόμος θα είναι έτοιμος σε ένα μήνα, γιατί έτσι μου έλεγαν», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις μεγάλες αναβολές που πήρε η παράδοση του έργου, πότε λόγω προβλημάτων στις πληρωμές των εργολάβων, πότε λόγω παρέμβασης του τοπικού γραφείου Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών, που πάγωσε άδικα το έργο για αρκετούς μήνες κ.λπ. Αναφέρθηκε μάλιστα και σε συνομιλίες του Παναγή Δρακουλόγκωνα με τουριστικούς πράκτορες τους οποίους διαβεβαίωνε ακόμη και σήμερα ότι το έργο θα είναι σύντομα έτοιμο. «Οι πράκτορες θέλουν να ξέρουν: κύριε, τώρα που μιλάμε, περνάει ο δρόμος; Όχι… θα περάσει…», είπε χαρακτηριστικά.
«Από τις παράλληλες εκδρομές χάσαμε 30 προσεγγίσεις»
Τα ταξίδια
Ο κ. Κεκάτος απάντησε για μία ακόμη φορά και για τα ταξίδια του, λέγοντας ότι θα έπρεπε να κατηγορείται ότι δεν ταξιδεύει αρκετά, και όχι γιατί ταξιδεύει, έχοντας απαντήσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι αυτά τα ταξίδια είναι απαραίτητα και ό,τι η Κεφαλονιά θα πρέπει να δίνει το «παρών» σε πλήθος τουριστικών εκθέσεων. Σημείωσε μάλιστα ότι στα ταξίδια αυτά συνήθως ταξιδεύει μόνος του και ότι δεν δείχνουν ενδιαφέρον ούτε επαγγελματίες αλλά ούτε και άλλοι θεσμοί, όπως π.χ. το Επιμελητήριο. «Ένας δεν φτάνει. Χρειάζονται πολλοί. […] Όταν πάω εγώ είναι η μικρότερη εκπροσώπηση. Πιο μικρή δεν υπάρχει, εκτός κι αν στείλεις…. τη σκέψη σου, σαν Ινδός γκουρού… για να εκπροσωπηθείς.
«Το Κατάκολο έχει την Ολυμπία»
«Έφταιξε κι ο σεισμός»
«Η Κεφαλονιά δεν ήταν στους προορισμούς των κρουαζιεροπλοίων. Με τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε, και μάλιστα είχε ξεκινήσει ο κ. Βαλέτας, καλή του ώρα, που παραλάβαμε δηλαδή και μάλιστα τέθηκε θέμα αυστηρής προτεραιότητας από τον κ. Παρίση για το θέμα του λιμενοβραχίονα και την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Φτάσαμε τις αφίξεις στις 120 και εκεί αντί να δούμε πώς θα το πάμε πιο ψηλά, άρχισε η γκρίνια, ήρθε κι ο σεισμός, και άλλαξε το σκηνικό.»
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Βαγγέλη Κεκάτου, κατά τη διάρκεια της οποίας παρεμβαίνει και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.