
Καμπανός: Φέτος απορροφήσαμε τον ΦΠΑ, του χρόνου δεν το βλέπω…
Μπαίνουν σιγά σιγά τα τοπικά προϊόντα στα εστιατόρια

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού και ειδικά αυτοί των επισιτιστικών επιχειρήσεων μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Αρκείσιος, Χρήστος Καμπανός. Ο . Καμπανός αναφέρθηκε στη σεζόν που κάθε χρόνο είναι και μικρότερη, στα τοπικά προϊόντα που πολλοί επαγγελματίες έχουν ήδη αρχίσει να τα βάζουν στα μενού τους ή στα πρωινά τους, στον ΦΠΑ που μπορεί να απορρόφησαν φέτος οι επιχειρήσεις, δεν είναι καθόλου σίγουρο όμως ότι θα κάνουν το ίδιο και του χρόνου, για τις κινήσεις που γίνονται τώρα τα Χριστούγεννα ώστε να ανέβει η ψυχολογία των αγοραστών και να κινηθούν οι τοπικές επιχειρήσεις κ.α.
Τα τοπικά προϊόντα και η ποιότητα

Συνέντευξη:
Σάκης Βούτος
Πολλά μαγαζιά πλέον προσπαθούν να βάλουν τοπικά προϊόντα. «Αυτά που σέβονται τον εαυτό τους», συνεχίζει «και σέβονται και τον πελάτη τους», προσπαθούν να βάλουν τα βασικά προϊόντα που έχει η Κεφαλονιά: το λάδι, τη φέτα, το κρασί, το μέλι. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει και πρέπει να τα αναδείξουμε. Γίνονται βήματα, βλέπω μαγαζιά που χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα και πολύ χαίρομαι γι’ αυτό. Μπορεί οι εποχή να είναι δύσκολη και να είναι πιο φθηνά τα άλλα προϊόντα, όμως εκεί είναι το θέμα. Αν θέλεις να κρατήσεις τη δουλειά σου, πρέπει να κρατήσεις και την ποιότητά σου».
Χαρακτηριστικό είναι αυτό που είπε για τον συνεταιρισμό της Ρομπόλας από τον οποίο είχαν ζητήσει μία προσφορά για τα μέλη του σωματείου πριν από ενάμιση χρόνο, όμως απάντηση δεν δόθηκε ποτέ. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μπαζίγος, πρόεδρος του Συνεταιρισμού, είχε δηλώσει σε προηγούμενη συνέντευξη ότι ήδη έχουν κάνει προσφορά για τα μαγαζιά της Κεφαλονιάς σε τιμή πιο χαμηλή από αυτή που πολλές φορές αγοράζουν κρασί εκτός Κεφαλονιάς.
Ήταν το πιο παράξενο καλοκαίρι που έχω ζήσει εδώ και 25 χρόνια
Το 23% απορροφήθηκε αλλά του χρόνου θ’ ανέβουν οι τιμές
Έτοιμο το ερωτηματολόγιο για τη μεγέθυνση της σεζόν, αλλά…
Το Πάσχα θα είμαστε ανοικτοί
