skip to Main Content
γερουλανοσ

Και για να μην Ξεχναμε τα ΘΑ ΘΑ ΘΑ και τα Αποτελεσματα !!!

Μετά από τόσους  Αγώνες  και τα  ΘΑ . ΘΑ . ΘΑ . φτάσαμε  ξανά στο Μηδέν και στην Αβεβαιότητα 

Ήταν  Τετάρτη  21 Δεκεμβρίου 2011 

Εργατικό Κέντρο Κεφαλληνίας – Ιθάκης

Μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων για το Κοργιαλένειο Ίδρυμα στην οποία συμμετείχαν και οι εργαζόμενες του Ιδρύματος.

Δήλωσαν την παρουσία τους εκπρόσωποι από την ΕΛΜΕ-ΚΙ, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Ένωση Γονέων Αργοστολίου, το Σύλλογο Γονέων του 1ου Λυκείου Αργοστολίου, τη ΔΑΣ ΟΤΑ, την Ένωση Φυσικών, το Σύνδεσμο Φιλολόγων, το Σύνδεσμο Υδραυλικών, την ΠΑΣΕΒΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Οι παραβρισκόμενοι συμφώνησαν και θα θέσουν υπόψη των φορέων τους τα παρακάτω:
Οι εξελίξεις που προδιαγράφονται με τα μέχρι σήμερα δεδομένα είναι δραματικές. Μπαίνει ξεκάθαρα πια θέμα απολύσεων και δρομολογούνται μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση. Να σημάνει συναγερμός. Η μη αντιμετώπιση της ουσίας του προβλήματος, δηλαδή της σταθερής επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων προοιωνίζουν τη δραματική αυτή τροπή των πραγμάτων. Μέσα από νέες εκδόσεις παλιών διλημμάτων και στο όνομα της μείωσης του κόστους λειτουργίας βιβλιοθήκης – μουσείου επιδιώκεται η νομιμοποίηση αυτής της επιλογής και η πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων όσων απομείνουν. Επιπλέον, προωθείται πιο γρήγορα η ιδιωτικοποίηση και η ιδιωτικοοικονομική λειτουργία που θα εμπορευματοποιήσουν την πρόσβαση στα αγαθά της γνώσης και του πολιτισμού.
Υπάρχει πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για διάσπαση και κατακερματισμό βιβλιοθήκης – μουσείου, για διάσπαση των εργαζομένων με σκοπό να διευκολυνθούν οι πιο πάνω επιλογές. Το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο (ΚΔΣ) βγάζει τη «βρώμικη» δουλειά για λογαριασμό της κυβέρνησης. Αυτό έδειξε η εφαρμογή του κατάπτυστου λοκ –άουτ (ανταπεργίας) από τη μεριά του ΚΔΣ και η τοποθέτηση για μεγάλο διάστημα λουκέτων στο μουσείο. Αυτό έδειξαν τα χαρτιά που μοιράστηκαν στις εργαζόμενες για να διαλέξουν ανάμεσα στις απολύσεις και την εργασία για λίγες μέρες με «πετσόκομμα» των αμοιβών. Η στάση αυτή συνεπικουρείται από τη διολίσθηση των τοπικών διοικήσεων (Περιφέρεια, Δήμος) στη θέση για δημοτική βιβλιοθήκη, κατά παράβαση των αποφάσεων των αντίστοιχων συμβουλίων αλλά και η πλήρης αδρανοποίησή τους σε σχέση με δραστηριότητες που είχαν αναλάβει.
Τώρα ο λαϊκός παράγοντας πρέπει να αναλάβει δράση
και να πάρει επάνω του την υπόθεση.
Ένας είναι ο στόχος στον οποίο πρέπει να κινηθούμε:
ΔΗΜΟΣΙΟΣ – ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ – ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Κάθε φορέας που με τον ένα ή άλλο τρόπο το υιοθετεί είναι ευπρόσδεκτος. Δήμος και Περιφέρεια οφείλουν να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των συμβουλίων τους (που πάρθηκαν μετά από κινητοποιήσεις) και να στηρίξουν την προσπάθειά μας.
Για το λόγο αυτό συγκροτούμε Επιτροπή Αγώνα, η οποία είναι ανοιχτή και σε περαιτέρω διεύρυνση, που θα οργανώσει με όρους μαζικού κινήματος και κοινωνικού μετώπου, τα εξής:
α) Θα είναι σε ετοιμότητα ώστε η όποια αντεργατική κίνηση από τη μεριά εργοδοσίας – κυβέρνησης – ΚΔΣ να αντιμετωπιστεί άμεσα και δυναμικά. Να μην τολμήσουν. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι αν υπάρξει απόλυση η απάντηση θα είναι ανάλογη της πρόκλησης και δεν έχουν διανοηθεί το μέγεθος που θα έχει. Καθιστούμε υπόλογους τον ίδιο τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, τα μέλη του ΚΔΣ, το Βουλευτή και τον Υφυπουργό προσωπικά.
β) Θα συναντηθεί άμεσα στην Κεφαλονιά με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, ο οποίος έχει δεσμευτεί να φέρει την πρόταση του Υπουργείου. Θα ζητήσει από τον Υφυπουργό να υπάρξει συνάντηση στην Αθήνα με εκπροσώπους και των δύο εμπλεκόμενων Υπουργείων (Πολιτισμού – Παιδείας) αμέσως μετά τις γιορτές. Οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι Κεφαλονιτών Αθήνας και Πειραιά θα επιδιωχθεί να συμβάλλουν στο άνοιγμα της διεκδίκησης στην πρωτεύουσα και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί.
γ) Θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία που κινείται στην κατεύθυνση ανάδειξης του προβλήματος και υλοποίησης των θέσεων του κινήματος.
δ) Θα γίνει προσπάθεια να γίνει ενιαίος ο αγώνας με άλλες κατηγορίες εργαζομένων που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, η οποία και θα κορυφωθεί με πραγματοποίηση συλλαλητηρίου – συναυλίας.
Η νίκη των εργαζομένων του Κοργιαλένειου θα είναι νίκη όλου του λαού, όπως και η ήττα τους πλήγμα συνολικό.

Αργοστόλι

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πολιτισμός της Κεφαλονιας πως ξεκίνησε και που τον κατάντησαν οι ανάξιοι της Πολιτικής όλα αυτά τα χρόνια .

Πάτα εδώ 

 

 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top