skip to Main Content
Ammes7

«Κάνε το καλό και ρίξε το στις Άμμες στην Κεφαλονιά»

 μία ιστορία θάρρους, αλληλεγγύης, αυτοθυσίας,

με μοιραία κατάληξη !!!

ammes7

Τι γίνεται όταν η διδαχή μίας παροιμίας αποκτά κυριολεκτική έννοια; τι γίνεται όταν η όμορφη παραλία Άμμες στην Κεφαλονιά μετατρέπεται στον υδάτινο τάφο ενός ήρωα; Και πως ορίζονται άραγε οι ήρωες στον κόσμο τούτο; Είναι εκείνοι άραγε μόνο εκείνοι που μελετά το δίκαιο, οι διατάξεις και οι βουλές της πολιτείας, «για όσους πρέπει και κατά πως πρέπει….», ποιος τελικά καθορίζει όλα αυτά τα πρέπει;

Ας ξεκινήσουμε την ιστορία από τις Άμμες εκεί που άρχισαν και τέλειωσαν όλα.

Στις  4 Ιουλίου 2002, εδώ στο νησί της Κεφαλονιάς, στην ακρογιαλιά «Άμμες», περιοχής Σβορωνάτων της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς, ο αείμνηστος Δημήτρης Παπαδόπουλος, έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια του να σώσει από πνιγμό έναν άγνωστο σε αυτόν  συμπατριώτη μας.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που καταγόταν από τα Γρεβενά, ζούσε τότε στην Κεφαλονιά με την σύζυγο και τα τρία ανήλικα παιδιά του, ηλικίας οκτώ, πέντε και τριών χρονών τότε, δουλεύοντας σε κατασκευαστική εταιρεία, ως απλός εργάτης.

Έκτοτε η Στέλλα η νεαρή γυναίκα του «τιμήθηκε» με πόνο, δυστυχία και ανέχεια για την αλληλεγγύη, τον αλτρουισμό και την παρρησία του συζύγου της, παραμένοντας άνεργη μέχρι σήμερα.

Επί σειρά ετών πάλεψε να συντηρήσει την οικογένειά της δουλεύοντας, περιστασιακά και μόνο καθώς ως πολύτεκνη, όσο ο σύζυγος ήταν εν ζωή, εκείνη έμεινε σπίτι φροντίζοντας τα παιδιά της.

Οι συνθήκες δυσκόλεψαν η γυναίκα νέα ακόμη, μόλις 40 ετών, αφάνταστα ταλαιπωρημένη ψυχικά και σωματικά,  δεν μπορεί πλέον να διεκδικήσει σθεναρά, την αξιοπρεπή της επιβίωση.

Στην σημερινή εποχή, που χαρακτηρίζεται από έλλειμμα αξιών δεν μπορεί και δεν πρέπει το «τίμημα» μίας γενναίας ανθρώπινης στάσης, να μετατρέπεται σε ποινή, αδικίας, στερήσεων  και εγκατάλειψης.

Ας μην απογυμνώσουμε τους εναπομείναντες ήρωες της εποχής μας. Ας μην καταστήσουμε το έργο και την προσφορά τους ζοφερό παράδειγμα προς αποφυγή. Ας δώσουμε ένα υγιές κίνητρο, για πράξεις αλληλεγγύης και ανθρώπινου ενδιαφέροντος. Ας σταθεί ο ένας δίπλα στον άλλο, για όλα εκείνα τα ωραία και αληθινά.

Καλούμε τους απανταχού  Κεφαλλονίτες να αποδώσουν από καρδιάς στην σύζυγο τον φόρο τιμής που παρέλειψαν ή λησμόνησαν να αποδώσουν στον ήρωα οι ίδιοι και η πολιτεία τότε,  με προτάσεις σταθερής εργασίας.

Επίσης αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να συνδράμει ως ελάχιστο φόρο τιμής, οικονομικά την οικογένεια (Κατάστημα 2240 ΓΡΕΒΕΝΩΝ,

Τράπεζα Πειραιώς Γρεβενά ,ΑΡ.ΛΟΓΑΡΙΑΜΟΥ (ΙΒΑΝ) GR55 0172 2400 0052 4002 7523845)

Οι Άμμες, ο υδάτινος τάφος, του Δημήτρη Παπαδόπουλου, θα αποτελέσει παράδειγμα αρωγής ή θα αμαυρώσει κάθε έννοια προσφοράς;

  Θα αναδείξει ή θα πλήξει τον πολιτισμό της Κεφαλλονιάς;

Ας μην πνίξουμε το φιλότιμο, τις αξίες και την ανθρωπιά μας στην θάλασσα, της αχαριστίας, του ατομισμού και της αδιαφορίας.

Από εμάς εξαρτάται!!!!!

Επιτροπή αλληλεγγύης προς την οικογένεια του Δημήτρη Παπαδόπουλου

Το τηλ επικοινωνίας της κοπέλας 6987666943 αν κάποιος θέλει να μιλήσει μαζί της   ή να διαθέσει κάποια είδη ευχαριστούμε салокг еуаццекиа 6977050224

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top