skip to Main Content
Pjimage (2)

ΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ 2

Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς.

Τι κι αν πέρασε από το ΚΚΕ εσωτερικού, τι κι αν πέρασε από τη ΔΗΜΑΡ, τι κι αν είναι  στο ΣΥΡΙΖΑ …..η ίδια αριστερή ιδεοληψία :

Μειώνουμε το έργο των ιατρών όσο μπορούμε περισσότερο ή καλύτερα το ισοπεδώνουμε.

Τι πιο εύκολο να είμαστε έξω από το χορό ( απ αυτή τη δουλειά, κι ας κρέμεται η ζωή του ανθρώπου από την διάγνωσή σου, από την παρέμβασή σου ) αναπαυτικά καθισμένοι στο μαλακό μαξιλάρι του καναπέ μας  και να φιλοσοφούμε ταγμένοι στην υπηρεσία κομματικών προσταγών του τύπου:  « που θα πάει θα ηρεμήσουν τα τσογλάνια  οι γιατροί, ας πούμε καμιά μπούρδα ακόμα,  μπόρα είναι θα περάσει και ο καημένος ο διοικητής θα παραμείνει στη θέση του και πολλούς ψήφους δε θα χάσουμε εκλογές που έρχονται ». 

Καλά τσίπα δεν έχετε πάνω σας.   Καημένε Τσίπρα τι σε περιστοιχίζει.

Κανείς ιατρός δεν είναι θεός μικρός ή μεγάλος, αυτό είναι μια ύβρις  δική σου.

Μάθε ότι όταν σώζεις ένα άνθρωπο δεν είναι υπεροψία είναι  δουλειά και αποτελεί τη μέγιστη απολαβή και ικανοποίηση για μας τους ίδιους. Όταν δεν το πετυχαίνουμε κλαίμε όπως όλοι οι συνειδητοποιημένοι άνθρωποι ότι εργασία κι αν κάνουν. Κάθε βράδυ που θα πάμε για ύπνο έχουμε μπροστά μας τα μάτια  του συνανθρώπου μας που  κοιτούσε με λαχτάρα και προσδοκία και κάθε φορά ευχόμαστε ολόψυχα να πάνε όλα καλά.

Γι αυτά τα καρδιοχτύπια η ζωή μας είναι μικρότερη, όμως  αυτό σημαίνει αφιέρωση. 

Που να τα ξέρεις όμως εσύ με την επιπολαιότητά σου από αυτά.  

Υπερόπτης είναι ο διοικητής  «σου». Δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη από τη κοινωνία για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο. Πάντα και για όλα κατ αυτόν φταίει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας.  

Φτύνει τη κυβέρνηση κι εσένα « πολιτικάντη» κάθε μέρα.  ( αυτό το ήξερες ; )

Ανάλγητος είναι ο διοικητής σου που όχι απλά δεν εξέφρασε ποτέ τη θλίψη του για το χαμό  του μικρού κοριτσιού, αλλά όταν του ανέφεραν το θέμα, το μόνο που τον απασχολούσε ήταν πως θα πατήσει στο λαιμό το κ Γιαννάτο.    

Ο Ιατρικός Σύλλογος κάνει λάθος, σύσσωμο το νοσοκομείο ιατροί, νοσηλευτές κάνουν λάθος, όλα τα πολιτικά κόμματα με τρείς επερωτήσεις στη βουλή για τη τραγικότητα της υγεία στο νησί μας και για την κατάντια του νοσοκομείου κάνουν  λάθος, σύσσωμος ο λαός της Κεφαλονιάς κάνει λάθος, ενώ μόνο  εσύ η πεφωτισμένη στις επάλξεις της κομματικής παραφροσύνης γνωρίζεις την απόλυτη αλήθεια που είναι : « κρατήστε το διοικητή γιατί χανόμαστε».

Ένα είναι σίγουρο, ότι η αμπελοφιλοσοφίες σου μόνο κακό κάνουν στο χώρο που είσαι ταγμένη.

Οι ιατροί είναι επώνυμοι και είναι όλοι σε απόγνωση μέσα και έξω από το νοσοκομείο. Η πρωτοβάθμια είτε ασκείται  από ιδιώτες είτε από ιατρούς κρατικών δομών είναι μια αλυσίδα και κανένας κρίκος δεν μπορεί να χαλαρώσει,  

πολύ περισσότερο όταν αφορά στη μοναδική δευτεροβάθμια βαθμίδα άσκησης ιατρικής περίθαλψης.

Είστε μνημείο πολιτικού παραλογισμού αν δεν σας νοιάζει που το μοναδικό νοσοκομείο στο νησί μας δεν έχει :

3ο παθολόγο, 3ο καρδιολόγο, 3ο χειρουργό, 2ο μικροβιολόγο, αιματολόγο, ΩΡΛ, δερματολόγο, γαστρεντερολόγο, ιατρούς ΜΕΘ ή ΜΑΘ, οργανωμένο τμήμα επειγόντων με επειγοντολόγους, που δεν έχει νοσηλευτικό προσωπικό να ικανοποιεί ούτε τις βασικές ανάγκες λειτουργίας, που κτιριακά καταρρέει.

Αν για όλα αυτά δεν έχετε τίποτα να πείτε τότε ντροπή σας.

Δεν σέβεστε τον εαυτό σας τα παιδιά, τους συνανθρώπους σας.

Επειδή όμως ο λαός της Κεφαλονιάς δεν θεωρεί τον εαυτό του ξοφλημένο, ούτε δεύτερης κατηγορίας όπως εσείς νομίζετε, πολύ γρήγορα θα σας στείλει το μήνυμα.      

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ  

ΕΠΩΝΥΜΟΙ 

ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΙΑΤΡΟΙ  ΣΕ  ΑΠΟΓΝΩΣΗ

 νοσοκομειακοί γιατροί

main-articlesΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σε απόγνωση τα νησιά χωρίς γιατρούς! Δείτε τις ελλείψεις

Λαυρέντης Νεκτάριος 22 Οκτωβρίου 2015

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου σε μία ακόμη απεγνωσμένη προσπάθεια να κινητοποιήσει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ζητά εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα των νησιωτών.

Και φαίνεται πως το πρόβλημα τείνει να χρονίσει και μάλιστα επιβαρύνεται μέρα με τη μέρα λόγω και του μεταναστευτικού προβλήματος αλλά και του κύματος προσφύγων που καταφθάνει στα νησιά.

«Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πελαγοδρομεί. Τα νησιά μας είναι ορφανά από ιατρούς» σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου.
Και δεν είναι λίγα τα κενά.

Η Σύμη είναι χωρίς ειδικευμένο ιατρό. Αντίστοιχα και η Νίσυρος, το Αγαθονήσι, οι Λειψοί, η Ψέριμος, η Τήλος και η Όλυμπος Καρπάθου. Όσο για τα υπόλοιπα νησιά, οι μοναδικοί ιατροί που υπηρετούν δεν μπορούν να λείψουν ούτε λεπτό, αλλά ούτε να πάρουν την άδεια που δικαιούνται.

Σε ότι αφορά στη Σύμη πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι με την τοποθέτηση… οπλίτη- αγροτικού γιατρού θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης μετά το αίτημα συνταξιοδότησης του ενός εκ των τριών γιατρών, τη λήξη της σύμβασης του δεύτερου αλλά και την έλλειψη ενδιαφέροντος για την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί κίνητρο κοινωνικής επιδότησης, ύψους 450 επιπλέον ευρώ.

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο Υγείας: «Λόγω της επείγουσας ανάγκης που προέκυψε, ταυπουργεία Υγείας και Εθνικής Άμυνας επίσπευσαν τις διαδικασίες έτσι ώστε ο οπλίτης γιατρός να μεταβεί στη Σύμη και να αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του εντός του επόμενου 24ωρου».

Ωστόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου καταγγέλλει όμως: «Οι νησιωτικές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα της περιοχής μας, συνεχίζουν να εμφανίζουν τεράστια κενά στο χώρο της Υγείας παραμένοντας πλέον σταθερά χωρίς ιατρική κάλυψη.

Το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί μια κατάσταση αρνητική και επικίνδυνη, υποσχόμενο λύσεις με διορισμούς που δεν πραγματοποιούνται και κίνητρα που παραμένουν ανολοκλήρωτα».

Και βέβαια και στα Δωδεκάνησα είναι πλέον συχνό το φαινόμενο να μετακινούνται άρον άρον οι γιατροί από τη μία μονάδα στην άλλη για να καλύψουν τα κενά. «Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείαςαποτελούμενη από τους ιατρούς Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη καθώς και η 2η Υ.ΠΕ. προσπαθούν με αναγκαστικές ολιγοήμερες αποσπάσεις ιατρών να καλύψουν προσωρινά τα κενά.

Με τον πρόχειρο αυτό τρόπο δεν κατανοούν ότι διογκώνουν τα προβλήματα και εξουθενώνουν το εναπομείναν ιατρικό προσωπικό» σημειώνουν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Χρήστος Μαντάς και ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Τσέρκης.

Δημόσιο και ιδιωτικό σύστημα σε …ένα

Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου προτείνουν μάλιστα για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα να αξιοποιηθούν στο δημόσιο σύστημα και οι ιδιώτες γιατροί ώστε να μπορέσει να «σταθεί» ένα αξιοπρεπές Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας.

Όπως αναφέρουν: «Επιβάλλεται η συνεργασία των ιατρών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τους ειδικευμένους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, των υπηρετούντων στο δημόσιο σύστημα με τους αυτοαπασχολούμενους.

Πιστεύουμε πως τα νησιά μας προσφέρονται για καινοτόμα συστήματα που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως πιλοτικά προγράμματα για να κρίνουμε και την αποτελεσματικότητα τους. Από την προληπτική ιατρική, την κάρτα υγείας των πολιτών έως την εφαρμοσμένη τηλεϊατρική και τα συστήματα διακομιδών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρον άρον ξανά μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία στα νησιά! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Πεθαίνοντας στο Αιγαίο χωρίς γιατρό και ασθενοφόρο!

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top