Θ. Γαλιατσάτος: Οι πυρκαγιές στα Ιόνια Νησιά μας βάζουν σε σκέψεις και χρειάζεται η επαγρύπνηση όλων μας

 Αίτημα για να κηρυχθούν οι περιοχές Λειβαθούς και Ελειού Πρόννων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους άντρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στην Κεφαλονιά. Θερμές ευχαριστίες επίσης στην Ελληνική Αστυνομία για την ενεργό συμμετοχή της και την ολονύχτια παρουσία της στο συντονισμό της έκτακτης ανάγκης καθώς και στη Δασική Υπηρεσία για τη συνδρομή της.

Όπως πάντα πρέπει να επισημάνουμε το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι εθελοντές που μας συνδράμουν πάντα και την ετοιμότητα των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας.

Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα για την Κεφαλονιά και ευτυχώς με τον συντονισμό όλων και την άοκνη προσπάθεια αποφύγαμε τα χειρότερα.

Καταρχήν να ενημερώσουμε ότι όλοι οι φορείς και οι υπηρεσίες εργάστηκαν συντονισμένα και οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της Κεφαλονιάς εξελίχθηκαν ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος κατέθεσε αίτημα για να κηρυχθούν οι περιοχές της Λειβαθούς και του Ελειού -Πρόννων στην Κεφαλονιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές και να προχωρήσει το σχέδιο διαχείρισης για την επόμενη ημέρα.

Τέλος πρέπει να τονίσουμε τα εξής: Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στα Ιόνια Νησιά, στη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα, με τέτοια συχνότητα και ένταση, σε δύσβατες πολλές φορές περιοχές, μας βάζουν σε σκέψεις για τα αίτια και δημιουργούν υποψίες για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια Νησιά.

Είμαστε σίγουροι ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της αλλά κάνουμε έκκληση σε όλους και όλες να περιφρουρούμε ως κόρη οφθαλμού το φυσικό περιβάλλον των νησιών μας και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίπτωση που αντιληφθούμε τυχόν ύποπτες κινήσεις.