skip to Main Content
Pjimage (7)

Θερμή υποστήριξη του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας

στο πρόσωπο της υποψήφιας Περιφερειάρχη

Θερμή υποστήριξη του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα- Τσαγκαροπούλου

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Πάμε μαζί, λοιπόν, για μία μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές, μία ακόμα μεγαλύτερη νίκη στις εθνικές εκλογές, με τη Ρόδη Κράτσα Περιφερειάρχη στα Ιόνια για να κάνουμε τη ζωή όλων καλύτερη

Σε μία ιδιαίτερα, «ζεστή» πολιτική ατμόσφαιρα, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου “ Corfu Holiday Palace” στην Κέρκυρα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, εξήρε την υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων  Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ζήτησε τη στήριξή της από όλους τους πολίτες του Ιονίου.

Ο κ. Μητσοτάκης, στη μονοήμερη περιοδεία του σήμερα στην Κέρκυρα, έχοντας πάντα στο πλάι του την υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, ζήτησε κατά την κεντρική ομιλία την εκλογική ετοιμότητα τόσο για τις ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και τις εθνικές εκλογές. «Είμαι εδώ σήμερα για δύο λόγους.  Ο πρώτος είναι για να παρέχω και εγώ την αμέριστη πολιτική μου στήριξη στη Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου για να εκλεγεί επόμενη Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Και ο δεύτερος λόγος είναι για να σας μεταφέρω ότι στις 26 Μαΐου, ασχέτως των τελικών επιλογών του κ. Τσίπρα, οι Έλληνες πολίτες θα μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε ένα μεγάλο δημοψήφισμα, Θα πουν σε αυτή την κυβέρνηση «φτάνει πια, ως εδώ, θα της δείξουν την πόρτα της εξόδου και θα σηματοδοτήσουν με αυτό τον τρόπο τις εξελίξεις για την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές.

Σε αυτή όμως την εκλογική αναμέτρηση δεν θα ψηφίσουμε μόνο για υποψήφιους ευρωβουλευτές και για Κόμματα που θα δώσουν την άλλη μέρα τον αγώνα στην Ευρώπη. Θα ψηφίσουμε και για Περιφερειάρχες και θα ψηφίσουμε και για Δημάρχους. Και αυτό με φέρνει στην ανάγκη να επαναλάβω εδώ στην Κέρκυρα το πόσο σημαντικό θεωρώ να εκλεγεί η Ρόδη Περιφερειάρχης Ιονίων και ζητώ τη στήριξή σας σε αυτήν την προσπάθεια. Δεν τη ζητώ μόνο για λόγους κομματικής νομιμοφροσύνης. Τη ζητώ διότι την επόμενη μέρα είναι απολύτως κρίσιμο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μπορέσει να συνεργαστεί με εκλεγμένους Περιφερειάρχες, οι οποίοι θα συμμερίζονται το κοινό αναπτυξιακό μας όνειρο. Ακούσατε από η Ρόδη πολύ φιλόδοξα σχέδια, τα οποία θα εξειδικευτούν και στη συνέχεια, για το πώς αντιλαμβάνεται τα Ιόνια νησιά, ως μία γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης. Για το πώς θα αξιοποιήσουν τα ανεκμετάλλευτα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Για να μπορέσει όμως αυτό το σχέδιο να γίνει πράξη, πρέπει να υπάρχει συναντίληψη μεταξύ Περιφερειαρχών και κεντρικής διοίκησης. Αυτή η συναντίληψη υπάρχει μεταξύ εμού και της Ρόδης. Για αυτό σας ζητώ να τη στηρίξετε.

Ξέρετε βρίσκομαι συχνά αντιμέτωπος σε αυτές τις επιλογές με ζητήματα που έχουν να κάνουν ενδεχομένως με θέματα εντοπιότητας. Σας ζητώ να δείτε τη μεγάλη σας ταυτότητα και το μέλλον των Ιονίων Νήσων συνολικά. Κάθε νησί στα Ιόνια έχει τις δικές του ανάγκες και κάθε νησί θα τύχει της δικιάς του ξεχωριστής φροντίδας και από την Περιφέρεια και από το κεντρικό κράτος. Είμαι εδώ να εγγυηθώ ότι κανένα από τα Ιόνια Νησιά, πόσο μάλλον η Κέρκυρα, η πρωτεύουσα των Ιονίων δεν θα είναι παραμελημένη, δεν θα είναι ξεχασμένη στη μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουμε την επόμενη μέρα για να ανατάξουμε τη χώρα. Στο Συνέδριο το οποίο είχαμε κάνει το Μάιο, είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε πολλές συγκεκριμένες σκέψεις για το πώς αντιλαμβανόμαστε το αναπτυξιακό όραμα των Ιονίων. Και είχε γίνει τότε μια εξαιρετική δουλειά, η οποία έχει ενσωματωθεί στο πρόγραμμά μας. Δεν θα την επαναλάβω χάριν του χρόνου. Θα πω μόνο, ότι η αναπτυξιακή δυναμική των Ιονίων Νησιών είναι πραγματικά πάρα-πάρα πολύ μεγάλη. Και δυστυχώς τα Ιόνια αδικήθηκαν από μια κακή περιφερειακή διοίκηση, από μία προβληματική δημοτική διοίκηση, η οποία δεν μπόρεσε καν να αντιμετωπίσει βασικότατα προβλήματα, όπως τα προβλήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Είχα την ευκαιρία να ξαναμιλήσω για το θέμα αυτό και  εύχομαι η εικόνα προσωρινής ηρεμίας την οποία αντικρίζουμε τώρα να μπορέσει να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, ώστε να μην ξαναζήσουμε τις τραγικές εικόνες τις οποίες αντίκρισα πριν από ένα χρόνο, όταν είχα ξανάρθει στο νησί. Εικόνες που υπονομεύουν το ίδιο το τουριστικό προϊόν, αλλά θέτουν και σε κίνδυνο την ίδια τη δημόσια υγεία των Κερκυραίων. Δεν θα πω τι θα είχε γίνει, αν είχε ακολουθηθεί το σχέδιο το οποίο είχε δρομολογήσει η Νέα Δημοκρατία για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, με συγχρηματοδότηση και με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, όπως έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου και ετοιμάζεται ήδη να λειτουργήσει πιλοτικά. Εδώ θα χρειαστούμε 3 με 4 χρόνια ακόμα την επόμενη μέρα για να δρομολογήσουμε μία τέτοια μονάδα.

Δύο Περιφερειάρχες εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2014. Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και την κυρία Δούρου στην Αττική. Αυτό που τους ενώνει, είναι η μνημειώδης ανικανότητα. Οι ιδεοληψίες, οι αντιλήψεις του ότι τα σκουπίδια μπορεί να τα μαζεύει διαφορετικά κάποιος αριστερός. Και αυτό το αόρατο νήμα που συνδέει το Τεμπλόνι με τη Φυλή, που σηματοδοτεί στην ουσία την απόλυτη αποτυχία μιας αριστερής διακυβέρνησης, η οποία άφησε την Αττική και την Κέρκυρα εκτεθειμένες σε μια τεράστια υγειονομική βόμβα, την οποία πρέπει την επόμενη μέρα, με μεγάλη ταχύτητα εμείς, να απενεργοποιήσουμε. Και θα το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με τις τοπικές, τις δημοτικές αρχές, με την Περιφέρεια. Θα βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση, ώστε να αντιμετωπίσουμε το συντομότερο δυνατό αυτό το πρόβλημα το οποίο θα έπρεπε να έχει λυθεί πριν από πολλές δεκαετίες, είναι όμως ακόμα, δυστυχώς, μία από τις εκκρεμότητες τις οποίες κληρονομούμε από το παρελθόν.

Όπως εκκρεμότητες υπάρχουν και στις βασικές υποδομές, στους βιολογικούς καθαρισμούς στον κεντρικό οδικό άξονα βορρά-νότου της Κέρκυρας που είναι ένας οδικός άξονας που δεν μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη ενός νησιού με τόσο μεγάλες αναπτυξιακές φιλοδοξίες. Όλα αυτά μπορούν και πρέπει να γίνουν πράξη. θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε ένα έργο το οποίο αποτελεί έργο σημαία για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το οποίο δυστυχώς πολεμήθηκε στα πρώτα του στάδια από το ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρομαι στη σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στη Fraport, έργο της κυβέρνησης Σαμαρά, το οποίο υπεγράφη από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πολεμήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι όμως που αναγκάστηκε να το υλοποιήσει. Έστω και με δύο χρόνια καθυστέρηση βλέπετε τη μεγάλη πρόοδο η οποία ήδη υπάρχει σε βασικές υποδομές μας στα αεροδρόμια έτσι ώστε η κεντρική πύλη εισόδου των νησιών μας, της ηπειρωτικής χώρας, να είναι μία πύλη εισόδου που να συνάδει με την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος που θέλουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες οι οποίοι έρχονται στην Πατρίδα μας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε, «Κλείνω φίλες και φίλοι, λέγοντας σας ότι η Νέα Δημοκρατία άντεξε σε δύσκολες στιγμές. Αποδείξαμε ότι είμαστε το μόνο Κόμμα το οποίο έχει πραγματικές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Γιατί; Γιατί είμαστε ένα Κόμμα βαθιά λαϊκό. Είμαστε ένα Κόμμα το οποίο εκφράζει τις ανησυχίες και τις αγωνίες όλων των Ελλήνων. Είμαστε ένα Κόμμα το οποίο ερχόμαστε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε. Αντέξαμε στις δυσκολίες. Κρατηθήκαμε όρθιοι όταν πολλοί προεξοφλούσαν ότι θα είχαμε την τύχη του άλλου μεγάλου μας πολιτικού αντιπάλου της Μεταπολίτευσης. Αλλά διαψεύσαμε αυτές τις  προσδοκίες. Και θέλω εδώ να πω ένα προσωπικό μεγάλο ευχαριστώ στους παλιούς φίλους της Νέας Δημοκρατίας. Εσείς μας κρατήσατε όρθιους στις δύσκολες στιγμές. Εσείς βάλατε τα θεμέλια για να μπορούν να έρχονται σήμερα κοντά μας και να τους υποδεχόμαστε, και θέλω να το τονίσω αυτό, με ανοιχτή αγκαλιά, φίλοι μας οι οποίοι δεν μας είχαν ψηφίσει  ποτέ στο παρελθόν. Φίλοι μας οι οποίοι έρχονται σήμερα στη Νέα Δημοκρατία, κάποιοι ενδεχομένως λίγο διστακτικά, άλλοι με μεγαλύτερο θάρρος, γιατί συναντούν στη Νέα Δημοκρατία ένα Κόμμα το οποίο από τη μία μένει πιστό στις παραδοσιακές του αξίες, από την άλλη όμως αλλάζει, μπολιάζεται με νέα στελέχη, με νέες ιδέες και μπορεί να εκφράσει και τις δικές τους ανησυχίες. Και μπρος στο μείζον διακύβευμα, δεν θα κουραστώ να το λέω αυτό, της κεντρικής πορείας της χώρας παραμερίζουν αυτοί οι συμπολίτες μας και τις όποιες αναστολές τους για να έρθουν κοντά μας.

Σας το λέω ξεκάθαρα: Δεν θα σας διαψεύσουμε. Εμπιστευθείτε μας, εμπιστευθείτε εμένα προσωπικά να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη Νέα Δημοκρατία σε μία μεγάλη νίκη και τον τόπο μας επιτέλους στην  κατεύθυνση που του αξίζει. Όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε με τη δική σας στήριξη, το δικό σας χειροκρότημα. Πάμε μαζί, λοιπόν, για μία μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές, μία ακόμα μεγαλύτερη νίκη στις εθνικές εκλογές, με τη Ρόδη Κράτσα Περιφερειάρχη στα Ιόνια για να κάνουμε τη ζωή όλων καλύτερη. Αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε να το καταφέρουμε» κατέληξε στην ομιλία του Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

Την ίδια ώρα στήριξη στο πρόσωπο της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, έδωσαν δημόσια κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας τους, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,  πρώην υπουργός, Νίκος Δένδιας, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς, ο πρ. βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, πολιτευτές της Νέα Δημοκρατίας και οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ στα Ιόνια.

Κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε και τα γραφεία του συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά» και  συνεχάρη της επικεφαλής Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου για την άρτια οργάνωση και δυναμική εξέλιξη του συνδυασμού.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top