skip to Main Content
9eac8697691358235dbcfeb381e525ceb5373b30 (Copy)

Θέμα: «Υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης».

a615d9de473cc59f871754b9c6fb586bd31354c7

Αρ.Πρ.:7131/469/19/07/16

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Όπως και στον τίτλο του υπουργείου σας αναφέρεται ,είστε υπουργός αρμόδιος για την απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, για την επικράτηση της διαφάνειας στην λειτουργία της Δικαιοσύνης και στην απόδοσή της και επίσης αρμόδιος για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στις 19/4/2016 υπέβαλα την ερώτηση & AKE που έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου:4954/19.04.16 με Θέμα: «Οι απλοί πολίτες βιώνουν κάθε μέρα απίστευτα σκάνδαλα σε βάρος τους» η οποία και έχει ως εξής:

Ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας κατά την συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των Κομμάτων αναφέρθηκε με έντονα τρόπο στο “κουκούλωμα” υποθέσεων μέσω της Δικαιοσύνης και για τις δυνατότητες που έχουν οι λογής άνθρωποι της εξουσίας και των διαδρόμων της εξουσίας στο “κουκούλωμα”.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας κ. Παππαγγελόπουλος κατήγγειλε πρώην Υπουργό πίσω από τις ενέργειες της εισαγγελέως κ. Τσατάνη.

Οι απλοί πολίτες βιώνουν κάθε μέρα απίστευτα σκάνδαλα σε βάρος τους και υπέρ ισχυρών των διαδρόμων της εξουσίας και του χρήματος μέσω δικαστικών αποφάσεων και διάφορα δικηγορικά γραφεία επαίρονται για τις δυνατότητες που έχουν να προστατεύουν κυκλώματα παρανομιών και ισχυρούς του χρήματος και της πολιτικής εξουσίας μεγάλα.

Ενδεικτικά και μόνο αναφέρομαι σε 3-4 περιπτώσεις και σας καλώ να ενημερώσετε τη Βουλή καταθέτοντας τα σχετικά έγγραφα:

1). Κύκλωμα έφτασε στο σημείο να πλαστογραφήσει απόφαση ακόμα και απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δηλαδή του Συμβουλίου Επικρατείας.

Ο Άρειος Πάγος προώθησε τη σχετική καταγγελία εντός 6 ημερών στο αρμόδιο ανακριτικό γραφείο και εκείνο χρειάστηκε όχι 2-3 μήνες αλλά 18 μήνες για να καλέσει τον καταγγέλλοντα να καταθέσει σε μία υπόθεση που σέρνεται υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι αυτονόητο ότι σε μια υπόθεση με πλαστογραφία απόφασης ανωτάτου δικαστηρίου θα έπρεπε να πέσει φως σε ελάχιστες ημέρες και πάντως να έχουν περάσει χειροπέδες στους κύριους από τους εντελώς προφανείς δράστες.

Καταθέτω την γνήσια και την πλαστή δικαστική απόφαση ,μαζί με την πληροφορία ότι ένας από τους εμπλεκόμενους και ως σήμερα κατηγορούμενους στην υπόθεση αυτή είναι ανώτατο στέλεχος της τεκτονική στοάς Αθηνών.

2). Δικαστήριο εξέδωσε αθωωτική απόφαση σε υπόθεση με κατηγορούμενο μεγαλοεπιχειρηματία και στέλεχος Πολεοδομίας για πλαστογραφίες που οδήγησαν στην νομιμοποίηση ακινήτων.

Στην δικογραφία υπάρχει και καταγγελία για δωροδοκία της υπαλλήλου της Πολεοδομίας.

Πέρα από την εκτίμηση νομικών ότι το αδίκημα ήταν αυταπόδεικτο προκαλεί σοκ η εικόνα της απόφασης. Οι πολλές σελίδες της είναι όλες δακτυλογραφημένες. Η πιο κρίσιμη σελίδα, αυτή που έχει το σκεπτικό της απόφασης είναι γραμμένη με το χέρι αλλά με τρόπο που να είναι αδύνατη η ανάγνωσή της, άρα και η διαπίστωση της βασιμότητας των λόγων αθώωσης των ισχυρών κατηγορουμένων.

Σας καταθέτω τη σχετική απόφαση με τα ιερογλυφικά στο κρίσιμο σκεπτικό με το σχετικό αίτημα να επιστραφεί, να δακτυλογραφηθεί, ώστε να προκύψει το σκεπτικό και να εφαρμοσθεί το “και οι κρίνοντες κρίνονται”.

3). Σε μια άλλη υπόθεση μια διάσημη κυρία, την οποία η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε τοποθετήσει στη βιτρίνα της διαπραγματευτικής ομάδας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, δίπλα στην διάσημη δικηγόρο Αμάλ – Κλούνει ,χρησιμοποιεί σε πλείστα όσα επίσημα έγγραφα σε δικαστήρια πτυχία του Πανεπιστημίου middleham uiversity.

Όσο και αν ερευνήσαμε τέτοιο Πανεπιστήμιο δεν βρήκαμε και παρά τα σχετικά αιτήματα να ερευνηθεί η γνησιότητα ή η πλαστότητα των πτυχίων που χρησιμοποιήθηκαν σε δίκες, στις οποίες μάλιστα εκ των συνηγόρων ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, η υπόθεση σέρνεται στη Δικαιοσύνη.

Η εν λόγω κυρία είναι μέλος μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας και συγγενικό της πρόσωπο ήταν κυβερνητικό στέλεχος σε κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας.

Σας καταθέτω τα σχετικά πτυχία με το αίτημα να επιβεβαιωθεί αν είναι γνήσια η πλαστά ,μέσω επίσημης αλληλογραφίας του Υπουργείου σας αφού η διαδικασία στη Δικαιοσύνη αργεί προκλητικά.

4). H απόφαση με αριθμό 760/2014-134 του 2015 αφορά μια διάσημη οικογένεια στη χώρα μας. Μέλος της κατηγορήθηκε και παραπέμφθηκε με την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου.

Για λόγους προστασίας του ανηλίκου δεν κοινοποιώ προς το παρόν τουλάχιστον στη Βουλή την απόφαση αυτή, η οποία θα σας έκανε να αισθανθείτε ντροπή για τη μη απονομή Δικαιοσύνης.

Για να καταλήξει σε απαλλακτικό αποτέλεσμα η υπόθεση καθηγητής του Αρσακείου καταγγέλλει κόλπα με την αποδοχή παραίτησης του εκπαιδευτικού, ύστερα την διενέργεια Ένορκης Εξέτασης, η οποία λόγω παραίτησης ,ουσιαστικά ματαιώθηκε. Μετά την ουσιαστική ματαίωση ο εκπαιδευτικός επανήλθε από πλαϊνή πόρτα σε άλλο πόστο, ώστε να μπορεί με την “καθαρότητά” του να ασκήσει επιρροή στην έκβαση της δίκης.

 

Και πάλι η δίκη ήταν τόσο άδικη στο αποτέλεσμα, όσο δείχνει το εξής γεγονός.

Στενός συγγενής του κατηγορουμένου προσώπου ενώ τέλεσε γάμο προς το τέλος του 2007 και η ασέλγεια του κατηγορητηρίου αναφέρεται στην άνοιξη του 2007 καταθέτει άνευ ελέγχου στο δικαστήριο ότι πριν τα γεγονότα, άρα πριν το 2007,ήταν για χρόνια σε διάσταση με το κατηγορούμενο πρόσωπο. Και αναφέρεται σε γάμο που δεν είχε κλείσει έτος. Η αναφορά σε διάσταση ήταν πολύτιμη γιατί γεγονότα της ασέλγειας συνέβησαν στο κοινό σπίτι και επομένως χρειαζόταν τα χονδροειδή ψέματα για να μην υπάρξουν περαιτέρω ποινικές κατηγορίες. Όπως θα δείτε από την απόφαση, η οποία νομικά είναι κατάπτυστη και εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, όλα τα χονδροειδή ψέματα ,έμειναν άνευ δικαστικού ελέγχου, αποκλείστηκαν κρίσιμοι μάρτυρες από το δικαστήριο το οποίο αρνήθηκε επίσης να διατάξει την απόλυτα απαραίτητη άρση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και ανάγνωση μηνυμάτων από τα οποία ήταν πασίδηλη η αλήθεια της κατηγορίας.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάστε, κ. Υπουργέ της Δικαιοσύνης :

1. Έχετε την αίσθηση είστε Υπουργός σε μία Δικαιοσύνη δυο ταχυτήτων, μία προκλητικά λειτουργούσα υπέρ των πλουσίων και ισχυρών και μιας άλλης άτεγκτης και σκληρής εναντίον των αδυνάτων;

2. Έχετε στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, για τις οποίες σας καταθέτω έγγραφα αποδείξεις ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί δίκαια;

3. Προτίθεστε να ερευνήσετε για ποιούς λόγους καθυστερεί χρόνια η έρευνα για την πλαστογράφηση ακόμα και απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αν και είναι περισσότερο από προφανείς οι δράστες εντός και εκτός της Τεκτονικής Στοάς;

4. Αληθεύει ότι καρκινοβατεί και η έρευνα που διέταξαν αρμόδιες αρχές(μέσω του Δήμου Αθηναίων για ατασθαλίες στη διαχείριση της τεκτονικής στοάς;

5. Θα λάβετε μέτρα ,ώστε να δημοσιευθεί σε μία ανθρώπινη γλώσσα, το σκεπτικό της απόφασης που σας καταθέτω και αφορά επιχειρηματία και υπάλληλο της Πολεοδομίας;

6. Θα μεριμνήσετε να διαπιστωθεί επίσημα εάν υπάρχει Πανεπιστήμιο MIDDLEHAM UNIVERSITY στη Μεγάλη Βρετανία και αν τα πτυχία που έχουν κατατεθεί στη Δικαιοσύνη είναι γνήσια η πλαστά;

7. Θα μεριμνήσετε ώστε η χώρα μας να παρέχει στοιχειώδη προστασία στους ανήλικους, δεδομένου ότι οι κάθε είδους καταχρήσεις σε βάρος ανηλίκων, τείνουν να μεταβληθούν σε μάστιγα και να εκθέσουν ακόμα περισσότερο τη χώρα μας;

8. Θα τολμήσετε μια απλή ανάγνωση της εν λόγω απόφασης για να νιώσετε την δικαιολογημένη αγανάκτηση που νιώθει κάθε λογικός άνθρωπος για την δικαιοσύνη δυο ταχυτήτων στη χώρα μας;

– Παρακαλώ να καταθέσετε όλα τα σχετικά έγγραφα για την πορεία και κατάληξη , για την πλαστογράφηση απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου του σχετικού τρίτου ερωτήματος

– Το πόρισμα της έρευνας που διέταξαν αρμόδιες αρχές(μέσω του Δήμου Αθηναίων για ατασθαλίες στη διαχείριση της τεκτονικής στοάς.

– Την δικαστική απόφαση του σχετικού, που εμπεριέχεται, στο πέμπτο ερώτημα, στα ελληνικά και όχι χε ιερογλυφικά, που αφορά επιχειρηματία και υπάλληλο πολεοδομίας

– Τα αποτελέσματα της έρευνας για το εάν υπάρχει Πανεπιστήμιο MIDDLEHAM UNIVERSITY στη Μεγάλη Βρετανία και αν τα πτυχία που έχουν κατατεθεί στη Δικαιοσύνη είναι γνήσια η πλαστά.

Στις 12 Μαΐου 2016 μου κοινοποιήθηκε απάντησή σας με αριθμό πρωτοκόλλου 256/12.05.16 και έχει ως εξής:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Για την πρώτη από τις τέσσερις αναφερόμενες περιπτώσεις αναμένω με ικανοποίηση την πληρέστερη απάντηση ,όπως με ενημερώνετε.

Για την τέταρτη περίπτωση, αποκλείοντας προς το παρόν και από την εικόνα που έχω για σας να με “δουλεύετε”, εκτός των άλλων σας ερωτώ και θέλω ευθεία απάντηση αν θα τολμήσετε να αναγνώσετε, εσείς, ένας θεράπων της νομικής Επιστήμης σε κορυφαίο κρατικό Πανεπιστήμιο, την απόφαση-ντροπή για τη χώρα μας την ,οποία εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Αθηνών με πρόεδρο την κ. Βογιατζάκη στις 4 Φεβρουαρίου 2015 και ουσιαστικά με “ανέλεγκτη δικαστική κρίση” κουκουλώνει μια καραμπινάτη κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου από εκπαιδευτικό του φημισμένου και χρηματοδοτούμενου από το κράτος Αρσακείου.

Δεν γνωρίζω ποιας χώρας δικαστήριο θα αρνείται να διατάξει άρσεις απορρήτων και να αναγνώσει κείμενα μεταξύ καθηγήτριας και ανηλίκου ,στα οποία υπάρχουν φράσεις της καθηγήτριας προς το ανήλικο υπεραρκετές για να καταδείξουν αυτό που και δικαστήρια της Ζιμπάμπουε δεν θα τολμούσαν να αρνηθούν. Ίσως να έβρισκαν μια άλλη αιτιολογία, αλλά τόσο χονδροειδή άρνηση απονομής δικαιοσύνης δεν θα αποτολμούσαν.

Κύριε Υπουργέ,

Τι σας εμποδίζει να διατάξετε ,μέσω της νομίμου οδού, δικαστικό λειτουργό να εξετάσει εάν υπήρξε κακοδικία συγκαλυφθείσα υπέρ του ισχυρού;

Κύριε Υπουργέ,

Είναι ανθρώπινο δικαίωμα του θύματος πλαστογραφίας (περίπτωση 3) να αρθούν τα σε βάρος του αποτελέσματα της πράξης. Να πληροφορηθεί μέσω νόμιμης έρευνας της αρμοδίας κρατικής αρχής αν το πανεπιστήμιο MIDDLEHAM UNIVERSITY είναι υπαρκτό και αν απονέμει πτυχία στη Μεγάλη Βρετανία. Κατ εξοχήν αρμόδιος για τέτοια έρευνα επι τη βάσει πτυχίων που είναι ήδη διαθέσιμα είναι ο Εισαγγελέας.

Κύριε Υπουργέ,

Τι σας εμποδίζει μήπως το βαρύ όνομα της πτυχιούχου αυτού του Πανεπιστημίου, η οποία είναι μάλιστα γόνος οικογένειας που αναφέρεται από τις αρμόδιες αρχές στο καρτέλ των μεγαλοεργολάβων να ζητήσετε έρευνα για το εάν είναι υπαρκτό το Πανεπιστήμιο και άρα γνήσιοι οι τίτλοι σπουδών;

Με την απάντησή σας ότι αυτή η περίπτωση δεν είναι αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου ,εννοείτε ότι αν προσκομίσει πτυχίο από το εν λόγω πανεπιστήμιο η Ιλόνα Στάλερ θα μπορέσει να διεκδικήσει ανέλεγκτα έδρα Θεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο;

Κύριε Υπουργέ,

Είναι ανθρώπινο δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να μπορεί να διαβάζει την αιτιολογία απόφασης δικαστηρίου ,η οποία όχι απλά τον αφορά, αλλά έχει καθοριστικό ρόλο σε βασικά του δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη ζωή, στην ιδιοκτησία κλπ.

Είναι ή δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργού δικαιοσύνης να ζητήσει μέσω της νομίμου οδού την σύνταξη απόφασης δικαστηρίου ,της οποίας να είναι δυνατή η ανάγνωση, ώστε να ελεγχθεί νόμιμα ,όπως το νομικό πλαίσιο ορίζει;

Με την περίπτωση 2 αυτό ακριβώς το θέμα θέτω και αυτό είναι αντικείμενο των καθηκόντων σας στην υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαφάνειας και δικαιοσύνης και περί αυτών των πράξεων που οφείλετε να κάνετε ή θα παραλείψετε πρέπει να ενημερώσετε τη Βουλή στα πλαίσια του ελέγχου που η βουλή δια των βουλευτών της ασκεί.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ ΕΡΩΤΑΣΘΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ:

1. Θα τολμήσετε να διαβάσετε την εν λόγω απόφαση του Μικτού Ορκωτού της Αθήνας;

2. Θα ζητήσετε να ερευνηθεί περίπτωση κακοδικίας με άρνηση πασίδηλων γεγονότων και συγκάλυψής της προς όφελος του πανίσχυρου παράγοντα της δίκης που ωφελήθηκε από το αποτέλεσμα;

3. Θα ζητήσετε να ερευνηθεί δια της δικαστικής οδού η ύπαρξη ή μη του πανεπιστήμιου MIDDLEHAM UNIVERSITY και άρα και η εγκυρότητα των πτυχίων του;

4. Θα ζητήσετε να γραφεί με τρόπο που να μπορεί να διαβαστεί η προαναφερόμενη στην ερώτηση απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου;

5. Θα αιτιολογήσετε την όποια απάντησή σας και δεν θα απαντήσετε αναιτιολόγητα ότι “δεν είναι αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου¨ εάν παρ ελπίδα επιμείνετε στην συγκάλυψη όλων αυτών χωρίς διεξαγωγή οφειλομένων ερευνών;

6. Πόσες αγωγές κακοδικίας έχουν υποβληθεί στο αρμόδιο δικαστήριο και πόσες από αυτές έγιναν δεκτές στην τελευταία 20ετία;

– Να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο.

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top