skip to Main Content
12885800 556232917884631 1024236791371664629 O (Copy)

Η Kefalonian Lines επαναλειτουργεί τη γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη από 1η Νοεμβρίου.

Η Kefalonian Lines, πιστή στις υποσχέσεις της για άλλη μια φορά αποδεικνύει το κοινωνικό της πρόσωπο καλωσορίζοντας στους προορισμούς της το ιστορικό νησί της Ιθάκης, τη Σάμη και την Πάτρα.

Έπειτα από ένα σοβαρό και ισχυρό προγραμματισμό από όλα τα μέλη της εταιρείας μας, πραγματοποιήσαμε το μεγαλύτερο εγχείρημα που έχει πάρει ποτέ ναυτιλιακή εταιρεία, να ξαναλειτουργήσουμε τη ζημιογόνο γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη.

Η σοβαρότητα της απόφασής μας και της υπόσχεσής μας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα δρομολόγια ξεκινούν από τις δύσκολες ημέρες του Νοεμβρίου και όχι ευκαιριακά για την καλοκαιρινή περίοδο.
Στην πορεία υλοποίησης του μεγάλου στόχου βρέθηκαν συνοδοιπόροι μας το σύνολο των Κεφαλλονιτών και Ιθακήσιων, αντιπρόσωποι των θεσμικών φορέων των νησιών μας, τους οποίους και ευχαριστούμε κάθε έναν προσωπικά για τη στήριξή τους.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Βουλευτή των νησιών μας κα Α. Θεοπεφτάτου, τον Δήμαρχο Ιθάκης κ. Δ. Στανίτσα, τον Δημάρχο Κεφαλονιάς κ. Α. Παρίση, τον κ. Θ. Φλωράτο, τον κ. Σ. Γαλιατσάτο, τον κ. Θ. Λιβιτσάνη, τον κ. Θ. Φιαμπόλη, οι οποίοι μαζί με άλλους ανώνυμους και επώνυμους έδωσαν καθημερινή μάχη δίπλα μας.
Ευχαριστούμε, επιπλέον, την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον Υπουργό κ. Π. Κουρουμπλή, τον Υφυπουργό κ. Ν. Σαντορινιό και τον Γεν. Γραμματέα κ. Δ. Καλαματιανό, οι οποίοι ενστερνίστηκαν τις θέσεις μας και πήραν το βάρος της τελικής απόφασης.

Τέλος, είναι καθήκον μας να εκφράσουμε ένα δημόσιο ευχαριστώ στην ομάδα της Kefalonian Lines, το πλήρωμα των πλοίων μας καθώς και το προσωπικό στεριάς, οι οποίοι συνολικά στηρίζουν και κάνουν πράξη τα αιτήματα των συμπατριωτών τους με την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ας κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι, βασιζόμενοι σε ρεαλιστικές προτάσεις, την 1η Νοεμβρίου μια καινούργια ημέρα για ένα καλύτερο αύριο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες των νησιών μας.

Για την Kefalonian Lines,
Σπυρίδων Δ. Λυκούδης

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΣΑΜΗΣ – ΙΘΑΚΗΣ

Η Kefalonian Lines ενημερώνει τους Κεφαλλονίτες και τους Ιθακήσιους ότι, έπειτα από την έντονη προτροπή του Υπουργού και των θεσμικών φορέων της Κεφαλονιάς και Ιθάκης κατέθεσε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μια συγκεκριμένη πρόταση με καλά χαρακτηρισμένα σημεία τα οποία προήλθαν από τη βασική μελέτη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Επιπλέον τονίζουμε ότι, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά τέσσερις ανοιχτές – προπαρασκευαστικές συναντήσεις για το καίριο αυτό θέμα, μεταξύ του Υπουργού, του Υφυπουργού, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, των θεσμικών φορέων Κεφαλονιάς και Ιθάκης καθώς και των ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κεφαλονιά, κατά τις οποίες καμία άλλη πρόταση δεν έχει κατατεθεί προς συζήτηση για την επαναλειτουργία της γραμμής, με αξιοσημείωτη την άρνηση της Ionian Group στην κατάθεση αντίστοιχης πρότασης.

Η πρότασή μας έχει κάποιες λογικές και ηθικές προϋποθέσεις, εφόσον αναλαμβάνουμε την ακτοπλοϊκή γραμμή από την αρχή της δρομολογιακής περιόδου (1η Νοέμβριου 2017) δεσμευόμενοι ότι θα ανταπεξέλθουμε στις ζημιογόνες επιπτώσεις της χειμερινής περιόδου. Οι προϋποθέσεις αυτές είναι η δίωρη απόσταση των δρομολογίων μεταξύ των δυο εταιρειών, η κάλυψη με τρία δρομολόγια της εταιρείας μας στη γραμμή Κυλλήνης – Πόρου και η πενταετή δραστηριοποίηση μας στη γραμμή μέσω σύμβασης δημόσιας υπηρεσίας με μηδενικό αντίτιμο. Σύμφωνα με τη μελέτη μας, η αποδοχή των ανωτέρω είναι απολύτως απαραίτητη, για να καταστεί στοιχειωδώς βιώσιμη η επαναλειτουργία της γραμμής.

Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι μετά από τις προαναφερθείσες συναντήσεις και ενώ στο σύνολό τους οι παρευρισκόμενοι σε αυτές στήριζαν ο κάθε ένας από την πλευρά του την πρόταση, χθες 25 Οκτωβρίου 2017 στο Σ.Α.Σ., προς μεγάλη έκπληξη όλων η πρόταση που έγινε από την Ionian Group και την οποία αποδέχτηκε το Υπουργείο είναι να μειωθούν τα δρομολόγια της Kefalonian Lines στη γραμμή Κυλλήνης – Πόρου από 3 σε 2 και να αυξηθούν τα αντίστοιχα της Ionian Group από 3 σε 4, διαμορφώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες για την εταιρεία μας καθώς και καθιστώντας, με μαθηματική ακρίβεια, μη βιώσιμη τη λειτουργία της γραμμής Πάτρα -Σάμη – Ιθάκη.

Είμαστε ευτυχείς διότι στο αίτημά μας αυτό έχουμε συμπαραστάτες την Βουλευτή κα Α. Θεοπεφτάτου, τον Δήμαρχο Ιθάκης, τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, την Περιφέρεια Ιονίων
Νήσων καθώς και πολλούς πολίτες της Ιθάκης οι οποίοι παρευρέθηκαν στις συναντήσεις εργασίας, παρακολούθησαν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και έγιναν αδιάψευστοι μάρτυρες της πάγιας θέσης της εταιρείας μας από την αρχή των συζητήσεων στο γραφείο του κ. Σ. Παληού.

Σε κάθε περίπτωση θα εξαντλήσουμε οποιοδήποτε περιθώριο ανεύρεσης λύσης για την επαναλειτουργία της γραμμής, σημειώνοντας όμως ότι η λύση στο πρόβλημα είναι πλέον απλή και θα εξαρτηθεί από τον Υπουργό, ο οποίος αναλαμβάνει και την τελική ευθύνη της απόφασης.

Με εκτίμηση,

Για την Kefalonian Lines Σπυρίδων Δ. Λυκούδης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top