skip to Main Content
εικόνα Viber 2023 11 06 21 51 33 288 (Copy)

Η Ελλάδα θα παρουσιάσει τη βιωσιμότητα στην WTM London 2023 Expo Ρεπορτάζ Σάκης Βούτος Δημοσιογράφος Το βήμα του Πολίτη voutospress.gr & fb

Και φέτος έδωσαν το Παρόν με την Παρουσια τους η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ Κράτσα Ροδη ο Νεοκλεγης Περιφερειάρχης Ιονιων Νήσων κ Τρεπεκλής Γιάννης ο Προέδρος της Ενωσης Ξενοδόχων μέλος της ΠΟΞ και Ταμίας του ΣΕΤΕ κ Τιμοθεάτος Γερασιμος μαζί με τον κ Παπαδάτο Διονύσιο αντιδήμαρχο τουρισμού δήμου Αργοστολίου κ Κουρκουμελη Νικο την κ Βεργωτή Μαρινα και επιχειρηματίες του κλάδου Αναλυτικότερο Ρεπορτάζ απο την έκθεση της επόμενες ημέρες

Ευχαριστώ τους Συναδέλφους μου Δημοσιογράφους Ρικο Σπυρο Corfu Tv και την κ Αντριανα Βλάχου για την ενημέρωση

ΕΛΛΑΔΑ @ WTM ΛΟΝΔΙΝΟ 2022

Η Ελλάδα αναμένεται να έχει για άλλη μια φορά υψηλό προφίλ στο World Travel Market (WTM) του Λονδίνου , καθώς το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ)  σχεδιάζουν να παρουσιάσουν τα φιλόδοξα σχέδια βιωσιμότητας για τη χώρα.

Η μεγαλύτερη επιρροή ταξιδιωτική και τουριστική εκδήλωση στον κόσμο, η WTM London θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου στο ExCeL London.

Προσθέτοντας τη σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας, η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη θα είναι παρούσα για να προωθήσει ενεργά τον προορισμό και να συμμετάσχει στη Σύνοδο Υπουργών στο World Travel Market, σε συνεργασία με τον UNWTO και το WTTC , τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου .

Επίσης τη Δευτέρα, ο υπουργός θα συμμετάσχει στη συνέντευξη Τύπου του ΕΟΤ στο International Media Center για να απευθυνθεί σε κοινό δημοσιογράφων. Η συνέντευξη Τύπου θα χρησιμεύσει ως ευκαιρία για να αποκαλυφθούν σημαντικές εξελίξεις σχετικά με την πολύπλευρη δέσμευση της Ελλάδας για βιωσιμότητα, τουριστικές προτεραιότητες, εμπορικές εξελίξεις, στρατηγικές ποικιλομορφίας και έργα προσβασιμότητας .

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου , οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν σε βάθος τα σχέδια βιωσιμότητας του προορισμού, καθώς οι 72 εκθέτες στο περίπτερο του ΕΟΤ – συμπεριλαμβανομένων ελληνικών περιφερειών, ξενοδόχων, ενώσεων, start-up εταιρειών, ταξιδιωτικών πρακτόρων, DMC και αεροπορικών εταιρειών – θα παρουσιάσουν τα δικά τους οικολογικά διαπιστευτήρια μέσω μιας σειράς σύντομων βίντεο ως μέρος ενός «Μαραθωνίου Αειφορίας».

Συνέντευξη Τύπου του ΕΟΤ κατά τη διάρκεια του WTM London 2022.

Την ίδια ημέρα, ο ΕΟΤ θα πραγματοποιήσει συζήτηση στο Διεθνές Κέντρο ΜΜΕ για τις Γυναίκες στις Επιχειρήσεις στην Ελλάδα .

Επιπλέον, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού θα μπορεί να μιλήσει για διαφορετικότητα, ισότητα και προσβασιμότητα στον τουρισμό . Ένα βασικό έργο προσβασιμότητας είναι η ανάπτυξη του Seatrac, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων να κολυμπούν στη θάλασσα σε 280 παραλίες στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα υποστηρίζει την εκστρατεία «Power to Change» της WTM

Σύμφωνα με τον διοργανωτή του World Travel Market, οι προσπάθειες βιωσιμότητας της Ελλάδας θα ενισχύσουν την εκστρατεία «Power to Change» της WTM , η οποία αναδεικνύει θετικές τουριστικές πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο. Πέρυσι, ο ΕΟΤ παρουσίασε τον κόμβο αειφορίας του – το SustainableGreece.co.uk – για να ρίξει φως σε «απίστευτες» πρωτοβουλίες, που κυμαίνονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ηλεκτρικά οχήματα μέχρι την αποκοπή πλαστικών μιας χρήσης.

«Η Ελλάδα είναι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξει την εκστρατεία Power to Change, δίνοντας έμφαση στις κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προορισμοί λόγω της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε η Ελένη Σκαρβέλη , Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας.

Η πλατφόρμα SustainableGreece.co.uk χρησιμεύει ως πολύτιμο εργαλείο για το βρετανικό εμπόριο για να ανακαλύψει τις βιώσιμες βέλτιστες πρακτικές και πρωτοβουλίες της Ελλάδας.

Η Ελένη Σκαρβέλη, Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας, παρουσιάζει την πλατφόρμα SustainableGreece.co.uk στο WTM London 2022.

«Το καμπανάκι έχει χτυπήσει πολλές φορές και είναι στο χέρι μας να ενθαρρύνουμε δραστικά ουσιαστικές συνεργασίες και συνεργασίες προς μια βιώσιμη ταξιδιωτική βιομηχανία», είπε η Σκαρβέλη.

Σύμφωνα με τον Σκαρβέλη, οι προκλήσεις του καύσωνα και των δασικών πυρκαγιών έδειξαν τη σημασία της εξεύρεσης λύσεων για την κλιματική κρίση.

Τόνισε πώς οι mainstream tour operators είχαν επεκτείνει τις ικανότητές τους και επέκτεινε την τουριστική περίοδο – ενώ μικρότεροι ειδικοί βοηθούν στο άνοιγμα μικρότερων νησιών που μπορούν να προσεγγιστούν μέσω πτήσεων προς μεγαλύτερους προορισμούς όπως η Ρόδος και η Κως .

Η Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία με την WTM London

Επιπλέον, ο ΕΟΤ ανανέωσε για άλλη μια φορά τη χορηγία του International Media Center στην έκθεση WTM London.

«Είμαι ενθουσιασμένη που η Ελλάδα θα υποστηρίξει ξανά το Διεθνές μας Κέντρο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ειδικά καθώς οι πρωτοποριακές πρωτοβουλίες βιωσιμότητας παίζουν τόσο ζωτικό ρόλο στο μάρκετινγκ του», δήλωσε η Juliette Losardo , Διευθύντρια Έκθεσης στο World Travel Market London.

«Ο ΕΟΤ έχει δει μεγάλες επιστροφές από την προηγούμενη χορηγία του στο κέντρο πολυμέσων στο WTM Λονδίνου, γι’ αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξει και πάλι βασικό ρόλο και θα ενισχύσει τα μηνύματά μας «Δύναμη στην Αλλαγή».

«Η κατοχή ενός τόσο υψηλού προφίλ μεταξύ των καταξιωμένων δημοσιογράφων του εμπορίου και καταναλωτών στον κόσμο και των κορυφαίων επηρεαστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι απαραίτητη για το ελληνικό τουριστικό εμπόριο για την ανταλλαγή ιδεών και την προώθηση της καινοτομίας».

Οι  Greek Travel Pages (GTP)  είναι επίσημος συνεργάτης μέσων ενημέρωσης της WTM London.

Ο ΕΟΤ εγκαινιάζει την πλατφόρμα «Sustainable Greece» για χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) ανακοίνωσε ότι εγκαινίασε στο Ηνωμένο Βασίλειο μια νέα πλατφόρμα που προωθεί πρωτοβουλίες βιωσιμότητας και βέλτιστες πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα .

Το Sustainablegreece.co.uk , ένα έργο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου-Ιρλανδίας , παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Λονδίνο αυτήν την εβδομάδα στην οποία συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, τοπικοί τουριστικοί πράκτορες, φορείς του τουρισμού και ΜΜΕ.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας εθνικής στρατηγικής για τον αειφόρο τουρισμό την οποία προωθεί το παράρτημα του ΕΟΤ ΗΒ-Ιρλανδίας μέσω μιας σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων για το θέμα.

Η Ελληνίδα Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη (δεύτερη από αριστερά) με τον R. Hammond, δημοσιογράφο του Green Traveler. T. Williamson, ο Γενικός Διευθυντής Υπεύθυνων Ταξιδίων. V Turner, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ionian Environmental Foundation. και Ελένη Σκαρβέλη, επικεφαλής του γραφείου του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Βρετανικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA) , περισσότεροι από τους μισούς (54 τοις εκατό) των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν ότι έλαβαν υπόψη τα περιβαλλοντικά πρότυπα των παρόχων υπηρεσιών και ότι ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα για διακοπές με μια εταιρεία που είχε «καθαρότερο» περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου που ερωτήθηκαν δήλωσαν επίσης ότι ελπίζουν στο εγγύς μέλλον να μπορούν να επιλέξουν τις διακοπές τους με βάση τη βιωσιμότητα των υπηρεσιών διαμονής και του προορισμού.

Μέσω του ιστότοπου, ο ΕΟΤ ελπίζει να δημιουργήσει ένα δίαυλο επικοινωνίας και ένα χώρο συνάντησης όπου θα προωθηθούν οι επαγγελματίες του τουρισμού που εφαρμόζουν πιο πράσινες πρακτικές.

«Είναι εμπνευσμένο να βλέπουμε τη δουλειά που γίνεται για τον μετασχηματισμό του τουριστικού μας τομέα μέσω αλλαγών πολιτικών, επενδύσεων και προτεραιοτήτων, καθώς επιδιώκουμε να ξεκινήσουμε ένα νέο μέλλον για τη χώρα μας», είπε η Ζαχαράκη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Λονδίνο, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει όλα τα προσόντα . να εξελιχθεί σε κορυφαίο προορισμό βιώσιμου τουρισμού .

Η Ελληνίδα υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας σε επαγγελματίες του τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Η εφαρμογή «πιο πράσινων» πολιτικών , η επένδυση στην κυκλική οικονομία και στον ψηφιακό μετασχηματισμό, η ενίσχυση έργων υποδομής είναι τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη του «Brand name Greece», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια του φόρουμ «My Green Mobility 2022» τον περασμένο μήνα. στην Αθήνα.

Τέλος, η εκδήλωση του ΕΟΤ περιλάμβανε ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή της Victoria Turner, εκτελεστικής διευθύντριας του Ionian Environment Foundation, του Richard Hammond ιδρυτή του Green Traveler και του Υπεύθυνου Ταξιδιωτικού Διευθυντή Tim Williamson.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top