skip to Main Content
Xrhstos Mpalaskas Makeleio1 (Copy)

Η Αστυνομία στην εντατική! Θα ασχοληθεί κάποιος μαζί της ;

Σημεία και τέρατα από τον βετεράνο εκφωνητή της Αμέσου Δράσεως

Εντυπωσιάζουν όσα καταγγέλλει σε σημερινή συνέντευξή του στο Newsbreak.gr o ανθυπαστυνόμος Χρήστος Μπαλάσκας, εκφωνητής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Αθηνών.

«…Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, όμως αυτοί είναι οι νόμοι μας. Με αποτέλεσμα, οι εγκληματίες να μη φοβούνται, να μένουν λίγο καιρό στη φυλακή, και εκεί όχι μόνο να μη σωφρονίζονται και να μη μετανοούν, αλλά να εκπαιδεύονται και να εκπαιδεύουν άλλους, νεότερους, δίνοντας παράλληλα εντολές στους εγκληματίες εκτός φυλακής για τη διάπραξη διαφόρων εγκλημάτων, όπως απαγωγές, ληστείες, κ.ά.

Επιπλέον, τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης, που είναι ο κορμός της αστυνόμευσης και της αποτροπής, έχουν αποδυναμωθεί. Δεν επαρκεί η αστυνόμευση, και στο Αρχηγείο είναι πολύ φειδωλοί στη διάθεση αστυνομικών στα περιπολικά, ενώ πολλοί αστυνομικοί ζητούν να έρθουν στην Άμεση Δράση. Χαρακτηριστικά, η Ομάδα Ζ έχει κατακρεουργηθεί – κάποτε ήταν 20 ζευγάρια στον δρόμο, σήμερα είναι δύο ή τρία ζευγάρια, και αυτά ακίνητα, σε στόχους, ενώ, από τα 70 περιπολικά που βρίσκονταν στους δρόμους πριν από μερικά χρόνια, σήμερα για όλη την Αττική είναι λιγότερα από 30….».

Την προηγούμενη εβδομάδα το Α.Τ Αγ Δημητρίου με επίσημο έγγραφό του στο αρχηγείο δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει το έργο του, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, απογοητευμένοι αφού δεν τους άκουγε κανείς,  έστειλαν εξώδικο στο διευθυντής της ΔΑ Θεσσαλονίκης, ζητώντας του να κάνει κάτι με τους ανύπαρκτους, λόγω αποσπάσεων, αστυνομικούς.

Και μέσα σε όλο αυτό το χαμό που η αστυνομία δεν έχει προσωπικό, με την εγκληματικότητα στα ουράνια ο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ Μιχάλης Χρυσοχοιδης προχώρησε σε εξαγγελία νέας Α.Δ στη Δυτική Αττική! Λες και φταίει το κτήριο… Συνεχείς εξαγγελίες από τον υπουργό νέων δράσεων και ομάδων της ΕΛ.ΑΣ δίχως προσωπικό. Βέβαια η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα διαθέτει από τις πολυπληθέστερες αστυνομίες στον κόσμο. Το πρόβλημα λοιπόν που δεν βλέπει κανείς σε αυτό το υπουργείο, είναι η ορθολογιστική διαχείριση του προσωπικού,  που αριθμεί τους 55.000 αστυνομικούς υπαλλήλους.

Ο ΥΦ.ΠΡΟ.ΠΟ Λευτέρης Οικονόμου από το βήμα της βουλής αυτή την εβδομάδα ανέφερε: “Να μην καλλιεργούμε κλίμα εγκληματοφοβίας, η χώρα μας είναι από τις ασφαλέστερες στον κόσμο”. Είναι προφανές πως ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα ή δεν φροντίζει αν ενημερώνεται.

Ο Γ.Γ του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ και αυτός,  είναι απών γενικότερα. Δεν ακούγεται! Λες και δεν υπάρχει….

Με μια αστυνομία λοιπόν δίχως προσωπικό και περιπολικά, με ΗΓΕΣΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ που αρέσκεται στην ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ και στην επικοινωνιακή διαχείριση της εγκληματικότητας, πρόσφατη η αναφορά του Μένιου Φουρθιώτη: …Για την περίπτωση, κατά την οποία δεν θυμάστε, στο φύλλο της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά» φιλοξενήσαμε ύστερα από παρότρυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΝΘΕΤΟ τετρασέλιδο …με αποκλειστικά δικά μας έξοδα καθώς επιπλέον του ένθετου κάθε φύλλο είχε αφιερώματα στην ΕΛ.ΑΣ στον Αρχηγό και στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου (ενδεικτικά τον Αρχηγό , τον Υφυπουργό Οικονόμου και τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη. Επιπλέον…μας υποδεικνύατε να παρουσιάζουμε όλα τα αυτά που μας ζητούσατε κατόπιν πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας ΕΝΤΟΛΗΣ όπως δηλώνατε  προκειμένου να παρουσιάζουμε αφιερώματα στην Ελλάς στους Υπουργούς στους ένστολους με διάρκεια βίντεο άνω των 10 λεπτών το κάθε ένα όλα αυτά αποδεικνύονται μέσω την εκπομπών που έχουν ήδη προβληθεί και δημοσιοποιηθεί μέσω της Εφημερίδας. Μάλιστα μας ζητούσατε να μην προβάλλουμε τις σκηνές και περιστατικά αστυνομικής βίας καθώς χαλούσαν την εικόνα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ του υπουργού και του υφυπουργού καθώς και της Γενικής Γραμματέας κ. Νικολάου και ΦΥΣΙΚΑ του Αρχηγού. Όλες τις ανωτέρω υποδείξεις μας τις έστελνε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου”.

Δικαίως ο λαός αισθάνεται ανασφάλεια.

Μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως τελευταία γραμμή άμυνας της κοινωνίας και πρωθυπουργός της χώρας, αλλά και πολιτικός προϊστάμενος στο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ, πρέπει να σταματήσει να κρατά ισορροπίες στο συγκεκριμένο υπουργείο και να αναλάβει δράση, αντικαθιστώντας την προαναφερόμενη πολιτική τριάδα, μαζί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ Καραμαλάκη όσο προλαβαίνει ;
Η ΕΛ.ΑΣ ΝΟΣΕΙ! Η ΕΛΛΑΣ ΕΓΙΝΕ ΚΟΛΟΜΒΙΑ και ο κόσμος δικαίως φοβάται ! Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, με όσα καθημερινά συμβαίνουν, σύντομα θα είναι ΜΗ αναστρέψιμη. Και αυτό δεν θα βοηθήσει καθόλου τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες εκλογές, ούτε θα τη βοηθήσουν τα πληρωμένα δημοσιεύματα, αφού πλέον ο κόσμος πληροφορείται τα πάντα από το διαδίκτυο.

Σ.Π

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top