skip to Main Content
θοδωρος γαλιατσατος μικροφωνο (Copy)

Η αβάσταχτη ελαφρότητα και το περισσό θράσος του κ. Άνθη

θοδωρος-γαλιατσατος-μικροφωνο

 

Με αφορμή επερώτηση του κ. Χρήστου Άνθη, σχετικά με αλλαγές που επιχειρεί η Περιφερειακή Αρχή στην υπηρεσιακή δομή της ΠΙΝ, θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Η επερώτηση αυτή, υποστηρικτική και σε συνέχεια πιέσεων, αστήρικτων κατηγοριών και έωλων εγκλήσεων ακόμη και τηλεδικών εις βάρος μας, δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια ακόμη προσπάθεια παρέμβασης στην προσπάθεια που ξεκίνησε η Περιφερειακή Αρχή για την βέλτιστη λειτουργία του διοικητικού μηχανισμού της ΠΙΝ.

Γνωρίζαμε στην έναρξη της προσπάθειάς μας ότι βάζαμε απέναντί μας καθεστωτικές αντιλήψεις χρόνων. Συνεχίζουμε όμως, χωρίς να θίγουμε εργασιακά δικαιώματα, να κάνουμε αλλαγές, ενισχυτικές -κατά την άποψή μας – της λειτουργίας της Περιφέρειας, έχοντας πάντα ως γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών, την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και τη διασφάλιση του δημόσιου χρήματος.

Απορίας άξιον είναι πως ο συντάκτης δίνει στη δημοσιότητα μια επερώτηση, η οποία δεν στηρίζεται σε κανένα απολύτως στοιχείο. Αντιθέτως βρίθει προσωπικών κρίσεων, ανησυχητικών και επικίνδυνων υπαινιγμών, αντιδημοκρατικών και άκρως επιλήψιμων παρεμβάσεων αλλά και αντικρουόμενων θέσεων. (Για παράδειγμα δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι “το Τμήμα Συγκοινωνιών δεν προχωρά στη διεκπεραίωση σημαντικών υποθέσεων” αλλά κατά τα λοιπά να αντιμάχεται τις αλλαγές στη διοίκηση!)

Ο συντάκτης δεν διστάζει μάλιστα να ισχυριστεί ότι οι αλλαγές στο διοικητικό μηχανισμό δεν “τεκμηριώνονται πολιτικά”, ωσάν να συνδιοικούσε μαζί μας την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να μας υποδείκνυε το “πολιτικώς ορθό” του πράγματος!!!.

Φτάνει δε σε σημείο να υποδεικνύει αλλαγές ή και απολύσεις στελεχών, υπερβαίνοντας κάθε έννοια μέτρου και πολιτικής λειτουργίας. Κι όλα αυτά, προς εξυπηρέτηση τίνος σκοπού άραγε, αναρωτιόμαστε;

Φυσικά ο συντάκτης της επερώτησης που δείχνει τέτοιο ενδιαφέρον για τις διοικητικές αλλαγές της ΠΙΝ θα πρέπει να απαντήσει με στοιχεία:

  • Από που προκύπτει ότι χάθηκαν ευρωπαϊκά προγράμματα, ποια και πότε;
  • Πως τεκμηριώνει τα περί έκνομων ενεργειών, όπως αναφέρει, της Περιφερειακής Αρχής αλλά και τον ισχυρισμό για “αιφνιδιασμό” των συνεργατών μας;
  • Πως τεκμηριώνει την, κατά τον ισχυρισμό του, λειτουργία “έξω και πέρα από τη νομική και διοικητική δεοντολογία” που αποδίδει στον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΠΙΝ;
  • Πως τεκμηριώνει σοβαρές κατηγορίες, τις οποίες καταθέτει εγγράφως αλλά και σε πάνελ τηλεδικείων, χωρίς να προσκομίζει έστω και την ελάχιστη απόδειξη όσων καταλογίζει;

Και για το τέλος ας μας επιτραπεί ένα ερώτημα προς τον συντάκτη της επερώτησης. Το θέμα που αυτή τη στιγμή, κατά την άποψή του, ταλανίζει το λαό των Ιονίων Νήσων είναι αυτό της διοικητικής λειτουργίας της ΠΙΝ; Θεωρεί ότι η ανάδειξη αυτού του θέματος, έναντι οποιουδήποτε άλλου, έχει προτεραιότητα και ιδιαίτερη βαρύτητα; Έτσι αντιλαμβάνεται ως εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στα Ιόνια Νησιά τη λειτουργία του;

Επιτρέψτε μας να  έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη. Γι’ αυτό άλλωστε οι πολίτες στα νησιά μας ανέθεσαν σε εμάς τη διοίκηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Και για εμάς πρωτεύει η εξασφάλιση πόρων για την ανακούφιση των προβλημάτων των πολιτών μας, προσπαθώντας να αντιπαλέψουμε -με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας- μια γενικευμένη κρίση, οικονομική και κοινωνική, η προσπάθεια εξασφάλισης κονδυλίων και  η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η πρόνοια για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, η διατήρηση της δημόσιας γης και του περιβάλλοντος, εντέλει η ευημερία των πολιτών στα Ιόνια Νησιά.

Όταν ως διοίκηση της  ΠΙΝ αντιπαλεύουμε σωρεία προβλημάτων και επιχειρούμε πλήθος παρεμβάσεων, ο συντάκτης της επερώτησης κινδυνεύει να περιπέσει στην κατηγορία όσων περικλείει η διαχρονική φράση λαϊκής σοφίας “εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν…”.

Εκτός κι αν έχει υπάρχει άλλος σκοπός ή συμφέρον…

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top