skip to Main Content
Megaro2 990×660 (Copy)

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΛΙΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΠΟΥΤΙΝ, ΜΑΖΕΜΕΝΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ) -ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

poutin-tsipras

Λίγες δηλώσεις, καθυστερήσεις στην επίσκεψη, μαζεμένη η πολιτική ηγεσία και ένας λακωνικός Πούτιν. Τι συμβαίνει με την επίσκεψη του «Τσάρου» στην Αθήνα;

Μια επίσκεψη χαμηλών απαιτήσεων… Σε όλα υπό την σκέπη και οργή της Ευρώπης και ΗΠΑ που δεν θέλουν πολλά πολλά με τον Ρώσο ηγέτη. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια! 

Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις από ρωσικές πηγές η Μόσχα κρατά χαμηλά τον πήχη για ενδεχόμενα επενδυτικά και ενεργειακά σχέδια μετά την περυσινή εμπειρία της πρώτης επαφής με την κυβέρνηση Τσίπρα,με την αποστολή Λαφαζάνη, ο οποίος επέστρεψε διαφημίζοντας ότι είχε ήδη πάρει 5 δις προκαταβολές για μελλοντική ενεργειακή συνεργασία.

Η επίσκεψη στην Αθήνα γίνεται ενώ εξακολουθούν να ισχύουν οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας όπως και το εμπάργκο της Ρωσίας στα ευρωπαϊκά προϊόντα. Στη καλύτερη περίπτωση ο πρόεδρος Πούτιν εντάσσει την Ελλάδα στην πολιτική του για την επαναπροσέγγιση με την ΕΕ καθώς μάλιστα ξεδιπλώνει και το σχέδιό του για μία συνολική στρατηγική συνεργασία Ρωσίας-ΕΕ στον ευρασιατικό χώρο.

Στο άρθρο του στην «Καθημερινή» ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε σε προβλήματα που «δεν είναι ανεπίλυτα» και για την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου Ευρασιατικου χώρου».  (Δείτε εδώ )

Η ρωσική διπλωματία γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι τα όρια των κινήσεων της κυβέρνησης της Αθήνας, η οποία προσαρμόστηκε και στον οικονομικό τομέα απόλυτα στις απαιτήσεις των δανειστών.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα αξιοποιήσει την επίσκεψη σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για να στείλει τα μηνύματά του.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στην Αθήνα και πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ ήδη συναντάται με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τσίπρας σε Πούτιν: Στρατηγική επιλογή η ενίσχυση των σχέσεών μας

foto-sok

«Η επίσκεψή σας επιβεβαιώνει τις ισχυρές σχέσεις μας και την πρόθεση να αναβαθμιστούν. Θέλω να επαναλάβω ότι η ενίσχυση των σχέσεών μας αποτελεί για την Ελλάδα στρατηγική επιλογή».

t1

Πούτιν σε Τσίπρα«Κύριε πρωθυπουργέ σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Συνεχίζουμε τη σειρά συναντήσεων στο υψηλότατο επίπεδο. Και στη Μόσχα και στην Αγ. Πετρούπολη έχουμε συζητήσει τις προοπτικές μας στην οικονομική συνεργασία. Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά υπάρχουν και καλές προοπτικές. Πρέπει να μεταμορφώσουμε τα καλά συναισθήματα και τις σχέσεις των δύο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα. Δεν είναι μόνο η ενέργεια αλλα και οι υψηλές τεχνολογίες και υποδομές».

megaro

Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου, και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών, αναμένεται να επικεντρωθεί α) στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της προσέλκυσης ρωσικών επενδύσεων και της προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, την ενέργεια και τον τουρισμό, β) στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας γ) και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.

Στη συνέχεια οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τα ΜΜΕ.

ΠΟΥΤΙΝ σε Παυλόπουλο: «Να προχωρήσουμε όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε άλλους τομείς!»

poutin2

Να ευχαριστήσω όλη την ηγεσία του ελληνικού κράτους. Όντως όλοι διανύουμε δύσκολους καιρούς, αυτό σχετίζεται και με την οικονομία και με τα ζητήματα της διεθνούς ασφάλειας

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την ευκαιρία έχουμε εδώ στην Ελλάδα, σε μια χώρα με την οποία έχουμε βαθιές, διαχρονικές, παλιές, πνευματικές σχέσεις

Μπορούμε να δούμε πως προχωρούν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έτους Ρωσίας-Ελλάδας. Όπως σωστά επισημάνατε, έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις ρίζες μας

poutin1

Είμαι ευγνώμων και σε εσάς και στην ελληνική εκκλησία και στο Οικουμενικό πατριαρχείο, που στηρίξατε την επίσκεψή μου στο Άγιο Όρος. Οι ημερομηνίες δεν είναι τόσο σημαντικές, σημασία έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες.

Πρέπει να συζητήσουμε και την πορεία των οικονομικών σχέσεων. Πιο αναλυτικά αυτό θα το συζητήσουμε αργότερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Υπάρχει κάτι που εντυπωσιάζει: Κατά το μήνα Μάρτιο ο αριθμός των Ρώσων τουριστών αυξήθηκε κατά 523%

 

Να προχωρήσουμε όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε άλλους τομείς. Είναι σημαντικό τώρα να συζητήσουμε αυτές τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε βήματα για την ολοκλήρωσή τους

poutin

Ενημέρωση 16:54

ΜΕ ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡ ΠΟΥΤΙΝ! OΛΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΚΕΙ…

Προσγειώθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν!Επτά υπουργοί συνοδεύουν τον πρόεδρο της Ρωσίας

Μόνος του από την μπροστινή πόρτα του αεροσκάφους κατέβηκε ο Πούτιν, φορώντας μαύρο κοστούμι και καφέ γραβάτα

Ο Π. Καμμένος υποδέχθηκε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας.

pout

Ο Ρώσος πρόεδρος αρχικά θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το Σάββατο θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Τουρκικό αεροσκάφος στο «Βενιζέλος» πριν την προσγείωση Πούτιν! (ΦΩΤΟ)

p1p2p3

p4

 Όλα έτοιμα στο Προεδρικό Μέγαρο για την άφιξη του Ρώσου Προέδρου

Ðñïåôïéìáóßåò óôï Ðñïåäñéêü ÌÝãáñï ãéá ôçí åðßóêåøç ôïõ ÐñïÝäñïõ ôçò Ñùóßáò Âëá´íôéìéñ Ðïýôéí ôçí ÐáñáóêåõÞ 27 ÌáÀïõ 2016. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Ðñïåôïéìáóßåò óôï Ðñïåäñéêü ÌÝãáñï ãéá ôçí åðßóêåøç ôïõ ÐñïÝäñïõ ôçò Ñùóßáò Âëá´íôéìéñ Ðïýôéí ôçí ÐáñáóêåõÞ 27 ÌáÀïõ 2016. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Ðñïåôïéìáóßåò óôï Ðñïåäñéêü ÌÝãáñï ãéá ôçí åðßóêåøç ôïõ ÐñïÝäñïõ ôçò Ñùóßáò Âëá´íôéìéñ Ðïýôéí ôçí ÐáñáóêåõÞ 27 ÌáÀïõ 2016. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)
πηγη
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top