Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας.

Έφυγε από την ζωή ξημερώματα Κυριακής 13/8/2017 ο Ολλανδός Φιλέλληνας και μέγας Ευεργέτης της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας Hans van Hasselt .
Ο Hans van Hasselt Μέγας ευεργέτης της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας ήταν θείος της Αριέττης Μεταξά –Putman Cramer (μέλους του Δ.Σ της Εταιρείας μας) .

Με δικές του δαπάνες μετά από πρόταση της ανιψιάς του επιχορήγησε την ΕΜΠΚ προκειμένου να γίνουν οι τις ανασκαφές στον Μυκηναϊκό οικισμό στην θέση Ρίζα Τζαννάτων (ανασκαφές Δρ. Αντώνη Βασιλάκη) στο Νεκροταφείο των Πρόννων (ανασκαφές ΕΛΚΕΠΑ και Πανεπιστημίου Simon Fraser) όπως επίσης η αγορά γης αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για την διενέργεια των ανασκαφών καθώς επίσης πλείστες όσες δράσεις με χρηματοδοτήσεις (Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σπηλαίου Δράκαινας, νεολιθικών εγκαταστάσεων Μουσάτων, αρχαιολογικές δραστηριότητες και μελέτες σε όλα τα θεματικά πεδία , όπως επίσης την αρχική χρηματοδότηση για την στερέωση και ανάδειξη του μνημειώδους θολωτού τάφου των Τζαννάτων και την αποπεράτωση της οικίας του αείμνηστου καθηγητή Ιωάννη Καμπίστη προκειμένου να στεγαστεί το αρχαιολογικό εργαστήριο των ανασκαφών στην θέση Ρίζα.

Το Δ.Σ της Εταιρείας μας διαβιβάζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και δεσμεύεται στο έμμεσο μέλλον να οργανώσει ειδική εκδήλωση για να τιμήσει την μνήμη του μεγάλου μας ευεργέτη .

Μάιος 2012

Από την επίσκεψη του Ολλανδού φιλέλληνα Hans van Hasselt μέγα χορηγού της Εταιρείας μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας και των αρχαιολογικών ανασκαφών στην περιοχή του μυκηναϊκού οικισμού. . Συνοδεύεται από την ανιψιά του Hettie Putman Cramer- Μεταξά συγγραφέα της μελέτης “Ομηρική Ιθάκη” ένα αταύτιστο μυκηναϊκό κέντρο στα νησιά των Κεφαλλήνων.