skip to Main Content
83eb90626ae546cba6d286fea0016592 XL

Εφυγε απο κοντά μας Ενας εξαίρετος Συμπολίτης μας ο Νικος Φραντζής

Απο το voutospress.gr ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Είχε διατελέσει Δήμαρχος Λειβαθούς την περίοδο 2003-2006 και ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς αυτοδιοικητικούς της γενιάς του.

Ως Γενικός Γραμματέας του νεοσύστατου Δήμου Αργοστολίου, εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων του, «έτρεξε» με πάθος την πλατφόρμα του e-argostoli για τα αποτελέσματα της οποίας ήταν και δήλωνε υπερήφανος.

Ο Νίκος Φραντζής στο βιογραφικό του είχε να επιδείξει πολλά και σημαντικά.

Ήταν Οικονομολόγος απόφοιτος Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Από το 1983 εργάστηκε στους δήμους Αργοστολίου και Σάμης της Κεφαλονιάς και διετέλεσε προϊστάμενος διευθύνσεων οικονομικού, διοικητικών υπηρεσιών, Κ.Ε.Π. και διευθυντής του Καποδιστριακού δήμου Σάμης την περίοδο 2006-2010.

Την περίοδο 1991-1999 διετέλεσε με την ιδιότητα του προέδρου της κοινότητας Μεταξάτων μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδος. Με την ιδιότητα του αυτή και ως συντονιστής της επιτροπής περιβάλλοντος της ΚΕΔΚΕ συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Συμβούλιο της Ευρώπης για θέματα Τ.Α και Περιβάλλοντος.

Από το 1996 έως το 1999 διετέλεσε πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων του Νομού Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Την περίοδο 2000-2002 και 2006-2010 συμμετείχε ως Δημοτικός Σύμβουλος στον Καποδιστριακό Δήμο Λειβαθούς και την περίοδο 2003-2006 διετέλεσε Δήμαρχος στον ίδιο δήμο.

Από τον Οκτώβριο του 2019 ήταν ο Γενικός Γραμματέας του νεοσύστατου (νέου) Δήμου Αργοστολίου.

Είχε δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σχετικά με ζητήματα διοικητικής εξέλιξης & ανάπτυξης της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμετείχε σε σωρεία συνεδρίων και με την ιδιότητα του προέδρου της ΤΕΔΚ Κεφαλονιάς Ιθάκης το έτος 1998 υποστήριξε ενεργά την εφαρμογή του προγράμματος Καποδίστριας στα νησιά της Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Νίκος Φραντζής . Η Δημοτική Αρχή Θεόφιλου Μιχαλάτου με το e-argostoli κερδίζει το στοίχημα της επαφής με τους δημότες: 855 αιτήματα μέχρι σήμερα-Έχουν ικανοποιηθεί τα 808-Όλη η διαδικασία (ηχητικό)

Με μία κίνηση που από κάποιους αμφισβητήθηκε αρκετά, η Δημοτική Αρχή Αργοστολίου φαίνεται να πρωτοπορεί σε ένα δύσκολο τομέα που αφορά την επικοινωνία με τους δημότες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Ο λόγος για την πλατφόρμα e-argostoli που από την έναρξή της και σύμφωνα με όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Φραντζής στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου στο Νησί 93,9, έχει δεχθεί ήδη 855 αιτήματα από τα οποία έχουν ικανοποιηθεί τα 808, δηλαδή ποσοστό 95%!!! Ενώ και τα υπόλοιπα έχουν δρομολογηθεί.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Φραντζής ο μέσος όρος ικανοποίησης του αιτήματος είναι 2 περίπου μέρες, ένας αριθμός πρωτόγνωρος για όσους γνωρίζουν πως λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια αυτή η διαδικασία.

Ο κ. Φραντζής πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει μπει εφαρμογή και για κινητά τηλέφωνα και τόνισε ότι πλέον ο δημότης για να ικανοποιηθεί το αίτημα του δεν χρειάζεται να έχει “πελατειακή” σχέση με τον αιρετό.

Να σημειώσουμε ότι αυτή η πλατφόρμα είναι ουσιαστικά αντιγραφή της αντίστοιχης πλατφόρμας που έχει ο πρωτοποριακός Δήμος Τρικκαίων ενώ ο Γ.Γ. του Δήμου ανέλυσε την όλη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος ώστε να αναφέρει το πρόβλημα που έχει.

Τέλος ο κ. Φραντζής αποκάλυψε ότι στο άμεσο μέλλον το δωρεάν WiFi του Δήμου θα επεκταθεί σε όλη σχεδόν την αγορά (Λιθόστρωτο, Παραλιακή μέχρι το ΚΤΕΛ)

ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ 93,9 fm Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ κ ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top