skip to Main Content
Φ 1 (189)

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΙΣ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6 μ.μ.

Εργαζόμενοι εργαζόμενες έχουμε πολύ πικρή πείρα από τις περίφημες διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων, ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Για μας έχουν τους μισθούς των 200 – 300 ευρώ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη ζωή με τα κακοπληρωμένα προγράμματα, τους συνεχείς κόφτες στις συντάξεις και στις ανάγκες μας. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους ζεστό χρήμα με νέους νόμους, ένταξη σε χρηματοδοτικά πακέτα, νέες φοροαπαλλαγές. Πάνω στο έδαφος των προηγούμενων αντεργατικών μέτρων που έχουν τσακίσει τη ζωή μας, έχουν συμφωνήσει στο νέο γύρο επίθεσης με νέα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, την εκτεταμένη φοροληστεία και το κατέβασμα του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες για μετά το 2018, παγίωση των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων.

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας! Ότι αξίωσαν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι του κάθε κλάδου τα προηγούμενα χρόνια έγιναν μνημόνια! Έτσι και σήμερα ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις απαιτούν νέα μέτρα, διατυπώνουν τους πόθους τους ξεκάθαρα.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους. Πάνω στα αποκαΐδια των λαϊκών κατακτήσεων, χτίζουν τη μελλοντική ανάκαμψη των κερδών τους. Θέλουν να εξασφαλίσουν περισσότερα φτηνά εργατικά χέρια, εργάτες με αλυσίδες. Θέλουν να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους.

Σπέρνουν πάλι ψέματα και αυταπάτες! Δυναμώνουν ξανά οι εκβιασμοί και οι απειλές. Στο οπλοστάσιό τους επανέρχονται μία – μία όλες οι δοκιμασμένες μέθοδοι εκβιασμού. Βάζουν τους εργαζόμενους να επιλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, να μπουν στη μέση των Συμπληγάδων, της δήθεν “καλής” ΕΕ και του “ανάλγητου” ΔΝΤ. Στον ρυθμό των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και επιζητούν τα μνημόνια διαρκείας αλλά και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, μας θέλουν στην αδράνεια, το συμβιβασμό στη μοιρολατρική αποδοχή της βαρβαρότητας.

Χρειάζεται τώρα, να δυναμώσει η αγωνιστική δράση από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο δουλειάς, η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα , να πάρουμε πίσω ό,τι μας έχουν αρπάξει. Όλοι μαζί εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι να ορθώσουμε τείχος. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την μικρομεσαία αγροτιά που αγωνίζεται στα μπλόκα απέναντι στον κοινό αντίπαλο, στα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Οι φτωχοί αγρότες που τσακίζονται με τους φόρους, το ψηλό κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους, την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ πρέπει να βρουν αλληλέγγυο χέρι από την εργατική τάξη.

 

Αργοστόλι 12/2/2017

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος           Η Γεν. Γραμματέας

Γ.Γαβρίλης                 Α. Ζιάννη

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΕΚΚΙ) προσκαλεί τους αντιπροσώπους των σωματείων της δύναμής του στο

εκλογοαπολογιστικό συνέδριό του

που θα πραγματοποιηθεί

την Κυριακή 5 Μάρτη

και ώρα 10 πμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΚΙ.

Θα παρουσιαστούν:

α) ο απολογισμός δράσης της απερχόμενης διοίκησης,

β) ο προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα και

γ) η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Μετά το πέρας της συνέλευσης θα διενεργηθεί η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής, με σκοπό τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του ΕΚΚΙ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αργοστόλι 12/2/2017

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Γ. Γαβρίλης Α. Ζιάννη

 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top