skip to Main Content
May 2017 759×500

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά στις 10 π.μ. Στο Αργοστόλι μπροστα στο ΕΚΚΙ και στην Ιθάκη στην πλατεία στο Βαθύ

Εργατική Πρωτομαγιά 2017

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχομεσαία αγροτιά, νέοι και νέες

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Απεργούμε και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση κόντρα στη μεγαλοεργοδοσία του νομού που έχει καθιερώσει την 1η του Μάη ως επίσημη “πρεμιέρα” της εκμετάλλευσης στον τουρισμό επισιτισμό και στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στους εργαζόμενους σε τρόφιμα ποτά – σούπερ μάρκετ .Η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ.  Στις 19 Απρίλη και με άξονα το κεντρικό σύνθημα “Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση , πολέμους , προσφυγιά”  αποφασίστηκε ο εξής προγραμματισμός:

  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ1ης ΜΑΗ στο Αργοστόλι 10 π.μ. μπροστά στο ΕΚΚΙ και στην πλατεία στο Βαθύ της Ιθάκης την ίδια ώρα .
  • Δημιουργία πανό και αφίσας για την καλύτερη προπαγάνδιση της απεργίας.
  • Συνεδριάσεις των Δ.Σ. των σωματείων και της Λαϊκής Επιτροπής Παλικής όχι μόνο για την Πρωτομαγιά αλλά και με στόχο την προετοιμασία απεργιακής απάντησης από τους κλάδους στα νέα μέτρα .
  • Προς τιμήν της Πρωτομαγιάς υλοποιούμε την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του ΕΚΚΙ για μαζικές εγγραφές στα σωματεία , ιδιαίτερα νέων , γυναικών και μεταναστών .
  • Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις της ΕΛΜΕ-ΚΙ :Στις 26 Απρίλη στην Κοργιαλένειο βιβλιοθήκη με θέμα “Οι εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις και το σχολείο που έχει ανάγκη ο λαός και τα παιδιά του” , και στις 28 Απριλίου στο σχολικό συγκρότημα Σάμης στα αποκαλυπτήρια της πλάκας που έχει τοποθετηθεί στη μνήμη του εκτελεσμένου από τους ναζί , μαθητή , Πέτρου Μιχαλάτου .
  • Την Πέμπτη 27 Απριλίου προβολή ταινίας στην αίθουσα του ΕΚΚΙ “ΑΠΕΡΓΙΑ” του Σεργκέϊ Αϊζενσταίν .
  • Την Τρίτη 25 Απριλίου στις 8 μ.μ. καλούμε σε διευρυμένο Δ.Σ. για έλεγχο της δουλειας με τη συμμετοχή των προεδρείων των σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα .
  • ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Δευτέρα 24 Απριλίου:Νοσοκομείο Αργοστολίου -σούπερ μάρκετ

Τρίτη 25 Απριλίου:Λατομείο/εργοστασιο ΙΟΝΙΑΝ ΚΑΛΚ (ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ) -Αεροδρόμιο – σούπερ μάρκετ

Τετάρτη 26 Απριλίου:Δημόσιες υπηρεσίες -ΔΙΕΚ

Πέμπτη 27 Απριλίου:Ιχθυοτροφεία – Εργοτάξιο ΜΑΡΟΥΛΗ στο λιμάνι Ληξουρίου-σούπερ μάρκετ .

Παρασκευή 28 Απριλίου:Τεχνικές υπηρεσίες του δήμου-Ξενοδοχεία Λάσσης , Αργοστολίου .

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γαβρίλης Γιώργος                                          Βαλεντής Γεράσιμος

 

Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη.

Κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, γειτονιά τη γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους!

Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με την φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.

Αυτό το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται ολοζώντανο μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Όπου πήγε το ΝΑΤΟ έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή.

Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει δραστήρια για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Τα σωματεία ,  οι επιτροπές αγώνα και οι αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΕΚΚΙ τιμούμε την πρωτομαγιά δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καλούμε τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία μαζί με τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώνεις των χωρών της ευρύτερης περιοχής.

Να απαιτήσουμε

Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας. Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τους εκτελεσμένους από τους ναζί προέδρους του εργατικου κέντρου , από τις χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας!

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά, την εργατική αλληλεγγύη!

Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική – λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top