skip to Main Content
Χωρίς τίτλο (Copy)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Η Φώφη Γεννηματά στο Δημαρχείο Αργοστολίου εκφράζει τον θαυμασμό της για τις Εθελοντικές Ομάδες

03/10/2020

Με τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο συναντήθηκε αργά το μεσημέρι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά που βρίσκεται στο νησί για να επισκεφθεί τις περιοχές που επλήγησαν από τον κυκλώνα Ιανό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν  οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Τσιλιμιδός και Σπύρος Σαμούρης , ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Σπανός και στελέχη του τοπικού ΚΙΝΑΛ.

Με τη λήξη της συζήτησης η κα Γεννηματά έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ για την κατάσταση που είδε σε Αγία Ευφημία, Ασσο , Μύρτο και σε όλο το οδικό δίκτυο. Η κα Γεννηματά στη δηλώσή της αναφέρθηκε με έμφαση στη προσφορά των εθελοντικών ομάδων στους πληγέντες επισημαίνοντας ότι λειτούργησαν αποφασιστικά εκεί που ο κρατικός μηχανισμός καθυστερούσε.

Φώφη Γεννηματά: «Η Κεφαλονιά χρειάζεται στήριξη και αναπτυξιακό σχέδιο»

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, επισκέφθηκε σήμερα τις  πληγείσες περιοχές της Κεφαλονιάς.

Αμέσως μετά η Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Κεφαλονιά έχει υποστεί πολύ μεγάλες καταστροφές από τον ιανό που φέρνουν στην επιφάνεια και μεγάλες καθυστερήσεις, έως ανυπαρξία πολύ σημαντικών έργων υποδομής αλλά και αντιπλημμυρικών. 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα που όμως είναι μέτρα ανακούφισης και σε καμία περίπτωση δεν αρκούν. Και ήδη καθυστερούν παρά πολύ στην υλοποίηση τους. Μέχρι σήμερα δεν έχουν στηριχθεί οι πολίτες της Κεφαλονιάς που έχουν υποστεί καταστροφές. 

Είμαστε εδώ για να κρατήσουμε ζωντανή την υπόθεση της Κεφαλονιάς και τώρα που δεν ασχολούνται στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης μαζί της. 

Γιατί η Κεφαλονιά χρειάζεται άμεση αποκατάσταση του δικτύου υποδομών, χρειάζεται πολύ γρήγορα ένα σχέδιο ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικής προστασίας για να μην ξαναβρεθούμε στην ίδια κατάσταση. 

Χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, τις ζημιές που έχει υποστεί το νησί από τους σεισμούς και αντιμετωπίζει ακόμα και σήμερα προβλήματα, τις ζημιές που έχει υποστεί στον τουρισμό από τον κορωνοιό, τα υγειονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ακόμα και σήμερα. 

Χρειάζεται λοιπόν να δεσμευθούν κονδύλια από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, από το ΕΣΠΑ αλλά και από το ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης. 

Γι αυτό ζητάμε να έρθουν όλοι οι συναρμόδιοι Υπουργοί στη Βουλή και να δεσμευθούν για συγκεκριμένα έργα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. 

Και βέβαια να μας παρουσιάσουν οι Περιφερειάρχες και για την Κεφαλονιά αλλά και σε όλη την Ελλάδα το σχέδιο τους για τα αντιπλημμυρικά έργα που είναι κλειδί, γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά. 

θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο πολύ σημαντικό έργο των ομάδων εθελοντισμού της Κεφαλονιάς. Είναι πάρα πολύ μπροστά, αποτελούν πραγματικά οδηγό για όλη την Ελλάδα ακόμα και όταν καθυστερούν να συντονιστούν οι κρατικές υπηρεσίες, οι εθελοντικές ομάδες της Κεφαλονιάς ήταν παρούσες και είναι ακόμα και σήμερα και βοηθούν τους ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί.  

Για την υγεία και το ΕΣΥ

Κρατώ τελευταίο ζήτημα για την Κεφαλονιά το θέμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατί το θεωρώ ξεχωριστό και ιδιαίτερα σημαντικό. Είναι πρόκληση μέσα στην πανδημία να μην μπορεί να λειτουργήσει η μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο του Αργοστολίου που δημιουργήθηκε και εξοπλίστηκε από ιδιωτική δωρεά. Και πραγματικά είναι πρόκληση να εγκαταλείπεται συνολικά το ΕΣΥ στην τύχη του από την κυβέρνηση, να αντιμετωπίσει μόνο του τον κορωνοιό χωρίς μέσα, χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν είναι μόνο αποτελεσματικότητα, αλλά σχέδιο να οδηγηθεί στον τεμαχισμό το ΕΣΥ και να δοθεί βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα. Χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου γιατί η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την υγεία και την ζωή των πολιτών. 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top