skip to Main Content
νοσοκομειο κεφαλονιας 1 (Copy)

Εν κρυπτώ φεύγει η ΜΕΘ του Γ.Ν. Κεφαλονιάς ; Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Κινητοποίηση οργανώνεται αυτή τη στιγμή για παρέμβαση στο Νοσοκομείου προκειμένου να μην μεταφερθεί, όπως φημολογείται, η ΜΕΘ από το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση θα γίνει στις 1:00 το μεσημέρι.

Κινητοποίηση οργανώνεται αυτή τη στιγμή για παρέμβαση στο Νοσοκομείου προκειμένου να μην μεταφερθεί, όπως φημολογείται, η ΜΕΘ από το Νοσοκομείο Κεφαλληνίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση θα γίνει στις 1:00 το μεσημέρι.

ΚΚΕ: Παίρνουν τα μηχανήματα της ΜΕΘ από το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

 013 Μαρτίου 2020 13:21

ΚΚΕ: Παίρνουν τα μηχανήματα της ΜΕΘ από το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

Την ώρα που κορυφώνεται η απαράδεκτη επικοινωνιακή πολιτική κυβέρνησης και Βουλευτή, ότι η χώρα και ο νομός μας είναι θωρακισμένοι απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, μεθόδευσαν εν κρυπτώ και με την διαδικασία της επίταξης, την αποψίλωση του εξοπλισμού της ΜΕΘ του ΓΝ.Ν. Αργοστολίου και «άρον – άρον» τον φόρτωσαν για άλλη μονάδα υγείας της χώρας.

Η, εδώ και χρόνια με δωρεά, σύγχρονα κατασκευασμένη και πλήρως εξοπλισμένη με μηχανήματα και ειδικό εξοπλισμό Μ.Ε.Θ., δεν στελεχώθηκε ποτέ με το απαραίτητο ειδικό Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, ακριβώς γιατί στην «ανάπτυξή» τους δεν χώραγε ποτέ να λειτουργήσει. Αντίθετα έχει συστηματικά μεθοδευτεί (ιδιαίτερα επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ), ο εξοπλισμός της να δοθεί σε άλλα νοσοκομεία. Σήμερα με αφορμή τις τεράστιες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού παίρνουν αυτόν τον εξοπλισμό, διαλύοντας κάθε προοπτική να λειτουργήσει η ΜΕΘ στο νομό μας. Αντί να στηριχτεί η πρωτοβάθμια βαθμίδα υγείας με προσωπικό και μέσα και μάλιστα μπροστά στον κίνδυνο να επεκταθεί η επιδημία και στο νομό μας, αντί να λειτουργήσει επιτέλους η ΜΕΘ και να αποτραπεί σήμερα και αύριο η κινητικότητα των ασθενών, γίνεται το ακριβώς αντίθετο, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις στα άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Η Σημερινή Κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες αφού, με τις «ξαναζεσταμένες» εξαγγελίες για «έκτακτες προσλήψεις» 2.000 επικουρικών, με τις παραινέσεις περί «ατομικής ευθύνης» και με την μετάγγιση μέσων-εξοπλισμού και προσωπικού από την μια μονάδα υγείας στην άλλη, επιχειρεί να κρύψει τη γύμνια που δημιούργησε η χρόνια αντιλαϊκή πολιτική «κόστους – οφέλους» της Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Αυτή η πολιτική χρόνια τώρα απαξιώνει με σχέδιο την δημόσια υγεία, προκειμένου να πάρει κεφάλι η ιδιωτική και, η μείωση του κόστους, να τροφοδοτήσει την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, σήμερα «δείχνει το δόντια της» απειλώντας θανάσιμα το λαό.

Ακόμα και τώρα, εκτός από τις σημερινές τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας και στις παραμονές της έξαρσης στην εξάπλωση του κορονοϊού που προβλέπουν όλοι οι επιστήμονες, δεν λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και τη διαχείριση των επιπτώσεων από την επιδημία.

Εδώ και τώρα ο λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης πρέπει να αποτρέψει αυτήν την προοπτική ολοκληρωτικής διάλυσης της ΜΕΘ. Να συνδυάσει τα μέτρα προφύλαξης από την επιδημία με την απαίτηση από την κυβέρνηση για ανοικτή προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, (γιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού). Να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, να εξοπλιστούν με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά και τεχνικά μέσα και να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα υγείας δωρεάν, είτε αφορούν την επιδημία είτε άλλες νόσους, είτε χρειάζονται νοσηλεία στις μονάδες Υγείας είτε στο σπίτι.

Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει σήμερα 13/3/2020 στις 13.00, παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του Γ.Ν.Ν.Αργοστολίου. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 13/3/2020 Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ

Σήμερα το πρωί εν κρυπτώ και παραβιστώ η ΜΕΘ του Γ.Ν. Κεφαλονιάς φεύγει από το νησί με την σύμφωνη γνώμη από ότι φαίνεται του Βουλευτή, της Περιφερειάρχου, του Υπεάρχη, του Διοικητή και των αντιπεριφερειαρχών.
Με δικαιολογία κάθε φυσική καταστροφή που λαμβάνει χώρα, αφαιρείται και κάτι από την υποδομή της Κεφαλονιάς, η οποία είναι και το μοναδικό νησί του Ιονίου που γδύνεται κυριολεκτικά από την υποδομή της ΜΕΘ, η οποία είναι δωρεά ιδιώτη. Καλώ τους Κεφαλονίτες και Κεφαλονίτισσες να αντισταθούν στην υπεξαίρεση της ΜΕΘ, η οποία συντελείται με την δικαιολογία της έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του νέου ιού, και που αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης κίνησης της προηγούμενης κυβέρνησης και μας θυμίζει δυστυχώς τραγικά ότι τα μνημόνια έχουν συνέχεια και αποτελούν παράδεισο για υγειονομικές λεηλασίες. Καλώ να πάρουν ΤΩΡΑ θέση:
Ο Βουλευτής
Ο Διοικητής του νοσοκομείου
Το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου
Το ΔΣ του Νοσοκομείου
Το Σωματείο των εργαζομένων
Η δωρήτρια οικογένεια Βεργωτή
Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο
Οι Δήμοι Αργοστολίου και Παλλικής
Όλοι οι επαγγελματικοί φορείς και ιδιαίτερα οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό
Για την κοινωνία της Κεφαλονιάς δεν αναρωτιέμαι γιατί γνωρίζω ήδη την θέση της.

Βάσω Βουτσινά

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top