skip to Main Content
ImageHandler (Copy)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) elme_ki@yahoo.gr

ΦΑΡΑΚΛΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Συγκέντρωση 10 πμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ-ΚΙ για την προετοιμασία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2/12, 7 μμ, 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου
Με την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη δόθηκε μια πρώτη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που χωρίς σταματημό υλοποιεί το 3ο πιο βάρβαρο αντιλαϊκό μνημόνιο, ταυτόχρονα και με τα δύο προηγούμενα.
Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαία, ενώσαμε τη φωνή μας απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου που θέλουν να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα, που τσακίζουν το λαό μας μέσω της φοροληστείας, που παραδίδουν την πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών στα κοράκια των τραπεζών.
Η κυβέρνηση, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας, συνεχίζει ακάθεκτη την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτική. Τις προηγούμενες μέρες ψήφισε στη Βουλή καινούρια προαπαιτούμενα προκειμένου να εξασφαλίσει τη νέα δόση των 2 δις, αλλά και τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Μέσα από τα μέτρα που ψηφίστηκαν δρομολογούνται:
• Η περιστολή των «διευκολύνσεων» για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία.
• Οι πλειστηριασμοί ακόμα και για την πρώτη κατοικία.
• Η αναπροσαρμογή των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων προς τα κάτω.
• Η παραπέρα μείωση των πρόωρων και των επικουρικών συντάξεων.
• Η κατάργηση του ειδικού φόρου για το πετρέλαιο στους αγρότες.
Στα σκαριά έχουν το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που προχωρά στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Στον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίζεται το Σάββατο 5 Δεκέμβρη στη Βουλή εισάγονται νέες περικοπές στο Ασφαλιστικό:
Οι εισφορές και λοιπές παροχές προς τους Οργανισμούς Κοινων. Ασφάλισης καρατομούνται κατά 1,2 δις.
Στις συντάξεις μπαίνει νέο συνολικό «τσεκούρι» 726 εκατ.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ.
Έρχονται νέα φορομπηχτικά μέτρα! Προετοιμάζουν καινούργιο πετσόκομμα στους μισθούς μας με το νέο μισθολόγιο, τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια έχουμε χάσει περίπου 6 μισθούς από τις περικοπές.
Την ίδια στιγμή οι ελλείψεις στα σχολεία (ιδιαίτερα στα ειδικά) παραμένουν και είναι μεγάλες. Χιλιάδες κενά θα μείνουν ακάλυπτα ως το τέλος ενώ οι μόνιμοι διορισμοί πάνε στο απώτερο μέλλον! Τα ολοήμερα σε πολλές περιπτώσεις δεν λειτουργούν ενώ κάποιες Περιφερειακές διευθύνσεις προχωράνε σε υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων για την κάλυψη κενών. Διατηρούνται τα 30άρια τμήματα. Δεν έχει διαψευστεί η προαναγγελία της κυβέρνησης για ένα τουλάχιστον Ειδικό Σχολείο ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης (!), δηλαδή το κλείσιμο εκατοντάδων Ειδικών Σχολείων (βλ. προγραμματικές δηλώσεις).
Με την αρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων των σχολείων, των νοσοκομείων, των ΑΕΙ-ΤΕΙ, μέτρο που εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά, για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων προς το ΔΝΤ, οι σχολικές επιτροπές δεν μπορούν κυριολεκτικά να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Το ίδιο ισχύει για τα χρήματα για υποδομές – σεισμόπληκτους στο Νομό μας.
Χιλιάδες αναπληρωτές συνάδελφοι πραγματικά ξεσπιτώνονται κάθε χρόνο, βρίσκονται κυριολεκτικά με βαλίτσα στο χέρι. Ενώ και όταν προσληφθούν δεν πληρώνονται στην ώρα τους, βρίσκονται εν αναμονή της απόλυσής τους με τη λήξη της χρονιάς και μετά …πάλι από την αρχή!! Στο αέρα βρίσκεται η πληρωμή των υπερωριών των αναπληρωτών που έχουν προσληφθεί μέσω ΠΔΕ!! Κανένας αναπληρωτής δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τη μόνιμη ανασφάλεια και αγωνία. Από τη μια αν και πότε θα πιάσει δουλειά και από την άλλη, εάν τελικά προσληφθεί, πότε θα πληρωθεί.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διαπράττει αυτά τα εγκλήματα σε βάρος του λαού, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, παρέχει νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους μονοπωλιακούς ομίλους.
Ισοπεδώνουν ένα λαό για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας, προσαρμόζουν το κράτος και λειτουργίες τους σ’ αυτό το στόχο.
Καμία αναμονή. Κανένας εφησυχασμός!
Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή καταιγίδα, προετοιμάζουμε νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες με στόχο να δυναμώσει η συμμετοχή των ίδιων των συναδέλφων, να σπάσει το κλίμα της συναίνεσης, της ηττοπάθεια και της αναμονής.
Φτάνει πια!
Ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας:
• ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καρμανιόλα που στέλνει τους εκπαιδευτικούς στα 67 μέσα στην τάξη, που κόβει ένα τεράστιο κομμάτι από τις παροχές στην υγειονομική περίθαλψη και μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα για όλους!
• ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Κάλυψη των απωλειών μας, αυξήσεις στους μισθούς μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, κατάργηση της φοροληστείας
• Κάλυψη όλων των κενών τώρα! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, καθένα στη δομή που έχει ανάγκη, από τα 4 ως τα 18 του χρόνια, με δίχρονη Προσχολική Αγωγή και ενιαίο 12χρονο σχολείο.
• Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών αποκλειστική χρηματοδότηση των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τις Σχολικές Επιτροπές.
• Κανένα παιδί, κανένας άνεργος ή ελαστικά εργαζόμενος εκπαιδευτικός χωρίς νερό, φαγητό, ρεύμα, θέρμανση.
Για τους αναπληρωτές συναδέλφους:
• Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, απόδοση όλων των δεδουλευμένων.
• Καταβολή επιδότησης ενοικίου κι επιδόματος θέρμανσης, εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
• Πλήρη δικαιώματα σε περίπτωση ασθένειας, αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
• Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Με συνέχεια της αγωνιστικής δράσης σε κάθε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο. Προετοιμάσουμε γερά το επόμενο βήμα αγωνιστικής κλιμάκωσης. Απαντάμε με νέα, πιο καλά οργανωμένη και προετοιμασμένη, γενική απεργία, δίνουμε ενιαία απάντηση ενάντια στην επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, στα δικαιώματα μας, στη ζωή μας.
Με τα αιτήματά μας, τους στόχους και την κατεύθυνση της πάλης, να δοθεί η μάχη της ενημέρωσης για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που είναι στα σκαριά.
Για να δοθούν άμεσες λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, για να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματά μας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και την κυρίαρχη πολιτική, η ανατροπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής.
Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων
Να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας.
Να αρνηθούμε το καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς που μας προετοιμάζουν!
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!
Αργοστόλι 1/12/2015
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top