skip to Main Content
ΦΑΡΑΚΛΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΦΑΡΑΚΛΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

elme_ki@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 35 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ!

Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι τρόπος «πρόσληψης», είναι τρόπος απόλυσης!

Κάτω τα χέρια από την Προϋπηρεσία! 

Όλοι στο δρόμο! Όλοι στον αγώνα!

  • ΤΡΙΤΗ 19/4, 13.30 το μεσημέρι: Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς!!
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 20/4, 8.00 μμ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου!!
  • ΠΕΜΠΤΗ 21/4, 11 πμ – 2 μμ: ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12 το μεσημέρι στο «Σπίτι του Δασκάλου», από κοινού με τον τοπικό ΣΕΠΕ !!
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/4, 8.00 μμ: Σύσκεψη με μαθητικά συμβούλια και Συλλόγους Γονέων στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τη μαζική και δυναμική παρουσία των συναδέλφων εκπαιδευτικών στη μεγάλη κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 15/4 αλλά και τη μαζική – μαχητική συγκέντρωση και πορεία στο Αργοστόλι. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους συναδέλφους αναπληρωτές που με τη μαζική παρουσία τους και την αποφασιστικότητά τους έδωσαν τον τόνο στην κινητοποίηση.

Το μήνυμα προς την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας ήταν σαφές: ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΖΩΕΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ – ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ. Αγώνας για  ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ώστε να καλυφθούν τα κενά και οι ανάγκες των σχολείων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι απλά να ψηφίσει ένα νέο σύστημα «πρόσληψης» αναπληρωτών. Το σχέδιο είναι να γίνουν χιλιάδες απολύσεις συναδέλφων, να  λειτουργήσουν τα σχολεία με λιγότερους εκπαιδευτικούς από τη νέα χρονιά. Η τροπολογία της κυβέρνησης: καταργεί την προϋπηρεσία συναδέλφων μας που εδώ και χρόνια γυρίζουν όλη τη χώρα, με προσωπικό και οικογενειακό κόστος, αναμορφώνει τους πίνακες αναπληρωτών με βάση το βαθμού πτυχίου, εξαφανίζει την προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα και εντείνει σε τελική ανάλυση όλα τα αδιέξοδα και τις αδικίες που υπήρχαν και διατήρησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αυτά τα σχέδια δεν πρέπει να περάσουν!!

Οι αποφάσεις του ΣΤΕ είναι το πρόσχημα! Να καταργηθεί τώρα ο νόμος 3848 της Διαμαντοπούλου και όλο το αντιεκπαιδευτικό νομικό οπλοστάσιο.

Να δρομολογηθούν ΤΩΡΑ μαζικοί μόνιμοι διορισμοί που να καλύψουν όλα τα κενά. Αυτή είναι η λύση, αυτό απαιτούμε.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ προειδοποίησε για αυτές τις αρνητικές εξελίξεις όλο το προηγούμενο διάστημα. Μπήκε μπροστά στην οργάνωση για την επιτυχία της Πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργία στις 7/4.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Με το νόμο Βερναρδάκη, που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα, έκανε ακόμα ένα βήμα προς την υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, που αφορούν την «αξιολόγηση» και τις προσλήψεις στο Δημόσιο (και  την Εκπαίδευση) με κριτήρια Αριστείας, «προσόντων», με τα κριτήρια και τη λογική των νόμων  της αγοράς. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση είναι και η τροπολογία για τους αναπληρωτές.

Ο σχεδιασμός τους είναι να φέρνουν ακόμα χειρότερα!!

Είναι μεγάλες οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών, της ΑΔΕΔΥ αλλά και των ΟΛΜΕ – ΔΟΕ. Δεν αντιπάλεψαν αυτά τα μέτρα γιατί  συμφωνούν με τον πυρήνα αυτής της πολιτικής. Γνώριζαν που το πηγαίνει η κυβέρνηση και παρόλα αυτά μπήκαν στη διαδικασία του «διαλόγου», στη λογική των προτάσεων και των νομικών γνωματεύσεων. Καλλιέργησαν στάση αναμονής και αυταπάτες στους εκπαιδευτικούς πως μέσα από διαρκείς διαβουλεύσεις με το Υπουργείο θα λυθούν τα ζητήματα. Συμμετέχουν εδώ και μήνες στο διάλογο απάτη της κυβέρνησης για την Παιδεία. Ήταν αυτοί που το Σεπτέμβρη που μας πέρασε έστηναν φιέστες με το Φίλη στα γραφεία των Ομοσπονδιών.  Ειδικά η ΟΛΜΕ υπονόμευσε ανοιχτά τις κινητοποιήσεις, τα αιτήματα και τον αγώνα των αναπληρωτών, κινούμενη στην ίδια γραμμή πλεύσης με το Υπουργείο, παραδίδοντας πρόταση νόμου και γνωμάτευση για τον τρόπο διορισμού-προσλήψεων, θέτοντας ανάλογα κριτήρια με αυτό, αποδεχομένη τους μηδενικούς διορισμούς. Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν έκαναν τίποτα για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστική η στάση τους στην απεργία στις 7/4 όπου ΟΛΜΕ και ΔΟΕ δεν έβγαλαν ούτε καν μια ανακοίνωση!!

Τώρα χρειάζεται πιο αποφασιστικά να πάρουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους.

Η τροπολογία για τους αναπληρωτές πάει «πακέτο» με το άρθρο για το κλείσιμο εκατοντάδων νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα (αφού αυξάνει το ελάχιστο αριθμό για την δημιουργία τμήματος από 7 σε 14), με την τροπολογία και τις εγκυκλίους για το κλείσιμο των τμημάτων ένταξης.

Οι περικοπές, οι αντιδραστικές αλλαγές στο Δημόσιο, η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας είναι άμεσα δεμένες με τις επιχειρούμενες ανατροπές στο ασφαλιστικό. Είναι συνέχεια των μέτρων για το φορολογικό, για το νέο μισθολόγιο, την αξιολόγηση, τις απολύσεις. Μπροστά μας έχουμε την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Ο αγώνας μας για σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πάλης για την συνολική απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Ενιαία είναι η επίθεση που δεχόμαστε, ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση μας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απευθύνει κάλεσμα:

Τώρα όλοι τώρα στον αγώνα!

Τα μέτρα αυτά μας αφορούν όλους, δεν αφορούν μόνο τους αναπληρωτές, αφορούν τους πάντες! Τους εργαζόμενους στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τους άνεργους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές. Αν περάσουν αυτά τα μέτρα θα είναι αμφίβολο αν τα σχολεία θα μπορέσουν ν’ ανοίξουν το Σεπτέμβρη!!

Η κάλυψη τώρα των χιλιάδων κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς, είναι προϋπόθεση για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας!!

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Καμιά απόλυση αναπληρωτών. Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η τροπολογία του Υπουργείου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
  • Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη μόνιμη αναπλήρωση και την ωρομίσθια. Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους όσοι παραμένουν αναπληρωτές.
  • Κατάργηση του ν. 3848 της Διαμαντοπούλου.
  • Απόσυρση του άρθρου για το κλείσιμο Νηπιαγωγείων. Να μην κλείσει κανένα τμήμα Ένταξης.

Κλιμακώνουμε όταν η κυβέρνηση φέρει τις Τροπολογίες για ψήφιση στη Βουλή!! Προετοιμάζουμε τη 48ωρη Απεργία ενάντια στο νόμο λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το υπόλοιπο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων.

Αργοστόλι 19/04/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top