skip to Main Content
MANTZABINATEIO LHJOYRIOY

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

MANTZABINATEIO LHJOYRIOY

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Κεφαλονιάς, θεωρεί απαράδεκτο  το νέο βήμα προς το κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου με την αποστελέχωσή του. Οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες και η επιβάρυνση των  κατοίκων της Παλλικής μεγάλη. Η υποβάθμιση αυτή αφορά όχι μόνο στο Ληξούρι αλλά και σε όλες τις δομές υγείας στο νησί οι οποίες βάλλονται, συρρικνώνονται. Η μέθοδος της μετακίνησης προσωπικού προς το νοσοκομείο του Αργοστολίου δεν αποτελεί λύση. Το βέβαιο αποτέλεσμα θα είναι το κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου, η αποδυνάμωση ή και το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων. Αλλά και το Γενικό Νομαρχ. Νοσοκομείο του Αργoστολίου, που ήδη γονατίζει υπό το βάρος της έλλειψης προσωπικού και της υποχρηματοδότησης, δεν «σώνεται» με την πρακτική αυτή. Αντίθετα θα επιβαρυνθεί στο έργο που θα πρέπει να προσφέρει, για δε τους κατοίκους του νησιού – ιδίως των απομακρυσμένων περιοχών – η υγεία θα γίνει όνειρο  πιο μακρινό, πιο ακριβό και μάλιστα κάτω από τα αβάσταχτα νέα βάρη (περικοπές συντάξεων, αυξήσεις φορολογίας κλπ που ψηφίστηκαν με τον τελευταίο μνημονιακό νόμο).

Εν ολίγοις το βήμα αυτό είναι απειλητικό για κάθε δομή υγείας του νησιού, για την υγεία των κατοίκων του.

Μόνο με προσλήψεις, πλήρη κάλυψη με μόνιμο προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση μπορεί να αντιμετωπιστεί η σωστή λειτουργία τους, ώστε να ανταποκρίνονται στο ρόλο τους και να εξυπηρετούν τους κατοίκους του νησιού.

Στόχος μας και μόνη λύση η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία που να καλύπτει τις ανάγκες μας

Ως γονείς που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια την πολιτική πρακτική στα θέματα της παιδείας, της πρόνοιας, της αντιμετώπισης των προβλημάτων των σχολικών υποδομών (ιδίως μετά τους σεισμούς) με πλήθος σχολείων δύο χρόνια μετά να λειτουργούν σε κοντέινερς και να μη βλέπουμε βήματα για τη στέγασή τους, της μέριμνας υγείας των μαθητών, της μεταφοράς των μαθητών και τόσα άλλα θέματα σχετικά με την εκπαιδευτική διαδικασία (κενές θέσεις καθηγητών, έλλειψη ενισχυτικής διδασκαλίας, κατάργηση τμημάτων ένταξης και τόσα άλλα) βλέπουμε την ίδια αντιλαϊκή σκυτάλη να παραδίδεται από το ένα κυβερνητικό σχήμα στο άλλο και να συνεχίζει.

Ο πρόσφατος αποχαρακτηρισμός του νησιού από σεισμόπληκτο, έγινε έμμεσα, με το χαρακτηρισμό σεισμοπλήκτων μόνο των περιοχών που επλήγησαν από το σεισμό του Νοεμβρίου του 15 (βόρεια Κεφαλονιά, Ιθάκη και Λευκάδα). Και όμως τα επίσημα χείλη το αρνούνταν πεισματικά. Ακόμη και η παροχή της ποσόστωσης για τους μαθητές της φετινής Γ΄ Λυκείου (ψηφισμένη πέρυσι από το περιφερειακό και το δημοτικό συμβούλιο ) δεν εφαρμόστηκε. Και στην περίπτωση αυτή υπήρχε η ίδια «αλήθεια». Ότι το νησί δεν θεωρείται πια σεισμόπληκτο. Αυτή είναι η μεταχείριση που μας προετοιμάζουν να δεχθούμε.

Και επειδή σε όλα τα παραπάνω προβλήματα αυτά κοινός τόπος είναι η αντιλαϊκή πολιτική, που συρρικνώνει εισοδήματα, επιβάλλει συνεχώς νέα αβάσταχτα βάρη στα χαμηλά οικονομικά στρώματα, αυξάνει την ανεργία, περιορίζει δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια και την κοινωνική πολιτική, στο όνομα των μνημονίων και για την ενίσχυση της επερχόμενης ανάπτυξης (που θα αφορά την ολιγαρχία και τα μονοπώλια ) η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία σε όλα τα μέτωπα με σύμπραξη και συμμαχία όλων όσων καλούνται να την πληρώσουν.

Η Ένωσή μας θα συμμετάσχει στην εκδήλωση για το Μαντζαβινάτειο και τους σεισμόπληκτους που οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Παλλικής, την Πέμπτη 19/5 και ώρα 8 μμ στο Μουσείο Ληξουρίου. Θα στηρίξει επίσης τις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στελέχωσης όλων των δομών υγείας, για σύγχρονα – ασφαλή σχολεία και παροχή ποσόστωσης για τους μαθητές και τη φετινή χρονιά.

Αργοστόλι, 18/5/2016

το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ

ηλ. διεύθυνση: enossigoneonkefalonias@yahoo.gr

 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top