skip to Main Content
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (Copy)

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Συνάδελφοι  με την ευκαιρία των εκλογών για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλληνίας & Ιθάκης  καθώς και των Αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας , που θα διεξαχθούν  στην Αιθουσα του Επιμελητηρίου στο Αργοστόλι  τις παρακάτω ημερομηνίες :

ΠΕΜΠΤΗ              7/10/2021    ΩΡΑ ΑΠΟ 13.30   ΕΩΣ 22.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ        8/10/2021    ΩΡΑ ΑΠΟ 13.30   ΕΩΣ 22.00

ΣΑΒΒΑΤΟ             9/10/2021    ΩΡΑ ΑΠΟ    9.00  ΕΩΣ 19.00

σας ενημερώνουμε  τα παρακάτω :

Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε το 1972.

Φθάσαμε σήμερα πενήντα σχεδόν χρόνια από τότε να ζούμε μία πρωτοφανή σε διάρκεια και ένταση οικονομική κρίση και καπάκι να έρχεται η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις έπεσαν θύματα αυτής της κατάστασης και χιλιάδες θα φαγωθούν ακόμα, ειδικά στην χώρα μας , για να εναρμονισθεί και εδώ η κατάσταση σύμφωνα με τα πρότυπα των ηγεσιών της Ευρώπης, προς όφελος – ακόμα και στις μικρές αγορές – των πολυεθνικών που στην πραγματικότητα κυριαρχούν παντού. 

Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να επιζήσουμε μέσα από τις πολύ μικρές και σχεδόν οικογενειακές επιχειρήσεις μας και να τις κρατήσουμε ζωντανές μέσα σε εντελώς αντίξοες συνθήκες και ένα οικονομικό περιβάλλον που μας συνθλίβει καθημερινά όλο και περισσότερο.

Ολες οι πρώην και νυν κυβερνήσεις της χώρας μας με τις παραινέσεις και τις ευλογίες των Ευρωπαίων και εγχώριων αφεντικών με τις πολιτικές τους συνετέλεσαν και συντελούν στην εξαθλίωση των μικρών επιχειρήσεων.

Εχουμε ζήσει ήδη και συνεχίζουμε να ζούμε τα αποτελέσματα :

  • Υπερφορολόγηση για τους μικρούς , φοροελαφρύνσεις για τους μεγάλους
  • Πτωχευτικός Νόμος που «καθαρίζει» το τοπίο των μικρών επιχειρήσεων
  • Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί ακινήτων ακόμα και πρώτης κατοικίας
  • Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών
  • Ξεπούλημα της πατρίδας μας σε ακίνητη περιουσία αλλά και τις σημαντικότερες κρατικές επιχειρήσεις κοινωνικού χαρακτήρα και όχι μόνο
  • Χρηματοπιστωτικό σύστημα (Τράπεζες) που ταϊζει και πλουτίζει τους <μεγάλους> και τρέφεται  με το αίμα των <μικρών>
  • Καταστροφή του Περιβάλλοντος προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων της ενέργειας κι όχι μόνο (βλέπε εξορύξεις , ανεμογεννήτριες). Θα δείτε που θα φθάσει παρόλα αυτά το κόστος ενέργειας για τον λαό.
  • Δομές Υγείας προβληματικές , ιδίως στο νησί μας,  χωρίς γιατρούς στο Νοσοκομείο, χωρίς ΜΕΘ και όποιος δεν προλάβει να μεταφερθεί απέναντι, είναι καταδικασμένος.
  • Ψίχουλα επιδόματα  λόγω πανδημίας σε ελάχιστους μικρούς για ξεκάρφωμα και ουσιαστική στήριξη μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις και στους μεγάλους Ομίλους με το πρόσχημα της ανεργίας  και βεβαίως πολλά λεφτά στα ΜΜΕ.  Παρόλα αυτά η ανεργία δυστυχώς στην χώρα καλπάζει και οι μισθοί όσων ακόμα εργάζονται (των εν δυνάμει δηλαδή πελατών μας) είναι μισθοί πείνας.

Αυτά και πολλά άλλα  ισχύουν ήδη και κάποια θα τα νιώσουμε εντονότερα αμέσως μετά την δήθεν «ανακωχή» που ισχύει λόγω COVID19.

Ο Σύλλογος μας όπως γνωρίζετε μέχρι σήμερα  με μπροστάρη τον για τρεις συνεχείς θητείες (από το 2009) έως σήμερα απερχόμενο πρόεδρο του ΔΣ Μιχάλη Μαρκάτο ( συμμετέχει πλέον μόνο στο ψηφοδέλτιο για την αντιπροσωπεία μας στην Ομοσπονδία), συνεπικουρούμενο από μέλη της Διοίκησης και με την συμμετοχή μελών του Συλλόγου έχει διοργανώσει  και συμμετείχε σε πολλές κινητοποιήσεις διεκδίκησης, προβάλλοντας ισχυρή αντίσταση σε οτιδήποτε ενάντια στα συμφέροντα των μελών μας και των λοιπών λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας.

Πιστεύουμε ότι μέσα από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο,  μπορούμε να συνεχίσουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι μαζί οι Εμποροι- Επαγγελματίες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και να προσπαθήσουμε   για τα κοινά μας προβλήματα , να ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ και να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ  ενάντια σε ότι και όποιον μας τα δημιουργεί από όπου και να προέρχεται ,  ενάντια στους  ισχυρούς  που προσπαθούν να  έχουν τα πάντα υπό τον έλεγχο τους , ενάντια σε αυτούς που μας υπαγορεύουν τα δικά τους συμφέροντα για δικά μας. Πρέπει ακόμα να αφήσουμε στο περιθώριο αυτούς που νοιάζονται για την αυτοπροβολή τους και μόνο και μας προτρέπουν να τους ακολουθήσουμε , μπαίνοντας κάτω από κάποιες κομματικές σημαίες  , για να μας οδηγήσουν σε λάθος  δρόμους  και να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι  κάτι  κάνουμε έτσι  για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Συμμετέχουμε στον ενωτικό  συνδυασμό  <Ενωμένοι Επαγγελματίες> χωρίς κομματικό προσανατολισμό αφού έχουμε όλοι σχεδόν τα ίδια προβλήματα.

Σας καλούμε , αφενός  να ψηφίσετε τον συνδυασμό μας και να επιλέξετε από εμάς , αυτούς που κρίνετε ότι θα μπορέσουν να σας εκπροσωπήσουν καλύτερα και να αγωνιστούν μπροστά, και αφετέρου σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στις συνελεύσεις και τα καλέσματα του συλλόγου για να συζητάμε , να συναποφασίζουμε  και να διεκδικούμε ενάντια στην κατάρρευση την δική μας και της κοινωνίας γενικότερα.

Το Ψηφοδέλτιο της Παράταξης

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Σημ. Ο Πρόεδρος  Μιχάλης Μαρκάτος συμμετέχει μόνο στο ψηφοδέλτιο της Ομοσπονδίας

ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΚΟΚΚΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ

ΚΟΛΕΝΤΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΥΜΑΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ

ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΠΑΠΟΡΑΣ)

ΜΟΣΧΟΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΤΟΥΜΑΖΑΤΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

ΤΣΟΝΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top