Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δράση παρακολουθήσαμε σήμερα το πρωί στο Λιθόστρωτο (έξω απο τον Αγιο Σπυρίδωνα) Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της καρδιάς (Restart a Heart Day).

Το ΕΚΑΒ παρουσίαζε από τις 11 το πρωί έως αργά το μεσημέρι ένα σενάριο διάσωσης ατόμου το οποίο κατέρρευσε στο δρόμο από ανακοπή. Οι δυο κυρίες μέλη του ΕΚΑΒ έδειχναν στον κόσμο τι πρέπει να κάνουν εάν βρεθούν μπροστά σε κάποιο παρόμοιο περιστατικό και πόσο χρήσιμοι μπορεί να είμαστε αν ξέρουμε πως να βοηθήσουμε ένα συνάνθρωπό μας μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ.

  • Έλεγχος συνείδησης ( Με ακούς? Με ακούς?)
  • Ενημερωση ΕΚΑΒ
  • Απελευθέρωση αναπνοής (σήκωμα ελαφρά πηγουνιού)
  • Θωρακικές μαλάξεις
  • Φιλί της ζωής

 

Στη παρουσίαση μάθαμε για την ύπαρξη ενός μηχανήματος του οποίου το κόστος είναι περίπου 1.500 ευρώ, είναι φορητός  απινιδωτης. Αυτό το μηχάνημα πρέπει να υπάρχει σε πολυσύχναστα σημεία των πόλεων και βέβαια στο ΕΚΑΒ.

Θερμή παράκληση από το kefaloniapress για τη δωρεά τουλάχιστον ενός τέτοιου μηχανήματος για το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ! Σώζει ζωές.  Είμαστε σίγουροι στην ευαισθησία σας και στην ανταπόκριση της έκκλησής μας.

 

Την παρουσίαση παρακολούθησε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος ο οποίος και συνεχάρη το ΕΚΑΒ για την πρωτοβουλία.

Πάντως αισθανόμαστε την ανάγκη -επειδή ειναι ενα θέμα ζωής- να σχολιάσουμε το γεγονός ότι ενώ τα τραπεζάκια των παραδίπλα καφέ ήταν γεμάτα κόσμο κανείς δεν σηκώθηκε απο την καρέκλα του να παρακολουθήσει το “μάθημα”..

ΠΗΓΗ