skip to Main Content
Χωρίς τίτλο (Copy)

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Γ.Ν.Κ.

Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς  αισθάνεται απολύτως υποχρεωμένο να τοποθετηθεί στην ανακοίνωση – ευχαριστήριο του βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης προς την απερχόμενη Διοίκηση του ΓΝΚ.

Κατ’ αρχάς γνωρίζοντας τον ευγενικό χαρακτήρα και την αβροφροσύνη του κ. Βουλευτή, μας κάνει ιδιαίτερη απορία και αλγεινή εντύπωση ότι ξέχασε να ευχαριστήσει τον έτερο Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας δηλαδή του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου  που άσκησε και αυτός  επί μακρόν υπηρεσιακή Διοίκηση. Του υπενθυμίζουμε ότι το νησί μας έχει και δεύτερο νοσοκομείο και λειτουργεί και εκεί εμβολιαστικό κέντρο…..

Τα νοσοκομεία μας με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης έμειναν ακέφαλα επί  μακρού χρονικού διαστήματος, κατά την διάρκεια της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης . Δεν ξεχνάμε βέβαια και την σχετική “διοικητιάδα” η οποία άγγιξε τα όρια της γελοιότητας τους προηγούμενους μήνες, ενώ παράλληλα ήμασταν στην κορύφωση της πανδημίας στο νησί μας.

Και επειδή δεν είμαστε στην χώρα των λωτοφάγων να υπενθυμίσουμε ότι το ΓΝΚ ήταν το τελευταίο νοσοκομείο που έγιναν προσλήψεις επικουρικών μετά και από τις διαμαρτυρίες του Σωματείου μας προς όλους τους φορείς και ειδικά στην 6η ΥΠΕ.

Το επικουρικό αυτό προσωπικό που ο βουλευτής επαίρεται και επαινεί για την ένταξή  του, έμεινε απλήρωτο για πολλούς μήνες . Το Νοσοκομείο μας έγινε για μια ακόμη φορά ο αρνητικός πρωταγωνιστής σε όλη την επικράτεια αφού σε κανένα άλλο νοσοκομείο δεν υπήρξε αντίστοιχο πρόβλημα. Το θέμα λύθηκε με την κινητοποίηση του Σωματείου και των ίδιων των εργαζομένων και με καθοριστική  παρέμβαση της 6ης ΥΠΕ κάτι που και ο ίδιος παραδέχθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ας  δούμε όμως την κατάσταση αυτήν την στιγμή. Σε πιο σημείο είμαστε :

·       Παθολογική κλινική με έναν παθολόγο ο όποιος κάνει 24 εφημερίες , πληρώνεται τις 7 και είναι ο μοναδικός παθολόγος σε δημόσια δομή σε δυο νησιά.

·       Ένας μόνιμος αναισθησιολόγος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

·       Εμβολιαστικό κέντρο που κατόπιν και δικής μας αυτοψίας αλλά και γραπτής αναφοράς του προσωπικού του ( Αρ. Πρωτ: 5162/ 31-05-2021) λειτουργεί χωρίς την φυσική παρουσία γιατρού. Στο ίδιο εμβολιαστικό κέντρο ενώ τα ηλεκτρονικά ραντεβού κλείνονται από το σύστημα μέχρι τις 22:00 εν τούτοις λόγω έλλειψης δεύτερης βάρδιας , γίνεται μεταφορά των ραντεβού στην πρωινή βάρδια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών και του προσωπικού.

·       Η ΜΕΘ παραμένει ερμητικά κλειστή και καμία ενέργεια δεν έχει γίνει προς την κατεύθυνση της ίδρυσης λειτουργίας της.

·       Οι κτηριακές υποδομές ειδικά της παλαιάς πτέρυγας είναι  σε αθλία κατάσταση αφού και από τους σεισμούς του 2014 δεν έχει γίνει απολύτως καμία επισκευή.

·       Η κατασκευή των ΤΕΠ, δωρεά της οικογένειας Βεργωτή και αυτή αγνοείται.

·       Απαρχαιωμένος υλικοτεχνολογικός και ιατρικός εξοπλισμός.

Με όλα αυτά τα προβλήματα είναι κατανοητό ότι το Νοσοκομείο στέκεται και εκπληρώνει το ρόλο του μόνο με το  φιλότιμο των εργαζομένων του.

Σε αυτούς και μόνο αξίζουν τα εύσημα και αυτούς πρέπει να ενισχύσετε.

Ζητούμε τη μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού και του προσωπικού του ΟΑΕΔ και όλων των συμβασιούχων.

Ζητούμε την πλήρωση των κενών της Ιατρικής υπηρεσίας άμεσα.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top