skip to Main Content
Mail (1) (Copy)

ΔΙΟΝΥΣΗΣ Ν. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΌΤΑΝ Ο ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ
.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ Ν. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣΌταν ο Νάρκισσος συνάντησε τη Διαστροφή…
Διαστροφική Νοημοσύνη
Επιμέλεια: Ολυμπία Τουμαζάτου


 Πολύ συχνά, αντικοινωνικά άτομα παρουσιάζουν ποικιλομορφία στη συμπεριφορά τους, με έντονα δραματικά συναισθήματα και τείνουν να αντιδρούν με τρόπο ασταθή, απρόβλεπτο, αλλοπρόσαλλο και απαιτητικό, αποζητώντας έτσι και διεκδικώντας την προσοχή των άλλων.

Αυτή η διαστροφική σχέση χαρακτηρίζεται πλέον ως… «μίσος της αγάπης» ή για άλλους ως «αδιαφορία για την αγάπη».

Στην ίδια κοινωνία βλέπουμε επίσης και το «απόκρυφο μίσος» του εκάστοτε θύτη, επειδή δεν παίρνει από το θύμα του —τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας— όλα όσα θα ήθελε.

Αυτό το μίσος συνοδεύεται πάντα από μία επιθυμία πλήρους εξόντωσης και ολικής εκμηδένισης του άλλου, παρότι τα κίνητρα αυτού του μίσους είναι ακατανόητα για τους περισσότερους από εμάς.

Δεν πρόκειται για αγάπη που μετατρέπεται σε μίσος, αλλά για ζήλια που μετατρέπεται σε μίσος, μέχρι την «άρνηση διαλόγου», που είναι ένας τρόπος για να πει κανείς —χωρίς να το εκφράσει βέβαια με λόγια— ότι ο άλλος δεν τον ενδιαφέρει ή ακόμη ότι… δεν υπάρχει!

Το βιβλίο αυτό το αφιερώνω σε όλους εκείνους που δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι «η καθημερινή πράξη προσέγγισης και επαφής ενός νέου προσώπου που εισέρχεται στον ιδιαίτερο χώρο μας (σωματικό, συναισθηματικό, πνευματικό, διανοητικό, υπαρξιακό, περιουσιακό κ.λπ.) δεν αφορά πλέον αυτό που του επιτρέπουμε, αλλά αυτό που μπορεί να πάρει, με το να μας εργαλειοποιήσει προς όφελος του».

ISBN 978-960-02-3727-6, Σχήμα 14×21, Σελίδες 248, Τιμή: € 10,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Βάρος: 322gr,  Έκδοση Αθήνα 2021
 
O συγγραφέας
Ο Διονύσης Ν. Βαλλιανάτος γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε Ιατρός και μετά Κοινωνιολόγος με άριστα και έπαινο στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης.
Την ειδικότητα της Κοινωνικής Ιατρικής την έλαβε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών α) στην Κοινωνική Προστασία από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης και β) στην Υγιεινή και Δημόσια Υγεία από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας της Αθήνας.
Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου της Ρώμης, ως καθηγητής στην Α.Σ.Ν. Ευαγγελισμού, στα Τ.Ε.Ι. Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σε σχολές γονέων σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Ψυχικής Υγείας, ως επίσης εισηγητής και εκτελεστής ψυχιατρικού προγράμματος αποασυλοποίησης ασθενών.
Είναι τ. πρόεδρος της Εταιρείας «Νευροεπιστημονικών Σπουδών και Ερευνών».
Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, του εξωτερικού και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Αθηνών.
Επίσης Πρόεδρος Δ.Σ. & Διοικητής Νοσοκομείου και ειδικός σύμβουλος της 6ης ΥΓ. ΠΕΡΙΦ., μετά στο Υ.Υ.Κ.Α. και στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών.
 
ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ
Η δυναμική του προ-εγώ, εγώ, υπέρ-εγώ, εφαρμοσμένη στην οδήγηση, CIBA-GEIGY, Αθήνα 1986.Ένα espresso παρακαλώ, Ιωλκός, Αθήνα 2003. Un espresso per favore, E.P. Theatrale, Roma, 2003.Ουτοπία και Αναζήτηση,

1η Ποιητική Ανθολογία, Ιωλκός, Αθήνα 2003.Παραιτούμαι από την αγωνία ν’ αγαπάω, Διάστερος Εκδοτική, Αθήνα 2004.Η γενιά της αυξημένης αδρεναλίνης: Προβληματισμοί και επισημάνσεις, Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 2005. Νευροκοινωνιολογία, Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2008.Αναμνήσεις από το μέλλον, Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2008.Memories from the future, Papazissis Publications, Athens 2009. ΑμεΑ – Αβεβαιότητα και προοπτικές – Κοινωνική & Επαγγελματική Επανένταξη, Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2010.Τέσσερις γυναίκες απολογούνται (θεατρικό), Εκδόσεις “Φοιτητικό”, Πειραιάς 2013.Ο Νάνος και οι Χιονάτες του (θεατρικό), Εκδόσεις “Φοιτητικό”, Πειραιάς 2014.(Στο θέατρο ΛΥΧΝΟΣ 2014-2015 με τον τίτλο «Ελλάς… τα υπουργεία σου!»)Ταξίδι στο απόλυτο συναίσθημα, 2η Ποιητική Ανθολογία, Εκδόσεις “Φοιτητικό”, Πειραιάς 2014.Παιχνίδι με την ψευδαίσθηση (θεατρικό), Εκδόσεις «Φοιτητικό», Πειραιάς 2015.Gioco con l’ illusione (Riproduzione teatrale), Roma, Auto edizione, 2018.Ταξίδι στον κόσμο του σεξ, Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2019.Εγώ ο Λογγίνος, Εκδόσεις «Φοιτητικό», Πειραιάς 2020.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top