skip to Main Content
Pjimage (14)

ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2019

Την Πέμπτη 9 Μάιου 2019 διεξήχθη στην περιοχή του οικισμού Καραβάδου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με την κωδική ονομασία “Δια Πυρός 2019”. Στην άσκηση συμμετείχε ο Δήμος Κεφαλλονιάς με την Ομάδα Πυροπροστασίας – Εκτάκτων Αναγκών, με τρία πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρο όχημα και ένα σκαπτικό μηχάνημα.

Στα πλαίσια της άσκησης αυτής το σενάριο προέβλεπε και την δράση Οργανωμένης Απομάκρυνσης Πολιτών του οικισμού Καραβάδου, που την ευθύνη της οποίας είχε ο Δήμος Κεφαλλονιάς.

Για την διεξαγωγή της άσκησης της οργανωμένης απομάκρυνσης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό και τον συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Κεφαλλονιάς, συμμετείχε με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα:

  • Το Συνεργείο του χώρου συγκέντρωσης
  • Το Συνεργείο του χώρου καταφυγής
  • Την Ομάδα Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους
  • Δύο Δημοτικά Λεωφορεία
  • Ένα επιβατηγό όχημα
  • Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone)

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, η οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών πραγματοποιήθηκε με το συνδυασμό χερσαίων και πλωτών μέσων στην παραλία του Αγ. Θωμά.

Ευχαριστούμε την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καραβάδου καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλληνίας, Διεύθυνση Αστυνομίας Κεφαλληνίας, Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας και ΕΚΑΒ.

Η άριστη συνεργασία όλων των προαναφερομένων, καθώς η ανοχή και η συνδρομή των κατοίκων του οικισμού, συνετέλεσαν στην επιτυχή υλοποίηση της άσκησης της Οργανωμένης Απομάκρυνσης. x Live Your Video Title Mute 00:00 00:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Για την κατάρτιση μητρώου ιδιοκτητών (εταιρειών – φυσικών προσώπων) οχημάτων – μηχανημάτων έργου – μέσων για την διαχείριση εκτάκτων αναγκών από φυσικές ή τεχνολογικές καταστροφές στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Κεφαλλονιάς για το χρονικό διάστημα από 1/1/2019 έως 31/12/2019.

A. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

B. Έντυπο συμμετοχής

B. Υπέυθυνη δήλωση

Δ. Οικονομική προσφορά

Η ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΑΦΟΡΑ

Εκστρατεία του WWF Ελλάς σε Kεφαλλονιά

Η φωτιά σε αφορά – Πρόσεχε τι κάνεις, πρόσεχε γύρω σου!

Με τρεις επιτυχίες έκλεισε ο Ιούλιος του 2018 για την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεφαλλονιάς

1. Την ένταξη του έργου «ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» με δικαιούχο τον Δήμο Κεφαλλονιάς και προϋπολογισμό 1.673.520,00€ που αφορούν στην Προστασία από Φυσικούς κινδύνους και την Κλιματική Αλλαγή (πλημμύρες, πυρκαγιές, διάβρωση), στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020, υπέγραψε, στις 30/07/2018, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Η Πράξη αποσκοπεί στην προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού έτσι ώστε ο Δήμος Κεφαλλονιάς στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, να ανταποκριθεί στην παροχή συνδρομής προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία όσον αφορά στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών:

2. Μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα (drone) προμηθεύτηκε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κεφαλλονιας, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της επιτήρησης και πρόληψης των δασικών πυρκαγιών αλλά και για όλων των δράσεων ετοιμότητας και αντιμετώπισης φυσικών ή τεχνολογικών καταστροφών. Το DJI INSPIRE 2 είναι ένα από τα καλύτερα μοντέλα που υπάρχουν στην αγορά, έχει εμβέλεια 3,5χλμ και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 94 χλ/ωρα. Όσο για το βάρος του είναι 3 kg και είναι αρκετά ευέλικτο. Διαθέτει κάμερα με δυνατότητα εκτός από τις οριζόντιες, κάθετες και πανοραμικές φωτογραφίες, μπορεί να τραβήξει βίντεο σε απίστευτη ταχύτητα. Μένει να ληφθούν σύντομα οι σχετικές αδειοδοτήσεις ενώ θυμίζουμε ότι ο χειριστής του είναι δημοτικός υπάλληλος πιστοποιημένος από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

3. Τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το νέο φορτηγό όχημα με βυτίο του Δήμου Κεφαλλονιας με ωφέλιμο φορτίο 10tn  για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών για τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου

Τηλεοπτικά μηνύματα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με βασικές οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Για την κατάρτιση μητρώου ιδιοκτητών (εταιρειών – φυσικών προσώπων) οχημάτων – μηχανημάτων έργου – μέσων για την διαχείριση εκτάκτων αναγκών από φυσικές ή τεχνολογικές καταστροφές στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Κεφαλλονιάς για το χρονικό διάστημα από 1/1/2018 έως 31/12/2018.

A. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

B. Έντυπο συμμετοχής

Γ. Υπεύθυνη δήλωση

Δ. Οικονομική προσφορά

Helvetica Light is an easy to read font, with tall and narrow letters, that works well on almost every site.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Για την κατάρτιση μητρώου ιδιοκτητών (εταιρειών – φυσικών προσώπων) οχημάτων και μηχανημάτων για την διαχείριση εκτάκτων αναγκών από φυσικές ή τεχνολογικές καταστροφές (σεισμοί, πλημμύρες, χιονοπτώσεις, παγετός, κατολισθήσεις, δασικές πυρκαγιές και λοιπές καταστροφές) στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Κεφαλλονιάς για τη χρονική περίοδο του έτους 2017.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

1. Έντυπο συμμετοχής

2. Υπεύθυνη δήλωση

3. Οικονομική προσφορά

Τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με βασικές οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα

Τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με βασικές οδηγίες προστασίας όταν βρεθούμε σε δρόμο που διασταυρώνεται με χείμαρρο

Εκστρατεία ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών από θερμαντικά μέσα και χριστουγεννιάτικα είδη

Τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας “Παρουσίαση αποστολής, έργου και αρμοδιοτήτων ΓΓΠΠ”

Τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας “Οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές 2016”

Ενημερωτικό έντυπο του Υπουργείου Υγείας με θέμα “Πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα” ΑΡΧΙΚΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top