skip to Main Content
SONY DSC

ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΔΗΜΟΥ Μετά απο έξη σχεδόν χρόνια λειτουργίας του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς …..

 

SONY DSC

Μετά από  έξη σχεδόν χρόνια λειτουργίας του ενιαίου Δήμου Κεφαλλονιάς είναι πλέον απολύτως  βέβαιο οτι η αλλαγή αυτή στην Κεφαλλονιά απέτυχε πλήρως.

Η δυσλειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, η πληρης εγκατάλειψη της καθημερινότητας του πολίτη, η αδυναμία άμεσης προσβασιμότητος στην Διοίκηση του Δήμου, και  ελέγχου απο την τοπική κοινωνία,  έχουν δημιουργήσει μια ζοφερή κατάσταση στη ζωή όλων των Κεφαλλήνων.

 

 

 

Οι διαμαρτυρίες και οι εντάσεις από μεμονομένους πολίτες, από τις τοπικές κοινότητες, άλλα και επαγγελματικές ενώσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Ειδικώτερα  στην περιοχή της Παλικής τρία χρόνια μετα τους σεισμούς, η κατάσταση είναι τραγική και οφείλεται τόσο στην  αδυναμία της Δημοτικής Αρχής, όσο και στα δομικά προβλήματα του ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς

Η σύγκριση της κατάστασης της περιοχής μας με την εποχή της λειτουργίας του Δήμου Παλικής έχει οδηγήσει και τον τελευταίο πολίτη αυτής της περιοχής να απαιτεί την επαναλειτουργία του Δήμου Παλικής.

Παράλληλα οι διαμαρτυρίες που βλέπουν το φώς της δημοσιότητος απο συμπολίτες και φορείς απο όλους τους πρώην δήμους της Κεφαλλονιάς απλώς επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του προβλήματος σε όλη την έκταση του Νησιού μας.

Άλλωστε απο το 2012 ακόμα, ο τότε υπουργός εσωτερικών διαπιστωσε την δυσλειτουργία θεσμικά, λειτουργικά, και χωροταξικά, του Καλλικράτη, για να φθασουμε στο 2013 οπότε ο πρόεδρός τότε του ΣΥΡΙΖΑ και τωρινός πρωθυπουργός κύριος Α. Τσίπτρας, αναγγέλοντας το πρόγραμμα του κόμματος του ζητούσε την κατάργηση των Καλλικρατικών δήμων και τον επανασχεδιασμό τους σε Δήμους που « θα είναι ενότητες αναγνωρίσιμες, άμεσα προσβάσιμές και ελέγξιμες απο την τοπική κοινωνία» και θα αντικατασταθούν με χωρικές ενότητες « που θα αποτελούν κοινωνικά κύτταρα με πρωτογενή εξουσία…»

Όλες αυτές οι διαπιστώσεις και κυρίως η άθλια κατάσταση της περιοχής  της Παλικής, απετέλεσαν την αφορμή ώστε η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της Παλικής, συνεπικουρούμενοι απο ορισμένους συμπολίτες και  Δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι συντάχθηκαν μαζί μας, να συγκροτήσουμε ομάδα πρωτοβουλίας για την ανασύσταση του Δήμου Παλικής.

Η κίνηση αυτη είναι ακηδεμόνευτη  και χωράει όλους όσους βιώνουν την εγκατάλειψη του τόπου μας και πιστεύουν στην ανάγκη ανασύστασης του Δήμου Παλικής.

Παράλληλα πιστεύουμε οτι  η προσπάθεια μας θα αποτελέσει την αφορμή ωστε και οι υπόλοιπες περιοχές της Κεφαλλονιάς να προβληματιστούν και να ενώσουν τις δυναμεις τους μαζί μας για την αλλαγή στον Δήμο Κεφαλλονιάς.

Η  πρώτη ενέργεια της ομάδας μας υπήρξε η επαφή  με τον αρμόδιο υφυπουργό κ Ιωάννη  Μπαλάφα   και η επίδοση σε αυτόν υπομνήματος με  αίτημα  την δημιουργία του Δήμου Παλικής, συνοδευόμενο σε πρώτη δόση, απο 2874 υπογραφές συμπολιτών μας που στηρίζουν το αίτημα.

Παράλληλα επιδώσαμε στον κ Υπουργό την υπ αριθμ. 245/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβούλίου του Δήμου Κεφαλλονιάς με την οποία ζητείται η δημιουργία στην Κεφαλλονια τεσσάρων Δήμων με κέντρα το Αργοστόλι, το Ληξούρι την Σάμη και τον Πόρο.

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, που έχουν κουραστεί και απογοητευθεί από την κάκιστη λειτουργία του Δήμου Κεφαλλονιάς, να ενώσουν την φωνή και τις δυνάμεις τους μαζί μας, για δήμους λειτουργικούς, κύταρα δημοκρατίας, με ανθρώπινο μέτρο, όπως ακριβώς το περιγράφει ο πρωθυπουργός στην πρόταση του.

Καλούμε επίσης τις επαγγελματικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς να στηρίξουν αυτό το όραμα και την προσπάθεια μας.

Ληξούρι 25 Μαίου 2016

Η ομάδα πρωτοβουλίας αλφαβητικά

Γερολυμάτος Μπάμπης            Πρόεδρος Τ.Κ Κοντογεννάδας

Γιακουμάτος Παντελής             Πρόεδρος Τ.Κ. Ριφίου

Δεστούνης Γεράσιμός              Δημοτικός Σύμβουλος

Ζαφειράτος  Ανδρέας               Πρόεδρος  Τ.Κ. Δαμουλιανάτων

Θεοδωράτος Χρήστος               Πρόεδρος   Τ.Κ. Μονοπωλάτων

Μπενάτος  Ανδρέας                  Πρόεδρος  Τ.Κ. Αγ. Θέκλης

Μουρελάτος  Γεράσιμος            Πρόεδρος   Τ.Κ  Χαβδάτων

Μοσχόπουλος  Τάσης                Πρόεδρος    Τ.Κ  Χαβριάτων

Παπαδάτος   Σωκράτης             τέως αντιδημαρχος Δήμου Παλικής

Παρίσης  Ηλίας                         Δημοτικός Σύμβουλος

Ρεπούση Ειρήνη                        Πρόεδρος  Τ.Κ Σκηνιά

Ρουχωτάς  Βασίλης                   Δημοτικός  Σύμβουλός

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top