skip to Main Content
Lik2 (Copy)

Διάψευση Λυκούδη περί εμπορίου σταλακτιτών στη Δρογκαράτη

6

Χρειάστηκε να φτάσουμε μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα για να αποφασίσει η Δημοτική Αρχή να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι στο σπήλαιο της Δρογκαράτης σχετικά με τις επώνυμες καταγγελίες που έγιναν περί εμπορίου πώλησης κομματιών από τους σταλακτίτες του.

13346910_1015857888504298_2902662811701076130_nΟ επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Μιχάλατος ρώτησε πολλές φορές τόσο τον Δήμαρχο όσο και τον Αναπληρωτή Δήμαρχο, δίχως να λάβει απάντηση ενώ το θέμα επανέφερε κατά τη διάρκεια της συζήτησης η Λαϊκή Συσπείρωση όταν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος έθεσε το θέμα της έγκρισης δαπανών για την έκδοση διαφημιστικών φυλλαδίων για τα σπήλαια της Μελισσάνης και της Δρογκαράτης. «Κάνετε την καλύτερη διαφήμιση στα δύο μνημεία γιατί έχετε καταντήσει να πουλάτε τους σταλακτίτες. Ρωτούσαμε μέχρι τώρα τη Δημοτική Αρχή αλλά αγρόν ηγόραζον» είπε ο Γιάννης Κουρούκλης ενώ ο Νίκος Γκισγκίνης ανέφερε: «Το μέγεθος δεν το έχετε καταλάβει. Πρόκειται για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Σαν να έχουμε κλέψει ένα μάρμαρο από την Ακρόπολη. Είστε εκλεγμένοι και υπεύθυνοι για τη διαχείριση ορισμένων πραγμάτων. Δεν έχετε πάρει μια θέση μέχρι τώρα ενώ κατά τα άλλα είσαστε λαλίστατοι. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία και τη φύλαξη τους αλλά εσείς άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Σταθείτε μια φορά στο ύψος των περιστάσεων, πέρα από τις πολιτικές διαφορές που έχουμε».

«Φθηνός λαϊκισμός και κακομοιριασμένη αντιπολίτευση»
Στα λεγόμενα της Λαϊκής Συσπείρωσης απάντησε ο Διονύσης Λυκούδης, κάνοντας λόγο για «φθηνό λαϊκισμό και κακομοιριασμένη αντιπολίτευση». «Το να μας κατηγορούν ότι η Δημοτική Αρχή ανέχεται να πωλούνται σταλακτίτες για 3 ευρώ το κατατάσσω στον πολύ φθηνό λαϊκισμό και στην κακομοιριασμένη αντιπολίτευση. Η Δημοτική Αρχή δεν ανέχεται τέτοιες κουβέντες» είπε χαρακτηριστικά και διέψευσε το γεγονός, βάσει της έρευνας που έκανε η Δημοτική Αρχή. «Εμείς την έρευνα που μας αναλογεί την κάναμε και δεν προέκυψε κανένα τέτοιο θέμα. Αν ο συντοπίτης μας, που έκανε την καταγγελία έχει κάποια στοιχεία να πάει να ανέβει τα σκαλιά της εισαγγελίας. Αν ξέρετε εσείς ότι γίνεται ένα εμπόριο και δεν πάτε στον εισαγγελέα είστε ένοχοι και σας καταγγέλλουμε γιατί υποθάλπεται εγκληματία. Κάθεστε στο Δημοτικό Συμβούλιο και λαϊκίζετε και αφήνετε να αιωρείται μια δυσωδία. Από το να αυξήσουμε τους όρους της σημερινής φύλαξης μέχρι να γίνεται εμπόριο υπάρχει μια μεγάλη απόσταση. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα αλλά όποιος έχει στοιχεία να τα προσκομίσει στον εισαγγελέα». Αντίθετη άποψη με αυτή του κ. Λυκούδη εξέφρασε ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η καταγγελία έχει βάση δίχως όμως να μπει στη διαδικασία να κατονομάσει ποιος κρύβεται πίσω από την ενέργεια, παρά τις προτροπές του κ. Λυκούδη. «Εμένα δεν θα με μπλέξετε στο παιχνίδι το δικό σας. Είμαστε συνυπεύθυνοι για το θέμα και η αντιπολίτευση αλλά και η κοινωνία που επέλεξε αυτή τη Δημοτική Αρχή. Επρεπε να βγείτε και να πείτε από την πρώτη στιγμή ότι είναι ψέμματα. Εμείς από τη αρχή σας προκαλούμε να πάρουμε μια απάντηση. Δεν έχει δικαίωμα η κοινωνία να μάθει ποια διαδικασία ακολουθήσατε κι αν είναι αλήθεια;» είπε ο κ. Μιχαλάτος, για να ανταπαντήσει ο Αναπληρωτής Δήμαρχος. «Για την ταμπακιέρα θα πείτε; Οφείλετε να πείτε τώρα το όνομα αυτού που διαπράττει το αδίκημα. Θα μας πείτε ποιος πουλάει σταλακτίτες; Επενδύετε, όμως, πάνω στην άμμο! Ούτε επιχειρήματα έχετε, ούτε τίποτα».

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top