skip to Main Content
1179 300×336 (Copy)

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΦΩΚΑ

Κυριακή, 31 Μαΐου 2015   Άξιος ο νέος Μητροπολίτης

ΚεφαλληνίαςΗ Κεφαλονιά απέκτησε και με την βούλα σήμερα νέο Μητροπολίτη τον Σεβασμιότατο Γεράσιμο Φωκά, του οποίου η χειροτονία έγινε στον Ναό του Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στην Αθήνα  

Της όλης διαδικασίας χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ έλαβαν ακόμη μέρος πλήθος Αρχιερέων από όλη την Ελλάδα, ενώ παραβρέθηκαν πάνω από 1000 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν Κεφαλλονίτες της Αθήνας ή έκαναν το ταξίδι από το νησί μας. Η χειροτονία του κ.κ. Γεράσιμου είχε κάτι το διαφορετικό. Πέρα από τη συγκινησιακή φόρτιση τόσο του ίδιου όσο και του κόσμου, η Χορωδία της Κεφαλονιάς έφερε άλλον αέρα στον Ιερό Ναό και μάγεψε κυριολεκτικά όσους δεν είχαν κεφαλλονίτικα μουσικά ακούσματα. Ο κ.κ. Γεράσιμος στην ομιλία του έκανε πολλούς από τους παραβρισκόμενους να δακρύσουν, ενώ δεν ήταν λίγες οι στιγμές, όπου και ο ίδιος συγκινήθηκε πάρα πολύ. Στο πρώτο άκουσμα της λέξης «Άξιος» από τον Αρχιεπίσκοπο ο Ναός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη κόντεψε να σειστοί από τα θεμέλια. Με μια φωνή όλοι φώναξαν «Άξιος» και ξέσπασαν σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα. Πάντα με χαμηλωμένο το βλέμμα ο νέος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου για την επιλογή της, αλλά περισσότερο τους συμπατριώτες του Κεφαλλονίτες, που για μια ακόμη φορά έδειξαν την αγάπη τους. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και για περισσότερη από μία ώρα δεχόταν συγχαρητήρια. Το παρόν έδωσαν το σύνολο σχεδόν του κλήρου του νησιού μας, ο Περιφερειάρχης, Θόδωρος Γαλιατσάτος, η Βουλευτής, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης και πολλοί ακόμη Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Ακολούθησε εθιμοτυπική επίσκεψη για καφέ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ενώ ακολούθησε τραπέζι. Η ενθρόνιση του κ.κ. Γερασίμου στον Μητροπολιτικό θρόνο της Κεφαλονιάς θα γίνει στο τέλος Ιουνίου.

308 656 1036 1332 2137

Ένας χρόνος και δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί η απόφαση που επισυνάπτω παρακάτω ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ας αφήσουμε τα Λόγια τα μεγάλα και ας κάνουμε πράξει αυτά που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε !!!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από τα πρακτικά της με αρ.12/2015  συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου της 17/9/2015.

   Αριθ. Απόφασης  131/2015                                Περίληψη

                                                                     Ονοματοθεσία πλατείας

                                                                     Σε Γερασίμου Φωκά μητροπολίτη                                                             

 Στο Αργοστόλι και στο κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου του Δήμου Κεφαλονιάς σήμερα τις 17/9/2015 ημέρα εβδομάδος  Πέμπτη και ώρα 2.00 μ.μ συνήλθε σε  συνεδρίαση το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου που επιδόθηκε σε όλα τα μέλη του Δ.Σ  σύμφωνα με το άρθρα 88,89 του Ν.3852/2010.Διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία αφού σε σύνολο 11 μελών ήταν παρόντες 8 ήτοι:

 ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                                  ΑΠΟΝΤΕΣ
 ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ                                              ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ  ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ  ΙΑΚΩΒΟΣ                                             ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
 ΙΣΜΗΝΗ  ΚΡΕΜΜΥΔΑ                                           ΚΑΟΥΚΗΣ  ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΚΟΥΜΑΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                             

ΔΙΑΚΑΤΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΑΡΑΖΗ ΠΗNΕΛΟΠΗ

ΤΖΑΝΑΤΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου εισηγήθηκε  θέμα εκτός της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την ονομασία μιας πλατείας με το όνομα του Άγιου πατέρα μητρόπολη Γερασίμου Φωκά για να τιμήσουμε την μνήμη του σπουδαίου αυτού Ιερωμένου. Αφού μαζί με τον κύριο Διακάτο ερεύνησε την περιοχή κοντά στην οικία του και στην περιοχή της Επισκοπής και της Μητροπόλεως σαν κατάλληλο μέρος εξευρέθηκε η πλατεία που είναι ανάμεσα στην Επισκοπή και στην εκκλησία Ρακατζί και συγκεκριμένα η πλατεία που περικλείεται από τις οδούς Ντέριν, Παϊσίου Χοΐδα, Ευαγγέλου Μπασιά  λόγο του ότι η οικία του βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο και γιατί η πλατεία αυτή περικλείεται εκτός από την επισκοπή και από δυο σημαντικούς ναούς της Μητροπόλεως και της Ρακατζι. Εκεί προτείνεται να τοποθετηθεί και η προτομή του όπως ταιριάζει με την σημαντική αυτή προσωπικότητα του νησιού μας.

Ακλούθησε διαλογική συζήτηση και το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου

ομοφωνα  ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, αφού έγινε έρευνα από τον Πρόεδρο της κοινότητας και  ένα μέλος του συμβουλίου , ομόφωνα  αποφάσισε σχετικά με την ονομασία  πλατείας με το όνομα του Άγιου Πατέρα Μητροπολίτη Γερασίμου Φωκά προς τιμήν της μνήμη του σπουδαίου αυτού Ιερωμένου να προτείνει  την πλατεία που είναι ανάμεσα στην Επισκοπή και στην εκκλησία Ρακαντζί και συγκεκριμένα η πλατεία που περικλείεται από τις οδούς Ντέριν, Παϊσίου Χοΐδα, Ευαγγέλου Μπασιά  λόγο του ότι η οικία του βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο και γιατί η πλατεία αυτή περικλείεται εκτός από την επισκοπή και από δυο σημαντικούς ναούς της Μητροπόλεως και της Ρακατζι.

Στο χώρο αυτόν με οικονομική κάλυψη από τον Δήμο, την Αρχιεπισκοπή και από άλλους Κεφαλλήνες χορηγούς να κατασκευαστεί και να ανεγερθεί ο ανδριάντας αυτού και αν αυτό δεν είναι δυνατό τότε  να γίνει η προτομή του ώστε να είναι σημείο θρησκευτικής αναφοράς και παράδειγμα για τον άγιο βίο του στις επόμενες γενιές.

Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό  131/2015.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                       ΤΑ ΜΕΛΗ

ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ                                            (όπως αναγράφονται στην αρχή

του παρόντος πρακτικού)

Ακριβές απόσπασμα

                                     Αργοστόλι 28 Σεπτεμβρίου  2015

                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                     ΛΟΥΚΑΣ  ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ              

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top