skip to Main Content
Dimoskopisi 2 Copy

Δημοσκόπηση: Κολαφος απο τη Αυγη. Απελπισμένοι και αγανακτισμένοι 8 στους 10 Έλληνες

Δημοσκόπηση: Και η «Αυγή» βγάζει καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση: Και η «Αυγή» βγάζει καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη

ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΔ ΣΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE – 5 ΣΤΟΥΣ 10 «ΒΛΕΠΟΥΝ» ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτυπώνεται στο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue, που δημοσιεύεται σήμερα, Κυριακή (02/10/2016) στην εφημερίδα «Αυγή», ενώ κατακόρυφη αύξηση καταγράφεται στα αισθήματα της οργής και της αγανάκτησης των πολιτών, για την κατάσταση στη χώρα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 36% των ερωτηθέντων κρίνει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% προκρίνει ως καταλληλότερο το δικομματικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μάλιστα, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, σε ποσοστό 51%, εκτιμά πλέον ότι μάλλον χρειάζεται προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 46% απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται. Πρόκειται για ανατροπή σκηνικού στο συγκεκριμένο ερώτημα για τις έρευνες της Public Issue, καθότι τους προηγούμενους μήνες η πλειοψηφία εμφανιζόταν αντίθετη σε πρόωρη κάλπη.

Παράλληλα, το 42% των πολιτών θεωρεί ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 32% δεν θέλει κανέναν από τους δύο.

Σε ό,τι αφορά το δείκτη ικανοποίησης των πολιτών από τη λειτουργία της κυβέρνησης, τα στοιχεία της δημοσκόπησης δείχνουν ότι εννέα στους δέκα ερωτηθέντες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από το έργο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ ανάλογη δυσαρέσκεια καταγράφεται και για τη ΝΔ, καθώς οκτώ στους δέκα δηλώνουν πως δεν συμφωνούν με τον τρόπο που πολιτεύεται η «γαλάζια» παράταξη.

Αξιοσημείωτη είναι η απάντηση που δίνουν οι πολίτες στο ερώτημα εάν νιώθουν τους πρόσφυγες ως απειλή για την ασφάλεια της Ελλάδας: το 48% δηλώνουν πως οι πρόσφυγες μάλλον αποτελούν απειλή, ενώ το 45% εκφράζει αντίθετη άποψη, ενώ το 4% απαντά με τη λέξη «Εξαρτάται» και το 2% δεν εκφράζει γνώμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα Δημοσκόπηση: Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Μπροστά η ΝΔ με 7,5 μονάδες

Νέα Δημοσκόπηση: Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Μπροστά η ΝΔ με 7,5 μονάδες

Πώς σχολιάζει η ΝΔ τη δημοσκόπηση

«Η σημερινή δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Αυγή παρουσιάζει μια σειρά δεδομένα που αποδεικνύουν το πολύ μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Η υπεροχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού είναι πλέον συντριπτική 42-23», αναφέρει σε σχόλιό του ο πολιτικός αναλυτής και σύμβουλος επικοινωνίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης,Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η υπεροχή μίας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αντίστοιχα πολύ μεγάλη 36-14», προσθέτει και σημειώνει ότι ταυτόχρονα το 51% των πολιτών τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

«Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν την πλήρη επιβεβαίωση της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντιμετωπίζεται από την πλειοψηφία των πολιτών, ως ο πολιτικός που αποτελεί αξιόπιστη λύση στο τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Η πρόταση του για την συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό, δημιουργεί ελπίδες στηριγμένες στην πραγματικότητα ότι μπορεί να υπάρξει θετική διέξοδος και πραγματική ελπίδα. Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώνει τους Έλληνες. Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ,οφείλουν να ακούσουν την φωνή της κοινωνίας και να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές το ταχύτερο δυνατό», υπογραμμίζει ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ.

Και προσθέτει: «Η χώρα στην δύσκολη και πραγματικά κρίσιμη περίοδο που διανύει, έχει ανάγκη από μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα δουλέψει σκληρά και μεθοδικά για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία. Μία τέτοια κυβέρνηση ο ελληνικός λαός γνωρίζει ,όπως δείχνει και αυτή η μέτρηση, ότι πρέπει να έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλα αυτά γεμίζουν με ευθύνες τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της, που οφείλουν να αποδείξουν στην πράξη, ότι υπερβαίνουν τα λάθη και τις αδυναμίες του χθες και χωρίς καμιά έπαρση, αλαζονεία ή ρεβανσισμό, αγωνίζονται σκληρά για να συμβάλουν στο δημιουργικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η αντίδραση του Μαξίμου

Με ειρωνικό τρόπο σχολίασαν, σήμερα, Κυριακή (02/10/2016) κυβερνητικές πηγές το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας για τη δημοσκόπηση της Public Issue στην εφημερίδα «Αυγή», κάνοντας λόγο για «βιασύνη και άγχος» της «γαλάζιας» παράταξης.

«Είναι λογικό να βιάζεται η Νέα Δημοκρατία. Ο χρόνος μετράει σε βάρος της και η αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία και την οικονομία τινάζει στον αέρα τις πολιτικές της επιδιώξεις», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «κατανοητό το άγχος της Νέας Δημοκρατίας».

«Όμως η Νέα Δημοκρατία βιάζεται και για άλλους λόγους. Προσπαθεί να σώσει ότι έχει απομείνει από το αμαρτωλό καθεστώς της διαπλοκής με τους καναλάρχες. Προσπαθεί να αποτρέψει την διαλεύκανση των θαλασσοδανείων στα οποία είναι χωμένη βαθειά μέχρι τον λαιμό. Προσπαθεί να διαφυλάξει κάτι από την χαμένη τιμή του παλιού πολιτικού συστήματος, την ώρα που οι δυσώδεις υποθέσεις αποκαλύπτονται κατά δεκάδες, είτε πρόκειται για τον χώρο της Υγείας, είτε για τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, είτε για τα κομματικά ταμεία της διαπλοκής. Και πάει λέγοντας. Ας μην αγχώνονται άδικα. Εκλογές θα γίνουν. Το φθινόπωρο του 2019. Και ο λαός θα κρίνει ελεύθερα και ανεπηρέαστα», προσθέτουν.

«ΥΓ. Μιλάει και ο κ. Θεοδωρικάκος για δημοσκοπήσεις. Μάλιστα. Υποθέτουμε με το κύρος του δημοσκόπου που προέβλεψε με ασφάλεια βέβαιη νίκη της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές. Ή με τον αέρα των επιτυχιών της Gpo που έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις από το 2012 μέχρι σήμερα. Καλή συνέχεια», καταλήγουν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top