skip to Main Content
%ce%b4%ce%b4 Copy

Δεν θα παραδώσουμε το μέλλον των παιδιών μας στον κ. Τσίπρα …

….και στον κ. Μητσοτάκη τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Νέα Πορεία – Νέα Ελλάδα.

%ce%b4%ce%b4

Γραμματίδης: Απομιμήσεις Παπανδρέου-Καραμανλή

οι Τσίπρας-Μητσοτάκης .

της Βάσιας Μπάρμπα
Επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του κόμματος Νέα Πορεία – Νέα Ελλάδα κι επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης.
Μιλώντας σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ν.Γερμανός» στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γραμματίδης παρουσίασε το περίγραμμα των θέσεων της Νέας Πορείας Νέας Ελλάδας στα καίρια θέματα της οικονομίας, του ασφαλιστικού, της εργασίας, του πρωτογενούς τομέα, της υγείας, της παιδείας, της εθνικής ασφάλειας, της εξωτερικής πολιτικής, του πολιτισμού και του τουρισμού.
«Δεν θα παραδώσουμε το μέλλον των παιδιών μας στον κ. Λεβέντη, στον κ. Θεοδωράκη, στον κ. Φλαμπουράρη, στην κ. Γεννηματά, στον κ. Τσίπρα, ούτε και στην νέα – όχι την παλιά – Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Γραμματίδης, ενώ αποκάλεσε «ατυχείς απομιμήσεις» του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντίστοιχα.
Υπογράμμισε πως πρέπει να δοθεί βαρύτητα στον τουρισμό, ο οποίος όπως είπε είναι η βασική πηγή πλούτου για τη χώρα. «Ο τουρισμός πρέπει να αλλάξει πορεία και να αναπτύξουμε ποιοτικό τουρισμό, δίνοντας βάση στον δωδεκάμηνο τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές του. Δεν πρέπει να αναπτύσσεται με ωραίες κυρίες – ή ακόμα και ωραίους κυρίους – που έχουν διατελέσει υπουργοί τουρισμού», είπε χαρακτηριστικά.
Για τον αγροτικό τομέα είπε πως το κόμμα του προτείνει διάκριση των αγροτών σε δύο μητρώα, με διαφορετική φορολόγηση.
Υπογράμμισε την ανάγκη τόνωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, ζητώντας την αναβίωση του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, που «συστάθηκε αλλά ποτέ δεν λειτούργησε».
Πρότεινε ακόμη τη θέσπιση ενός οριζόντιου φορολογικού συντελεστή στο 18% για τα δύο πρώτα χρόνια και εν συνεχεία στο 12,5%.
Για τον φόρο ακινήτων, είπε πως το κόμμα του προτείνει τη διάκριση ανάμεσα στα αστικά, βιομηχανικά και αγροτικά ακίνητα.

Πηγή: http://www.voria.gr/article/grammatidis-apomimisis-papandreou-karamanli-i-tsipras-mitsotakis

Γ. Γραμματίδης στη ΔΕΘ: Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και φορολογικό πλαίσιο 10ετούς διάρκειας

O κ. Γραμματίδης, παρουσιάζοντας τις κύριες θέσεις του κόμματος, ανέφερε ότι το  Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης θα πρέπει να προβλέπει την απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και τη σχετική νομοθετική απλοποίηση, έτσι ώστε οι νόμοι να είναι πλέον απλοί και κατανοητοί.

Σύσταση Διαρκούς Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας στη Βουλή ζητεί ο Γ. Γραμματίδης 17/08 09:24

Την θέσπιση εθνικού σχεδίου δράσης δεκαετούς διάρκειας με αξιολόγηση κάθε δύο χρόνια, την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας με νόμο ισχύος τουλάχιστον 10 ετών, καθώς και τη θέσπιση φορολογικού συντελεστή 0% για 5 χρόνια για τις νέες γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες και για τα start up πρότεινε μεταξύ άλλων σε ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της «Νέας Πορείας Νέας Ελλάδας», Γιάννος Γραμματίδης.

O κ. Γραμματίδης, παρουσιάζοντας τις κύριες θέσεις του κόμματος, ανέφερε ότι το  Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης θα πρέπει να προβλέπει την απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και τη σχετική νομοθετική απλοποίηση, έτσι ώστε οι νόμοι να είναι πλέον απλοί και κατανοητοί.

Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητα τους κλάδους τουρισμού, πολιτισμού και πρωτογενούς τομέα. Πρότεινε την άμεση διάκριση αγροτών σε αυτούς που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και σε εκείνους που έχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις αλλά η κύρια απασχόλησή τους είναι διαφορετική.

Όπως εξήγησε, οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα φορολογούνται με 18% για τα δύο πρώτα χρόνια εφαρμογής του νέου νόμου και στη συνέχεια με 12,5%, ενώ η προκαταβολή φόρου θα είναι στο 25% και όχι στο 100% όπως προβλέπει το 3ο Μνημόνιο.

Μιλώντας για ανταγωνιστικότητα, αλλά και για διεύρυνση της φορολογικής βάσης ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, ο κ. Γραμματίδης τόνισε ότι έχει ήδη συζητήσει με τους δανειστές τη στροφή στη λογική των δυναμικών ισοδυνάμων ξεκινώντας από την θέσπιση Οριζόντιου Φορολογικού Συντελεστή (FLAT TAX RATE) για όλα τα φορολογητέα εισοδήματα Φυσικών και Νομικών Προσώπων ανεξαρτήτως πηγής, στο 18% για τα δύο πρώτα έτη εφαρμογής (με στόχο την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα) και στο 12,5% για κάθε επόμενο φορολογικό έτος.

Επιπλέον, έχει ήδη συζητήσει σε διεθνή φόρα την ελάφρυνση όλων των νησιών από τα βάρη του ποσοστού ΦΠΑ που έχει επιβληθεί με την θέσπιση αντισταθμιστικής μείωσης του φορολογικού συντελεστού κατά 30%.

Εξάλλου, τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοσθεί φορολογικός συντελεστής 0% για τα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας νεοφυών επιχειρήσεων, με τη θέσπιση συγκεκριμένων κριτηρίων υπαγωγής μαζί με σημαντικές θεσμικές κι επιχειρηματικές διευκολύνσεις.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Γραμματίδης πρότεινε την άμεση κατάργησή του και εισαγωγή ενός Μοναδικού Φόρου Ακινήτων (ΜΟΦΑΚ) ο οποίος θα ενσωματώνει το σύνολο των σήμερα υφισταμένων επιβαρύνσεων επί των ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, ΤΑΠ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ κτλ), με διάκριση Αστικών, Βιομηχανικών και Αγροτικών ακινήτων.

ΠΗΓΗ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top