skip to Main Content
Dikastirio (Copy)

Δεν έγινε η δίκη για το Σικυών Μπιτς ….

 

Δεν έγινε τελικά η πολυαναμενόμενη δίκη για το λεγόμενο «Xylokastro Gate» αφού παραιτήθηκε ο Δήμος Κεφαλονιάς από το συγκεκριμένο δικόγραφο.

Το δικόγραφο αφορούσε στην ερμηνεία της δήλωσης-βούλησης του Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου από το Εφετείο Πατρών ύστερα από αντίστοιχο αίτημα της Αποκεντρωμένης.

Η υπόθεση αφορά στην περίφημη «Κληρονομιά Τυπάλδου» και το ακίνητο που άφησε ο Σπύρος Τυπάλδος στον Δήμο Κεφαλονιάς, αφήνοντας την επικαρπία στη σύζυγό του Σουζάνα. Το ακίνητο αυτό (Κτήμα της Συκιάς), μετατράπηκε στη συνέχεια σε μετοχές τις οποίες και διεκδικεί ο Δήμος.

Παρά τη συγκεκριμένη απόφαση των νομικών υπηρεσιών του Δήμου, οι δικαστικές εξελίξεις αναμένεται να είναι πολλές αφού ο Δήμος σκοπεύει να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα, τόσο στα αστικά όσο, ενδεχομένως, και στα ποινικά δικαστήρια αλλά και στους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Στη δίκη επρόκειτο να συζητηθεί και Παρέμβαση του ενός εκ των τριών εκπροσώπων του Σικυών Μπιτς από την οποία όμως παραιτήθηκε επίσης.

Χριστοφοράτου: Ό,τι γίνεται, δεν γίνεται τυχαία

Στα Κεφαλονίτικα Νέα μίλησε η προϊστάμενη των νομικών υπηρεσιών του Δήμου Κεφαλονιάς Νίκη Χριστοφοράτου, η οποία είπε τα εξής: «Παρά τα όσα έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες, αυτό που είναι αλήθεια είναι πως ό,τι έχει γίνει, αλλά και ό,τι δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, γίνεται στα πλαίσια συγκεκριμένης στρατηγικής. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο νομικό θέμα το οποίο χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς. Ο Δήμος προχωράει βήμα-βήμα υπερασπιζόμενος τα συμφέροντά του».
Ρεπορτάζ: Κεφαλονίτικα Νέα
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top