skip to Main Content
60631301 333630017213576 2515258493510877184 N 1 (Copy)

Γ. Κουρούκλης στο Αργοστόλι: «Να δυναμώσουμε το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση παντού»

Η κύρια προεκλογική συγκέντρωση για το Αργοστόλι (θα ακολουθήσει κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Ληξούρι) πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Βαλλιάνου, στο Αργοστόλι.

Επίθεση στους υπόλοιπους διεκδικητές εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Κουρούκλης, λέγοντας: «Η νεολαία και η εργατική τάξη δεν έχει να κερδίσει τίποτα από μεγαλοσχήμονες δημάρχους που είναι επιχειρηματίες, ούτε από αυτούς που διοικούν τον Δήμο Κεφαλονιάς με «ημετέρους» και αδιαφανή τρόπο»

Λουΐζα Ράζου:«Δόλωμα οι παροχές της κυβέρνησης»

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λουΐζα Ράζου, η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε: στη διάλυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ευρώπη και στην ασφυκτική πίεση που δέχεται η εργατική τάξη στην Ε.Ε του κεφαλαίου καλώντας τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους να δώσουν «ψήφο καταδίκης στο αντιδραστικό οικοδόμημα της Ε.Ε, ψήφο δύναμης και ενίσχυσης του ΚΚΕ που γνήσια και ανόθευτα εκφράζει την λαϊκή αντίθεση».

Η κα Ράζου στάθηκε ιδιαίτερα επικριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, όσο και για τον ρόλο που παίζει στα γεωπολιτικά ζητήματα.

Σχετικά, μάλιστα, με τις τελευταίες προεκλογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, τον κατήγγειλε ότι επιχειρεί να “βάλει για μια ακόμη φορά την φτωχολογιά στο χέρι” χρησιμοποιώντας τις παροχές “ως δόλωμα” αλλά ότι “είναι γελασμένος αν νομίζει ότι θα τα καταφέρει”, καθώς 4 χρόνια τώρα στηρίζει την πλουτοκρατία και ενισχύει τα μονοπώλια, 4 χρόνια εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Τονίζοντας παράλληλα πως μόνο το ΚΚΕ και οι αγώνες του είναι σταθερά δίπλα στους καταπιεσμένους.

Επίσης, ανέφερε στην ομιλία της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε και υλοποίησε μνημόνια “παρέα με τα άλλα αστικά κόμματα” και εφάρμοσε σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, την ίδια στιγμή που παρείχε διευκολύνσεις και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Παράλληλα, ανέφερε ότι έκανε ιδιώνυμο αδίκημα την αντίσταση στους πλειστηριασμούς, και ότι, από τη μια αύξησε τα χαράτσια, ενώ από την άλλη “έδωσε τις 120 δόσεις” για να ρυθμιστούν.

Ιδιαίτερη αναφορά επίσης κατά την ομιλία της έγινε στις τραγικές ελλείψεις του νοσκομείου και στην αυτοθυσία των εργαζομένων που κρατούν την υγεία στην Κεφαλονιά όρθια και κάλεσε τον λαό του νησιού να καταδικάσει με την ψήφο του εκείνους που ευθύνονται για την κατάσταση αυτή.

Η κα Λάζου με σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε και στην εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον “πλυντήριο των νατοϊκών σχεδιασμών”, τον καλύτερο σύμμαχο της Αμερικής και των γεωπολιτικών συμφερόντων της αστικής τάξης. Προβλέποντας πως το “καλωσόρισμα των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή θα φέρει νέους συμβιβασμούς, τίμημα που θα πληρώσουν οι λαοί της περιοχής.

«Μπορούμε να τους νικήσουμε»

Στο τέλος της ομιλίας της επιτέθηκε στην “εγκληματική” όπως χαρακτηριστικά είπε οργάνωση της Χ.Α, καλώντας τον λαό να την “γκρεμίσει από την τρίτη θέση”, ενώ τόνισε πως το ΚΚΕ υψώνει πραγματικό τοίχος στον φασισμό στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας, με πράξεις και όχι στα λόγια. Για να κλείσει την ομιλία της χειροκροτούμενη: Να δώσουμε πραγματική ελπίδα στην εργατική τάξη, να αξιοποιηθεί η λαϊκή ψήφος για να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να διεκδικήσουμε την εργατική εξουσία. “Μπορούμε να τους νικήσουμε”

Κουρούκλης: «Είναι επικίνδυνοι και αυτοί, και το σύστημα που υπηρετούν»

Ο Γιάννης Κουρούκλης, χρησιμοποιώντας σκληρούς τόνους, καταφέρθηκε κατά τις παρούσας δημοτικής αρχής αλλά και των «δημάρχων επιχειρηματιών», φωτογραφίζοντας τον Θεόφιλο Μιχαλάτο ενώ κάλεσε τον κόσμο να ενισχύσει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τη Λαϊκή Συσπείρωση στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Επίσης αναφέρθηκε στις αντιπυρικές, αντισεισμικές και αντιπλημμυρικές υποδομές που δεν υπάρχουν ή δεν επαρκούν, την ίδια ώρα που «ξοδευονται αφειδώς εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τουριστική προβολή των μεγαλοξενοδόχων».

Λίγο αργότερα, μιλώντας προφανώς έχοντας κατά νου την καταστροφή στο Μάτι και την στάση της Ρένας Δούρου, συμπλήρωσε: «Δεν ιδρώνει το αυτί τους ούτε στις μεγάλες καταστροφές. Ρίχνοντας την ευθύνη στα δήθεν ακραία καιρικά φαινόμενα ή ακόμη χειρότερα, στους ίδιους τους κατοίκους που δεν πήραν μόνοι τους μέτρα για την αποφυγή τους. Είναι επικίνδυνοι κι αυτοί και το σύστημα που υπηρετούν για την υγεία και την ασφάλεια του λαού».

Συνεχίζοντας είπε αναφέρθηκε στον αγώνα της Λαϊκής Συσπείρωσης όλα αυτά τα χρόνια, τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στους δρόμους ενώ υποσχέθηκε, ανάμεσα στα άλλα, ότι οι σύμβουλοι της παράταξης θα αγωνιστούν για:

«- Μείωση των δημοτικών τελών στην κατοικία, στα καταστήματα των μικρών επαγγελματιών, αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

– Δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων ώστε όλα τα παιδιά να πηγαίνουν σε αυτά χωρίς κριτήρια.

– Χρηματοδότηση στα ερασιτεχνικά σωματεία και τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας.

– Αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων προς όφελος του λαού της περιοχής μας»

Τέλος, δεν παρέλειψε και αυτός να αναφερθεί στη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντας την ψήφο στο ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση ως την «μόνη μαχητική απάντηση απέναντι στους υμνητές του Χίτλερ και της Χούντας που τολμούν να κατεβάζουν και δημοτικό ψηφοδέλτιο στο Αργοστόλι, κόντρα στις αξίες και τις παραδόσεις αυτού του τόπου. Ενός τόπου που έχει δώσει τα μαρτυρικά Αργίνια και τα Μουζακάτα.

Αγγελική Γαρμπή: «Μια μεγάλη λαϊκή αντιπολίτευση»

Την εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου έκλεισε ένας νέος άνθρωπος, η κα Αγγελική Γαρμπή, η οποία και έδωσε τον δικό της χαρακτήρα, πραγματικά με νέο αέρα, στην προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η κα Γαρμπή με πάθος αναφέρθηκε στην ανάγκη να συμβάλουν όλοι και όλες σε μια «μεγάλη λαϊκή αντιπολίτευση», δίνοντας στην ομιλία της ιδιαίτερη σημασία στους νέους ανθρώπους αλλά και στους νέους αγώνες που καλούνται να δώσουν. Για να καταλήξει πως «ο λαός μας, τόσο στη χώρα γενικότερα όσο και στο νησί μας, δεν μπορεί να ανεχτεί να ζει χωρίς να μπορεί να αγωνιστεί, χωρίς να μπορεί μόνος του να λύσει τα δικά του προβλήματα, κλείνοντας την ομιλία της μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα.

Σ.Α. / Κεφαλονίτικα Νέα

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top