skip to Main Content
600 400

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

Η ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ,είναι η επέμβαση ,που γίνεται με την βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου με φακούς σαν λεπτό και μικρό ¨τηλεσκόπιο¨ που περνά μέσα από μία πολύ μικρή τομή , σχεδόν 1 εκατοστού , που γίνεται στον ομφαλό και επιτρέπει συνδεδεμένο με μια μικροκάμερα και μια ψηφιακή σήμερα οθόνη ,στους Εξειδικευμένους στην ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ γιατρούς ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥΣ Η ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ Χειρουργούς ,κλπ να Διαγνώσουν και να Θεραπεύσουν ένα μεγάλο αριθμό Παθήσεων, χωρίς την ανοιχτή μέθοδο (Λαπαροτομία) Από τις αρχές του 20 ου αιώνα έγιναν προσπάθειες εφαρμογής αυτής της μεθόδου για διαγνωστικούς μόνον σκοπούς.

Όταν όμως ο Γερμανός Καθηγητής KURT SEMM το 1969 ,από το Πανεπιστήμιο του Κίελου , της όμορφης παραθαλάσσιας πόλης της Βόρειας Γερμανίας , παρουσίασε την δουλειά του που είναι και η πρώτη επίσημη προσπάθειες εφαρμογής της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στους συναδέλφους του ,σε Χειρουργικό συνέδριο ,μια επιστημονική εργασία δηλαδή, που κατάφερε με λίγα και απλά ειδικά εργαλεία περνώντας τα από τρία πολύ μικρά ανοίγματα στο τοίχωμα της κοιλιάς ,βλέποντας μέσα από ειδικό εργαλείο με φακούς, το Λαπαροσκόπιο να αφαιρέσει την Σκωληκοειδή απόφυση σε μία ασθενή του, όλοι αμφισβήτησαν αυτή την μέθοδο, θεωρώντας την ανορθόδοξη και εξαιρετικά επικίνδυνη .

Σήμερα 53 χρόνια μετά, σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο ,όλοι οι σύγχρονοι χειρουργοί όλων των ειδικοτήτων, χρησιμοποιούν την πολύ εξελιγμένη πλέον τόσο χειρουργικά ,όσο και τεχνολογικά μέθοδο την ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ τόσο στην Γυναικολογία όσο και στο σύνολο των υπολοίπων χειρουργικών ειδικοτήτων με πολύ μεγάλη ασφάλεια και επιτυχία ,προς τεράστιο όφελος των ασθενών.

Ποιά ασθενής αλήθεια, θα προτιμήσει, αν έχει ένα γυναικολογικό χειρουργικό πρόβλημα και πρέπει οπωσδήποτε να χειρουργηθεί , έχοντας την δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ της κλασσικής ανοικτής επέμβασης (Λαπαροτομία), με τομή ,άνοιγμα δηλαδή της κοιλιάς της ,να μείνει 4-5 μέρες στο νοσοκομείο νηστική στα πρώτα 24ωρα με ορούς και καθετήρα , με πόνους και φυσικά δυσκολία και καθυστέρηση στον χρόνο ανάρρωσης και γρήγορης επαναδραστηριοποίηση της και να μην χειρουργηθεί Ενδοσκοπικά (ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΑ) με δύο -τρείς μικρές τομές 0,5-1 εκατοστό στο κοιλιακό τοίχωμα που θα κλείσουν με 1 πολύ λεπτό ράμμα ;

Η ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ (Λαπαροσκοπική) λοιπόν μέθοδος λόγω των πολύ μικρών τομών , των πολύ λεπτών χειρισμών που γίνονται με ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ,χωρίς χέρια – γάντια ,κομπρέσες και μεγάλα εργαλεία , που θα της επιτρέψει να κινητοποιηθεί αμέσως ,χωρίς ορούς και καθετήρα ,ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟΥΣ.

Να φάει κανονικά το φαγητό της μετά 3 ώρες και ΤΗΝ ΙΔΙΑ η ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ να φύγει από το Νοσοκομείο για το σπίτι , ΕΠΙΣΤΡΈΦΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ. .ΤΕΛΟΣ ΤΟ Α Ι Σ Θ Η Τ Ι Κ Ο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ στο κοιλιακό τοίχωμα καταλαβαίνει κανείς ότι δεν συγκρίνετε με αυτό της ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΜΗΣ της ανοιχτής-κλασσικής μεθόδου (λαπαροτομίας).

Η όλη διαδικασία είναι απλή. Η ασθενής εισάγεται την ίδια ημέρα της επέμβασης ,μετά τον προεγχειρητικό της έλεγχο ,χειρουργείται και την ίδια ακριβώς ημέρα η το πολύ την επομένη , επιστρέφει στο σπίτι. Β)Η ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ επίσης ,είναι μία σύγχρονη μέθοδος ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ ,που με το ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΙΟ ,ένα ανάλογο με το λαπαροσκόπιο εργαλείο ,αλλά πολύ πιο λεπτό , διαγιγνώσκονται και θεραπεύονται ,όλες οι παθήσεις της κοιλότητας της ΜΗΤΡΑΣ .ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η Λαπαροσκοπική Χειρουργική καλύπτει όλο το φάσμα των Γυναικολογικών παθήσεων που χρειάζονται χειρουργείο. Α. ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ Εφαρμόζεται όταν :

1) υπάρχουν προβλήματα υπογονιμότητας που ελέγχεται η υγεία τού εσωτερικού γεννητικού συστήματος της Γυναίκας και η διαβατότητα των σαλπίγγων και η ποιότητα της λειτουργίας τους ,κάτι που εκ των πραγμάτων δεν γίνεται τόσο ολοκληρωμένα με ΚΑΜΜΊΑ άλλη μέθοδο ,όπως π.χ η υστεροσαλπιγγογραφία που χρησιμοποιεί την ακτινοβολία τύπου ROENTGEN. Έλεγχο των ωοθηκών και εάν υπάρχουν συμφύσεις στην περιτοναϊκή κοιλότητα .

2) Αδιάγνωστος και επίμονος πόνος στο υπογάστριο χωρίς η με Περίοδο (ΔΥΣΜΗΝΟΡΡΟΙΑ).

3) Για την διάγνωση και την θεραπεία της ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗΣ. Πάθησης που δυστυχώς επηρεάζει τόσο την ποιότητα ζωής των ασθενών ,όσο Και πολλές φορές την Γονιμότητα τους.

4) Για την διάγνωση και την θεραπεία φλεγμονών όπως σαλπιγγίτιδα που υποτροπιάζει συχνά και χρόνια πυελίτιδα Β. ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ.

Εφαρμόζοντας τήν λαπαροσκοπική χειρουργική τεχνική μπορούμε οι Εξειδικευμένοι Γυναικολόγοι – Χειρουργοί να θεραπεύσουμε τις πιο κάτω γυναικολογικές παθήσεις :

1) ΕΞΩΜΗΤΡΙΟ ΚΥΗΣΗ . Αναλόγως της θέσης του κυήματος στην σάλπιγγα γίνεται Σαλπιγγεκτομή που αφαιρείται η σάλπιγγα αν δεν γίνεται διαφορετικά η Σαλπιγγοστομία με αφαίρεση του κυήματος και αποκατάστασης της σάλπιγγας η Ωαγωγική Αφαίρεση της Εξωμητρίου προς διαφύλαξη της σάλπιγγας. 2) ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΝΔΟΚΟΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΥΣΕΩΝ.

3) ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗΣ . Η ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ είναι η γυναικολογική πάθηση στην οποίαν ιστός μέσα από την μήτρα, το εσωτερικό της δηλαδή τοίχωμα το ενδομήτριο βρίσκεται έκτοπος σε άλλα σημεία του σώματος τόσο μέσα στην κοιλιακή χώρα ,όσο και αλλού(πνεύμονες ,εγκέφαλο κλπ.) Διάγνωση, Σταδιοποίηση και Χειρουργική θεραπεία στο ίδιο Χειρουργείο με L.A.S.E.R η Διπολική Διαθερμία ΒICAP η την τελευταίου τύπου Διπολική Διαθερμία PLASMA KINETIC και άλλες η τον Χειρουργικό Υπέρηχο ULTRACISION.

4) ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΑΛΟΗΘΩΝ ΟΓΚΩΝ ΤΗΣ ΩΟΘΗΚΗΣ ,όπως διάφοροι κυστικοί όγκοι (ΚΥΣΤΕΙΣ) βλεννώδεις ορώδεις ,Ενδομητριώματα, Δερμοειδείς κύστεις (Τερατώματα) και συμπαγείς όγκοι Ινώματα κλπ.

5) ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΛΠΙΓΓΩΝ . Όταν οι σάλπιγγες έχουν υποστεί αλλοιώσεις από φλεγμονές ,ενδομητρίωση κλπ.

6) ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΥΔΡΟΣΑΛΠΙΓΓΩΝ. Όταν οι σάλπιγγες είναι κατεστραμμένες γεμάτες υγρό φλεγμονώδες η αίμα όπως επίσης ,μη λειτουργικές πλέον .Ειδικά πριν από εξωσωματική γονιμοποίηση.

7) ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΩΝ ΜΗΤΡΑΣ . Τα ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΑ είναι πολύ συχνοί , καλοήθεις όγκοι της μήτρας 10% -15% των γυναικών περίπου τους παρουσιάζουν και διακρίνονται αναλόγως της θέσης που βρίσκονται στην μήτρα σε

1) υπορρογόνια

2) ενδοτοιχωματικά

3)υποβλεννογόνια και

4) ενδοσυνδεσμικά .

ΟΛΑ ΤΑ ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΑ σήμερα αφαιρούνται ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΑ εκτός αν είναι πολύ μεγάλα ,πέραν των 14 εκ και αν ο αριθμός τους στην μήτρα είναι πολύ μεγάλος . Τα ΥΠΟΒΛΕΝΝΟΓΟΝΙΑ ινομυώματα ,είναι αυτά που βρίσκονται μέσα στην κοιλότητα της μήτρας και αφαιρούνται ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΙΚΑ. Μέθοδος ενδοσκοπική για την διάγνωση και την θεραπεία όλων των παθήσεων του εσωτερικού τοιχώματος της μήτρας δηλαδή της ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΚΗΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑΣ. ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΥΣΤΕΡΕΚΤΟΜΗ

Η αφαίρεση της μήτρας η Υστερεκτομή ολική η υφολική ,αν παραμείνει ο τράχηλος της σε όλο τον κόσμο εξακολουθεί να είναι από τις συχνότερες γυναικολογικές επεμβάσεις .Χιλιάδες γυναίκες υποβάλλονται κάθε χρόνο και στην Ελλάδα σε ΥΣΤΕΡΕΚΤΟΜΗ .Σήμερα με την ΛΑΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ αυτή η επέμβαση ,γίνεται σε επίπεδο ημερήσιας νοσηλείας .

Εφαρμόζονται αναλόγως με το περιστατικό διάφορες μέθοδοι όπως ,ΟΛΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΗΤΡΑΣ ,ΥΦΟΛΙΚΗ με διατήρηση του τραχήλου της ,εφ όσον είναι δυνατόν και ΚΟΛΠΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΥΣΤΕΡΕΚΤΟΜΗ η ΚΟΛΠΙΚΗ ΥΣΤΕΡΕΚΤΟΜΉ με η χωρίς τις σάλπιγγες και τις ωοθήκες ,αναλόγως του περιστατικού. Σε γυναίκες με ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΥΡΩΝ γίνεται αποκατάσταση του προβλήματος λαπαροσκοπικά με την επέμβαση BURCH και βεβαίως η μεγάλη επανάσταση στη λύση αυτού του τόσο βασανιστικού για χιλιάδες γυναίκες προβλήματος ,να χάνουν ούρα με κάθε προσπάθεια βήχα ,φτάρνισμα ,σήκωμα βάρους ,η μη. Με την εφαρμογή ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΑΣΗΣ (TVT ,TOT κλπ.) οι οποίες τοποθετούνται με μία πολύ μικρή τοπική επέμβαση με τοπική , επισκληρίδιο η γενική αναισθησία και η γυναίκα την ίδια η την άλλη μέρα πηγαίνει στο σπίτι της ,ανώδυνα και χωρίς καθόλου ταλαιπωρία ,αντί των παλαιοτέρων κλασσικών κα ι επώδυνων επεμβάσεων. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να επισημάνω τα πλεονεκτήματα των ενδοσκοπικών μεθόδων που είναι:

1) ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΜΕ 2-3 ΠΟΛΎ ΜΙΚΡΕΣ ΤΟΜΕΣ ½ ΠΌΝΤΟΥ .

2) ΣΑΦΩΣ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΕΩΣ ΚΑΘΌΛΟΥ ΠΟΝΟ ,ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ.

3) ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΥΓΡΩΝ

4) ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΌΤΕΡΟΣ ΚΊΝΔΥΝΟΣ ΔΗΗΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΜΦΥΣΕΩΝ ( Δεν μπαίνουν χέρια με γάντια ,μεγάλα εργαλεία ,ατμοσφαιρικός αέρας, σκόνη από το περιβάλλον κλπ.)

5) ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ,ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ Η ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ . 6) ΤΑΧΕΙΑ ΕΠΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.7) ΚΟΣΤΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ Η ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΟΛΛΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Β) ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ –ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΗ ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ επίσης ,είναι μία σύγχρονη μέθοδος ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ ,που με το ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΙΟ , ένα ανάλογο με το λαπαροσκόπιο εργαλείο ,αλλά πολύ πιο λεπτό ,συνδεδεμένο με ψηφιακή μικροκάμερα για προβολή και εργασία στην οθόνη ,επιτρέπει την διάγνωση και την θεραπεία όλων των παθήσεων ΤΗΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

Γνωρίζουμε σήμερα ότι για πάρα πολλές παθήσεις του ενδομητρίου μόνο μία ΚΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΞΕΣΗ της μήτρας όπως γινόταν παλαιότερα ,δεν ΑΡΚΕΙ .Τα ποσοστά ελέγχου της μήτρας είναι περίπου 60% επιτυχία με την ΑΠΟΞΕΣΗ ενώ μαζί με την ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ φθάνει το 100% .Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι όλοι οι σύγχρονοι Γυναικολόγοι εφαρμόζουν την μέθοδο αυτή της ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ για το καλό των ασθενών τους.

1) ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ Με την διαγνωστική υστεροσκόπηση ελέγχεται ολόκληρη η κοιλότητα της μήτρας σε περιπτώσεις Υπογονιμότητας ,σε Μητρορραγίες, Μηνορραγίες αιμορραγίες δηλαδή εκτός περιόδου η αυξημένης ποσότητας αίματος στην περίοδο επίσης ΕΥΡΗΜΑΤΑ στην ενδομήτρια κοιλότητα ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΑ η μετά από μία ΥΣΤΕΡΟΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ .

2) ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ . Με την χειρουργική υστεροσκόπηση αφαιρούνται παθολογικά μορφώματα της κοιλότητας της μήτρας όπως :

Α) ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΚΟΙ ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ

Β)ΕΝΔΟΤΡΑΧΗΛΙΚΟΙ ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ

Γ) ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΚΑ (ΥΠΟΒΛΕΝΝΟΓΟΝΙΑ ) ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΑ που βρίσκονται μέσα στην κοιλότητα της μήτρας και που δημιουργούν αιμορραγίες η και υπογονιμότηα σε μία γυναίκα.

Δ) ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΞΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ όπως πχ ένα ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟ ΣΠΕΙΡΑΜΑ (IUD) ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ Η ΟΡΜΟΝΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ.

Ε) ΛΥΣΗ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΚΩΝ ΣΥΜΦΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ Η ΑΠΟΞΕΣΕΙΣ και που έχουν σαν συνέπεια ΑΠΟΒΟΛΕΣ η διαταραχές της περιόδου.

Ζ) ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΕΡΟΥΣ Η ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ του εσωτερικού τοιχώματος της μήτρας(ABLATION) σε επαναλαμβανόμενες αιμορραγίες ΜΗΤΡΟΡΡΑΓΙΕΣ που δεν ελέγχονται με ορμονικά σκευάσματα.

Η) ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ,δηλαδή διαφόρων τύπων συγγενών ανωμαλιών που χωρίζουν την κοιλότητα της μήτρας στα δύο και προκαλουν συνήθως ΑΠΟΒΟΛΕΣ η υπογονιμότητα.

Σήμερα τόσο η ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΣΗ των γιατρών στην ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ,όσο και η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, εξασφαλίζουν στην ασθενή που παρουσιάζει ένα χειρουργικό γυναικολογικό πρόβλημα ΑΠΟΛΥΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ και ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΜΕΘΟΔΟ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΟΛΙΓΩΝ ΩΡΩΝ ΕΩΣ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ Η ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ.ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΡΟΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΟΥΝ .

ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ Η ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΚΟΠΗΣΗ Η ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ,ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ ΒΑΡΕΩΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΏΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΙΜΉΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ Ο ΘΕΡΆΠΩΝ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥΣ.

ΔΡ. ΑΝΔΡΕΑΣ Σ. ΦΩΚΑΣ MD.PhD ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ –ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ-ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΙ LASER ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ «DOCTORS`HOSPITAL» ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΜΗΤΕΡΑ» ΙΑΤΡΕΙΟ: ΛΟΥΡΟΥ 1 ΑΘΗΝΑ ΤΚ.11528 ΤΗΛ: 2107775754, ΚΙΝ.:+30 6932207470

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top