skip to Main Content
CACHE 650X650 1 541427 (Copy)

Γιάννης Καρβέλης: Ο αθόρυβος που έκανε την έκπληξη

«Ο Γιάννης είναι… ανησυχητικά αθόρυβος.
Έτσι αθόρυβα τον επέλεξαν και για τη νέα του θέση.
Έχει υπόβαθρο καθώς είναι εργατικός, πράος, ευγενής, βαθύς γνώστης των ασφαλιστικών θεμάτων και της οργάνωσης ενός φορέα, πιστός φίλος, έντιμος και ειλικρινής».
Με χιούμορ αλλά και εκτίμηση περιγράφουν οι φίλοι του τον νέο διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, όταν τους ζητήσαμε να μας μιλήσουν γι’ αυτόν.
Άλλωστε το ερώτημα «ποιος είναι ο Γιάννης Καρβέλης που βρέθηκε στο τιμόνι της μεγαλύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας;» πλανάται στην ατμόσφαιρα.
Από άλλους με περιέργεια και άλλους με δυσπιστία.
Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή του εξέπληξε. Πέραν του ότι το όνομά του δεν είχε ακουστεί στο πλαίσιο των ζυμώσεων για την ανάδειξη των νέων διοικητών και δεν είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των υποψηφίων που άτυπα κυκλοφορούσε, δεν ανήκει στον υγειονομικό χώρο.
Μέχρι την ημέρα που ανακοινώθηκε δεν είχε καμία σχέση με τον διοικητικό ή άλλο μηχανισμό της υγείας. Γι’ αυτό και το μεσημέρι της 21ης Αυγούστου που ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση, επικράτησε μία αναστάτωση με τις τηλεφωνικές γραμμές στην κυριολεξία να έχουν πάρει φωτιά.
Προσωπικά δεν θα την ξεχάσω διότι ήταν η μέρα που δέχτηκα τα περισσότερα τηλεφωνήματα, ως υγειονομική συντάκτρια.
Πρώτη ημέρα άδειας, λίγο μετά τις 3.30 μμ βρισκόμουν στο αεροδρόμιο και το τηλέφωνό μου δεν σταματούσε να χτυπάει.
Καταιγισμός ερωτημάτων.
«Τον γνωρίζεις; Τι άνθρωπος είναι;
Ποιος τον επέλεξε;…»
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ;
Ο Γιάννης Καρβέλης έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1964. Είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης. Είναι πτυχιούχος Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στη «Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων» και στη «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων».
Είναι στέλεχος του ΟΑΕΔ επί 31 χρόνια.
Πριν αναλάβει την Υγειονομική Περιφέρεια ήταν Προϊστάμενος του τμήματος Ασφάλισης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου του Οργανισμού.
Είχε ενεργό συνδικαλιστική δράση καθώς ήταν και πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.
Μάλιστα οι φίλοι του και το ευρύτερο περιβάλλον του περίμεναν ότι η θέση που θα αναλάμβανε ήταν αυτή του περιφερειακού διευθυντή του ΟΑΕΔ.
Θέση την οποία ίσως και ο ίδιος να προτιμούσε.
Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ υποψήφιος.
Είναι κομματικά ενεργός, πέραν των άλλων, μέσα από τους τομείς Εργασίας και Επικοινωνίας της ΝΔ. Δραστήριο μέλος της τοπικής ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας και γενικότερα πανταχού παρών σε κάθε μέτωπο.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έχει ισχυρούς φιλικούς δεσμούς με κυβερνητικά στελέχη όπως ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο νέος δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Αρκετά συχνά κατέφευγε στο χαρτί προκειμένου μέσω της αρθρογραφίας του, και στις σελίδες της «Π», να καταθέσει τις απόψεις του για θέματα που αφορούσαν την οικονομία, την καινοτομία, τις εργασιακές σχέσεις και πολλά άλλα.
Από την περασμένη Παρασκευή καλείται να γράψει τη δική του ιστορία στις σελίδες του υγειονομικού χώρου. Οι φίλοι του μας έλεγαν ότι από την πρώτη στιγμή που του ανατέθηκαν τα συγκεκριμένα διοικητικά καθήκοντα άρχισε να ενημερώνεται για τον χώρο και να εισέρχεται όσο πιο βαθειά μπορεί.
Στο να αποκτήσει μία σωστή εικόνα τον βοηθάει ένα καλό χαρακτηριστικό που έχει, είναι καλός ακροατής. Δεν σπεύδει να εκφράσει άποψη. Ακούει τους πάντες, ερευνά και μετά τοποθετείται. Μία τακτική αλάνθαστη για πολλά θέματα και κυρίως για κάποιον που καλείται να κολυμπήσει σε άγνωστα και για να είμαστε ειλικρινείς, πολύ θολά νερά.
Ελάχιστοι είναι αυτοί που κατά καιρούς έχουν υπηρετήσει την αντίστοιχη θέση και κατάφεραν να κρατηθούν στον αφρό έχοντας μάλιστα χαράξει πίσω τους θετικό πρόσημο.Οι πληροφορίες μας πάντως αναφέρουν ότι στο κτίριο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας φυσάει θετικός αέρας.
Ο Γιάννης Καρβέλης φέρεται να έχει κερδίσει τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας των εργαζομένων της οδού Υπάτης 1.
Απομένει αυτή να τη διατηρήσει και να την πολλαπλασιάσει σε κάθε υγειονομική μονάδα που ανήκει στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.
Το στοίχημα είναι βέβαια να κερδίσει τη θετική ψήφο του πολίτη που είναι ο άμεσος αποδέκτης του έργου του.Τα θέματα που είναι ανοιχτά και περιμένουν την παρέμβασή του είναι δεκάδες και ο βαθμός της σοβαρότητά τους και του επείγοντος ποικίλει.
Το αν θα τα καταφέρει ο Γιάννης Καρβέλης είναι κάτι που θα κριθεί στην πορεία. Και σίγουρα οι καρποί που θα σπείρει σε αυτή τη διαδρομή θα απαντήσουν στην απορία:
«Από που προέκυψε αυτός».

Της Μαρίνας Ριζογιάννη

*Από την Έντυπη Έκδοση
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top