skip to Main Content
228011615 679320509681373 5862058611807873071 N

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΓΝΟΣ ΤΟ ΤΟΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ Σε περιμένουμε Χρυσό Αγόρι μου και το Όνειρο σου να γίνει Πραγματικοτητα !!!

ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Μεγάλωσε μέσα σε μια πισίνα, όπως λέει ο ίδιος ο Γεράσιμος Λιγνός.

Ήταν φυσική του εξέλιξη μιάς και η μητέρα του είναι και η προπονήτρια του Αλεξάνδρα Μωραΐτου, βετεράνος κολυμβήτρια. Στα 100 μ. πρόσθιο θα αγωνισθεί στους παραολυμπιακούς στο Τόκιο.

«Για μένα το Τόκιο είναι ένα όνειρο ζωής. Ότι και να έρθει για μένα θα ναι ευλογία. Αντικειμενικά το μετάλλιο είναι ένας πολύ δύσκολος στόχος. Ένας τελικός είναι ο μεγάλος μου στόχος.

Η συμμετοχή είναι πάνω από όλα! Το αν έρθει το μετάλλιο δεν το ξέρω αλλά σίγουρα θα είναι πολύ καλό. Από εκεί και πέρα θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό μέσα στη πισίνα για να πετύχω το καλύτερο.

Η συμμετοχή είναι σημαντικότερη! Η συμμετοχή στους παραολυμπιακούς αγώνες είναι ένα όνειρο ζωής για κάθε αθλητή!» λέει ο Γεράσιμος.«Η συμμετοχή είναι πάνω από όλα! Αν έρθει το μετάλλιο θα είναι και αυτό καλοδεχούμενο.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά! Να απολαύσουμε όλοι αυτές τις στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες! Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει! Αυτό είναι το σημαντικό! Το μετάλλιο για όποιον το κατακτήσει θα γράψει μια ακόμη σπουδαία ιστορία!

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να κατακτήσουμε πάρα πολλά μετάλλια όλοι οι αθλητές!» «Κολυμπώ από μωρό. Έχω μεγαλώσει μέσα σε μια πισίνα. Είναι η ζωή μου! Με έβαλε η μητέρα μου, που είναι και αυτή κολυμβήτρια, η Αλεξάνδρα Μωραίτου.

Σιγά σιγά αγάπησα το νερό. Με έχει βοηθήσει να εξελιχθώ ως αθλητής, αλλά και ως άνθρωπος! Αυτό είναι και το πιο σημαντικό! Δεν εγκαταλείπεις τις άλλες δραστηριότητες όμως. Όπως για παράδειγμα την μελέτη. Έχω καταφέρει να ολοκληρώσω τον κύκλο σπουδών μου ως διαιτολόγος – διατροφολόγος. Τώρα παρακολουθώ μεταπτυχιακό πάνω στην κλινική διατροφή.»

Στα 15χρόνια του , το 2013 …«παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στον αμφιβληστροειδή μου. Από τότε έχω μειωμένη κεντρική όραση. Στον αθλητισμό έχω καταφέρει να πετύχω αρκετές διακρίσεις.» εξηγεί ο Γεράσιμος, ο οποίος τονίζει την αξία του αθλητισμού στη ζωή του«Ένα παιδί στην εφηβεία, στα 15 του χρόνια μαθαίνει πως αντιμετωπίζει μια ασθένεια που μπορεί να τον οδηγήσει στην ολική τύφλωση.

Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο. Με την στήριξη των γονιών μου κατάφερα να ανταπεξέλθω. Με την πάροδο των ετών πήρα το μειονέκτημά μου και το έκανα πλεονέκτημα. Πιστεύω είναι ότι πιο σημαντικό έχω.

Η ανάγνωση ήταν και είναι κάτι το πολύ δύσκολο για εμένα. Μεγεθύνω τα γράμματα, μεταφέρω συχνά το κείμενο στην μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης και προσπαθώ να διαβάσω. Βρίσκω λύσεις.»

Ο Αθλητισμός είναι για τον Γεράσιμο Λιγνό και αυτό λέει στα άλλα παιδιά…«Αυτό που λέει στα παιδιά είναι να ασχολούνται με τον Αθλητισμό, δημιουργεί φιλίες, δημιουργεί αγάπη, σου δημιουργεί πειθαρχία, σου βάζει στόχους.

Να βρίσκουν κίνητρα να αθλούνται. Και να χουν υγεία, Όσο αφορά το κολύμπι εγώ έχω φθάσει να κολυμπώ 22-23 χρόνια και δεν έχω τραυματισθεί ποτέ. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο.

Είναι πολύ σημαντικό. Έχεις την υγεία σου. Και θεωρώ ότι η κολύμβηση μπορεί να στην προσφέρει απλόχερα.»Το κέρδος του από την κολύμβηση, εκτός από την υγεία του που έχει, είναι για τον Γεράσιμο…

«Έχω κάνει τα πιο τρελά μου όνειρα. Έχω δει άπειρα μέρη. Έχω κερδίσει την πειθαρχία. Η κολύμβηση μου χει προσφέρει τα πάντα στη ζωή. Πραγματικά είμαι ευγνώμων απέναντι της..Δυο προπονήσεις την ημέρα…Αυτό μεταφράζεται σε άπειρες διεθνείς διακρίσεις.

«Από το 2015 και μετά έχω λάβει μέρος σε πολλές διοργανώσεις, έχω έρθει 2ος Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2017. Είμαι 6ος Παραολυμπιονίκης στο Ρίο. Έχω έρθει 4ος πρωταθλητής Ευρώπης το 2018. Και είναι από το 2013 πρωταθλητής Ελλάδος.

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες»Πως αισθάνεται όταν ανεβαίνει πάνω στο βάθρο των νικητών… «είναι τιμή για ένα αθλητή. Όταν ακούγεται ο Εθνικός ύμνος της χωράς του δεν υπάρχει μεγαλύτερο συναίσθημα για ένα αθλητή.

Όλοι οι αθλητές περνάνε δυσκολίες. Και όλα αυτά μπορεί να στα επιστρέψει με μια κούρσα ενός λεπτού.

Όταν ακούγεται ο Εθνικός ύμνος της Ελλάδος εγώ πραγματικά ανατριχιάζω νιώθω πραγματικά υπερήφανος.»

Και ο Γεράσιμος Λιγνός κλείνει με μια παράκληση προς το Κράτος…«Θα ήθελα το Κράτος να μας προσέχει λιγάκι παραπάνω.

Μην μας θυμάται μονάχα στους Παραολυμπιακούς.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top