skip to Main Content
Pjimage (7)

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ

1 φλυτσ ζάχαρη

6 κρόκους αυγών

1 φλυτσ τσαγιου σιμιγδάλι ψιλό

6 φλυτσ τσαγιου γάλα

Ξύσμα λεμονιού και Βανίλια

1 κομματάκι βούτυρο

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1/2 φλυτσ τσαγιου βούτυρο λιωμένο

ΣΙΡΟΠΙ

2 φλυτσ τσαγιου ζάχαρη

1 φλυτσ τσαγιου νερό

1/2 λεμόνι χυμό

Μασούρι καννελα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βράζουμε μεχρι να γινη μια ωραια κρέμα

Παίρνουμε ενα ταψί και τοποθετούμε μεσα τα μισά φύλλα βουτυρωνοντας ενα ενα

Κατόπιν ρίχνουμε μεσα τη κρέμα και μετα τα υπόλοιπα φύλλα

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε μεσα μόλις βγάλουμε το γλυκό απο το φούρνο

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top