skip to Main Content
Velos 930×550 (Copy)

ΒΕΛΟΣ: «Πόσες φορές το ίδιο λάθος ή υπάρχει εντέλει πρόθεση;»

 Άρθρο του Π. Σταμάτη*

Για δεύτερη φορά η κακοκαιρία έφερε πλήγμα στο θρυλικό αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ.

Το ΜΑΑ ΑΤ/ΒΕΛΟΣ είναι πριμοδοτημένο στο χειρότερο μέρος του λιμανιού στη Θεσσαλονίκη και για δεύτερη φορά επήλθε ρήγμα στη πρύμνη του αντιτορπιλικού, το οποίο εδώ και χρόνια λειτουργεί ως μουσείο του αντιδικτατορικού αγώνα.

Αν και οι μετεωρολόγοι προέβλεπαν χθές 18.11.23, ανέμους 8-9 Μποφώρ στη Θεσσαλονίκη και όλοι ξέρουμε τι εστί Βαρδάρης, για δεύτερη φορά  δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του πλοίου-μουσείου.

Τι είναι όμως το Βέλος;

Ηαρχική ονομασία του πλοίου ήταν USS Charrette (DD-581) αντιτορπιλικό κλάσεως  Fletcher, το 1959 πήρε το όνομα  Α/Τ Βέλος(D16), μέχρι το 1999 που μουσείο του αντιδικτατορικού αγώνα στο Παλαιό Φάληρο.

Στο πλοίο απενεμήθησαν δεκατρείς (13) σταυροί μάχης και άλλα παράσημα, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 1958 αφού εκσυγχρονίστηκε στα ναυπηγεία LONG BEACH της Καλιφόρνιας παραχωρήθηκε στο τότε Ελληνικό Βασιλικό Ναυτικό μαζί με τρία ομοίου τύπου.

Στις 23 Μαΐου 1973 το Α/Τ ΒΕΛΟΣ, με Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Ν. Παππά ΠΝ, αποχώρησε της διασυμμαχικής ασκήσεως που συμμετείχε, λόγω συλλήψεων Αξιωματικών, μετά την προδοσία του σχεδιαζόμενου αντιδικτατορικού Κινήματος του Ναυτικού.

Το πλοίο κατέπλευσε στο FIUMICINO της Ιταλίας, όπου ο Κυβερνήτης, έξι (6) Αξιωματικοί και εικοσιπέντε (25) Υπαξιωματικοί ζήτησαν πολιτικό άσυλο και παρέμειναν εκεί ως πολίτικοι εξόριστοι. Στις 26 Φεβρουαρίου 1991 το πλοίο παροπλίσθηκε αφού είχε διανύσει συνολικά 362,662 Ναυτικά μίλια Το 1994 με απόφαση του ΥΕΘΑ/ΓΕΒ χαρακτηρίστηκε ως “Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα “Α/Τ ΒΕΛΟΣ” και ελλιμενίσθη στο Κ.Ε.ΠΟΡΟΣ.

Από τις 6 Ιουνίου 2002 βρίσκεται εδώ στο χώρο του “Άλσους Ναυτικής Παράδοσης” στον Φλοίσβο του Π. ΦΑΛΗΡΟΥ ως επισκέψιμο μουσείο.

Η προηγούμενη ηγεσία αποφάσισε την απομάκρυνση του από το Φάληρο (μάλλον κάποιους ενοχλούσε εκεί), την  μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη και έρμαιο της εκεί συνήθους κακοκαιρίας.

Αν και μέχρι και σήμερα έχουν υπάρξει αρκετές διαμαρτυρίες για την εκεί μεταφορά του, μάλιστα και από το βήμα της Βουλής, η σημερινή ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού έχει προκλητικά αδιαφορήσει, με αποτέλεσμα την φθορά του πλοίου και της ανησυχίας πολλών αξιωματικών και δημοκρατικών πολιτών για την επελθούσα κατάσταση.

Διαβάσαμε στην προσωπική σελίδα του τότε εξόριστου αγωνιστή αξιωματικού και πληρώματος του Βέλους τον κ.  Κ. Γκ. ότι η ηγεσία «δεν θέλει να δυσαρεστήσει κάποιους εξωθεσμικούς που δεν θέλουν να υπάρχει».

Προσωπικά έχω ιδιαίτερους δεσμούς με το Βέλος, καθώς εκτός από σύμβολο αντίστασης των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, ήταν η πρώτη μετάθεσή μου από τη σχολή με κυβερνήτη γνωστό για την αντιστασιακή του δράση και με συμμετοχή στο κίνημα του Ναυτικού, τον αείμνηστο ε.τ. Α/ΓΕΝ, ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλικόπουλο.

Κατόπιν όλως αυτών θλίβομαι και αγανακτώ για την μέχρι και σήμερα απαράδεκτη και επίμεμπτη συμπεριφορά της ηγεσίας του ΠΝ, η οποία έκτος από την ηθική απαξία, έχει ενδεχομένως και ποινικό ενδιαφέρον, καθώς κινείται στα όρια της λεπτής γραμμής των άρθρων 191α ΠΚ και 259ΠΚ.

Σύμφωνα με το άρθρο 191Α – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) – Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας

1. Όποιος δημόσια αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος τελεί πράξεις ρύπανσης ή φθοράς σε τόπους ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας καθώς και σε χώρους φύλαξης νεκρών ή νεκροταφεία και προκαλεί έτσι φόβο ή ανησυχία σε αόριστο αριθμό ανθρώπων, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

(Ο νέος Ποινικός Κώδικας, όπως κωδικοποιήθηκε με τον Ν. 4619/2019, με ημερομηνία ισχύος την 1η Ιουλίου 2019)

Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα καταλήξει το ιστορικό πλοίο στα βάθη της θάλασσας και θα γίνει καταδυτικό πάρκο, από μουσείο αντιδικτατορικού αγώνα.

Θα πρέπει άμεσα να αναληφθούν ενέργειες από την ηγεσία για την  επιστροφή του πλοίου στο Φάληρο καθώς θα πρέπει να μας καθησυχάσει όλους εμάς, αξιωματικούς και δημοκρατικούς πολίτες,  που η συνείδησή μας δεν μας αφήνει να αδιαφορούμε για αυτή την επαίσχυντη και προσβλητική κατάσταση.

            * Ο Παναγιώτης Δ. Σταμάτης είναι αξιωματικός ΠΝ και συγγραφέας

«Βυθίσατε το ΒΕΛΟΣ»! Υπάρχει κάποιος που έχει δώσει τέτοια εντολή; Τι άλλο μπορούμε να υποθέσουμε για όσα γίνονται με το ιστορικό αντιτορπιλικό; Ποιος ή ποιοι επιδιώκουν τη βύθιση του;

Φωτογραφίες και βίντεο από τον Γιάννης Νικήτα και το defensereview:

Το θέμα είναι γνωστό…Το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ ρυμουλκήθηκε στη Θεσσαλονίκη, υποτίθεται για λίγο, προκειμένου να μπορούν να το επισκεφθούν και οι πολίτες της συμπρωτεύουσας. Το «ξέχασαν» εκεί , δεμένο σε ένα σημείο που οι καιρικές συνθήκες το απειλούν διαρκώς με βύθιση. Υπάρχει διαταγή του ΓΕΝ από την εποχή Αρχηγίας Πετράκη που αναφέρει πως κάθε φορά που υπάρχουν δυσμενείς καιρικές συνθήκες το ΒΕΛΟΣ πρέπει να ρυμουλκείται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Δεν εφαρμόζεται και δεν εφαρμόστηκε πριν ξεκινήσει η κακοκαιρία χθες. Προβλέψιμη κακοκαιρία ,όπως και στο Στεφανοβίκειο για να μην ξεχνιόμαστε.

Ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έγραψε στο twitter:

Το ΒΕΛΟΣ φαίνεται ότι είναι κι αυτό θύμα μιας επικίνδυνης προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη πολλά χρόνια. Τα κεφάλαια της ιστορίας μας που είναι γραμμένα από όλους τους Έλληνες πρέπει να εξαφανιστούν! Κάθε ιστορική στιγμή που ένωσε όλους τους Έλληνες πρέπει να αποδομηθεί και να σβηστεί από τη μνήμη μας. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ούτε λίγο, ούτε πολύ διχαστικό το ΕΑΜ, αυτές τις ημέρες ξαναζήσαμε μέσα από τη σαπίλα που υπάρχει σε «γωνιές» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την προσπάθεια απαξίωσης του Πολυτεχνείου και τώρα το ΒΕΛΟΣ, το πλήρωμα του οποίου δεν αποτελείτο από «επικίνδυνους κομμουνιστές» ως γνωστόν. Πατριώτες, Δημοκράτες το αποτελούσαν και αυτό ακριβώς είναι που ενοχλεί. Γι΄ αυτό και η απόλυτη αδιαφορία για την τύχη του ιστορικού αντιτορπιλικού.
Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι αν η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού θα δεχτεί να χρεωθεί την ντροπή της βύθισης του…

Καυστικός ο Κ.Γκορτζής μέλος του θρυλικού πληρώματος του ΒΕΛΟΥΣ

ΠΗΓΗ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top