ΒΑΣΙΛΙΚН ΠΛΙΕΣΚΑΒIΤΣΑ Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά Τεχνική ψησίματος: Μαγείρεμα σε άμεση θερμότητα Απαραίτητος εξοπλισμός: Ψησταριά υγραερίου, μπάρμπεκιου κάρβουνων
Σερβίρει: 4 μερίδεςΣΥΣΤΑΤΙΚA1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας150 γρ. μπέικον (καλύτερα το μπέικον να είναι καπνιστό, όχι βραστό)2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο1/2 ματσάκι μαϊντανό10 μανιτάρια4 κ. σ. κρέμα γάλακτος100 γρ. τυρί κρέμα150 γρ. τυρί1/2 κ. γ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι1 κ. γ. αλάτι. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣIΑ.Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το αλατίζουμε. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Αφού περάσουν οι 24 ώρες, το αλέθουμε σε κιμά μαζί με τα 100 γραμμάρια μπέικον. Πρώτα περνά μέσα από ένα μεγαλύτερο πλέγμα και τη δεύτερη φορά – από ένα λεπτότερο. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαύρο πιπέρι.Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά τον κιμά μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα και μετά τον αφήνουμε για άλλες 24 ώρες στο ψυγείο.Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει. Εν τω μεταξύ, κόβουμε σε μικρά κομμάτια το υπόλοιπο μπέικον και τα μανιτάρια, τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη και ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα.Ανακατεύουμε καλά τον κιμά με το μπέικον και το τυρί.Παίρνουμε περίπου 200 γραμμάρια κιμά και τον πλάθουμε σε μια στρογγυλή πίτα πάχους περίπου ενάμιση εκατοστού. Βάζουμε στο κέντρο τα μανιτάρια και 1-2 κουταλιές από το ανακατεμένο τυρί και την κρέμα. Ρίχνουμε από πάνω ένα μικρότερο μπιφτέκι, περίπου 50 γραμμάρια, και πιέζουμε καλά τις άκρες να κολλήσουν.Ζεσταίνουμε τη σχάρα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (180-200 βαθμούς).Αλείφουμε προσεκτικά τις πλιεσκαβίτσες με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε πρώτα από την πιο χοντρή τους πλευρά. Μετά από 7-8 λεπτά τις αναποδογυρίζουμε για άλλα 5 λεπτά, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου. |