skip to Main Content
Pavlos Sklavounos (Copy)

Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων Πειραιά Παύλος Σκλαβούνος

Ο Παύλος Σκλαβούνος, γεννήθηκε στον Πειραιά στις 9 Αυγούστου 1971 από γονείς το Σπυράγγελο (από τα Δεφαρανάτα Ερύσου) και τη Μαρία, το γένος Αλιπράντη.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του στο 33ο Δημοτικό Σχολείο και το 6ο Γυμνάσιο και Λύκειο Πειραιά, εισήχθη στο Τμήμα Ραδιολογίας- Ακτινολογίας του ΑΤΕΙ Αθήνας και ακολούθως μετά την αποφοίτησή του εισήχθη, κατόπιν εξετάσεων, στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ, ενώ το 2005 αποφοίτησε αριστούχος από το τμήμα «Εφηρμοσμένης Δημόσιας Υγείας» της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, λαμβάνοντας Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ έχει παρακολουθήσει κι είναι κάτοχος εξειδικεύσεων σε πεδία της Ιατρικής επιστήμης, καθώς και σε θέματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Αλεξανδρούπολη (216 ΚΙΧΝΕ-492 ΓΣΝ) ως Έφεδρος Λοχίας Υγειονομικού λαμβάνοντας «Δίπλωμα Ευδόκιμης Υπηρεσίας Οπλίτη».

Εργάστηκε επί 11 έτη στο Ακτινολογικό Εργαστήριο τού (τότε) ΙΚΑ Καμινίων, στη συνέχεια ως Ιατρός στο Γ.Ν «Ασκληπιείο Βούλας» (λήψη ειδικότητας Γενικής Ιατρικής) και από το 2015 ως Επιμελητής Γενικής Ιατρικής στα Κ.Υγ. Καμινίων, Περάματος και Βάρης (2017- σήμερα).

Το 2017 εξελέγη για την πλήρωση θέσης Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) του Τμήματος Ακτινολογίας & Ακτινοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών.
Είναι Συντονιστής Εκπαίδευσης των Ειδικευόμενων Γενικών Ιατρών στο Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας», ενώ από το 2001 είναι Εκπαιδευτής Ενηλίκων (Πιστοποιημένος από το 2015) σε ΔΙΕΚ, ΚΕΔΙΒΙΜ, ΟΑΕΔ, ΛΑΕΚ, Εισηγητής Μαθημάτων σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα ΕΚΠΑ και ΕΣΔΥ από το 2009 έως σήμερα, καθώς και τακτικός ομιλητής σε ιατρικά συνέδρια.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, της Ιατρικής Εταιρίας Αθηνών (εκλεγμένο μέλος της Εξελεγκτικής επιτροπής 2016-2018, 2018-2020, Αν. Μέλος ΔΣ 2020-σήμερα), καθώς και της Εταιρεία Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδος – ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.

Υπήρξε εκλεγμένο μέλος της ΕΙΝΑΠ του Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας» (2012-2015).
Το 2020 ήταν υπεύθυνος συγγραφής ή/και επικαιροποίησης του «Συμπληρώματος Πιστοποιητικού Europass» (ECS) για τέσσερις (4) ειδικότητες ΙΕΚ (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, ΓΓΔΒΜ, ΥΠΕΠΘ).

Από το Φεβρουάριο του 2021 είναι μέλος της «Εθνικής Επιτροπής Εξέτασης Αιτήσεων για τον ορισμό ημερομηνίας εμβολιασμού σε ειδική εφαρμογή εντός της ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του Κορωνοϊού COVID-19».

Λάτρης των νησιών μας, της ιστορίας και των παραδόσεών τους, μελετητής των ηθών και των εθίμων τους και τακτικός επισκέπτης τους όσο πιο πολύ το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του.

Μέλος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά για πάνω από 15 χρόνια, του αρέσει να την αποκαλεί ως “το κοινό μας χωριό”, μια και τη θεωρεί ως ένα χώρο Πολιτισμού και Παράδοσης της Κεφαλλονίτικης και Ιθακήσιας Παροικίας. Για εκείνον, όπως και για όλα τα μέλη της, η λειτουργία της είναι παρηγοριά για όλους που νοσταλγούν τον τόπο που τους γέννησε, τον τόπο καταγωγής τους. Η ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα, οι παραδόσεις, οι γεύσεις, τα αρώματα, η γλώσσα, είναι οι ρίζες που μας κρατούν ενωμένους με τη γη μας και που πρέπει να βλασταίνουν, να ανθοφορούν, να καρπίζουν, εν τέλει να δημιουργούν και να προσφέρουν στην γενέτειρα.

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά οφείλει να είναι η δυναμική κοινότητα της παροικίας που δημιουργεί στέρεες, ζεστές, ανιδιοτελείς ανθρώπινες σχέσεις και πυροδοτεί το πάθος για δημιουργία και προσφορά, όπου όλοι -χωρίς αποκλεισμούς- έχουμε θέση, λόγο και όραμα, ώστε να «απολαμβάνουμε στιγμές από τα νησιά μας έστω και μακριά από τα νησιά μας», όπως συχνά ο Παύλος συνηθίζει να λέει.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top