skip to Main Content
Pjimage (6)

ΑΥΓΟΚΑΛΑΜΑΡΑ (ΚΡΗΤΙΚΑ) ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ

5 αυγά

5 κουταλιές λάδι

5 κουταλιές ζάχαρη

5 κουταλιές χυμό λεμονιού

1ποτηρι γάλα

1 κουταλιά μπεκιν

1 κιλό περίπου αλεύρι

ΣΙΡΟΠΙ

1 ποτήρι ζάχαρη

1/2 ποτήρι μέλι

1 ποτήρι νερό

Κανέλα καρύδια σουσάμι για απο πάνω

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη το λεμόνι τα αυγά χτυπημένα χωριστά το γάλα και το μπεκιν

Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά

Ανοίγουμε φύλλο το κόβουμε τετράγωνα κομμάτια τα τυλίγουμε σε σχήμα χωνιού η φιόγκους και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι

Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι

Βουτάμε ενα ενα στο σιρόπι που βράζει και τα βάζουμε αμέσως σε μια πιατέλα

Πασπαλίζουμε με κανέλα σουσάμι και αμύγδαλα

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top