skip to Main Content
Tui Spain 20200615 060705932 IOS (Copy)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της TUI ανά αγορά

Ποιές πτήσεις ξεκινούν και πότε Ανοίγει η Ολλανδία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της TUI για την εφετινή σεζόν που εκπονήθηκε στις 13 Μαϊου, με τις εξελίξεις ανά αγορά, τις ημερομηνίες έναρξης των πτήσεων σε συγκεκριμένους προορισμούς, αλλά και την σχετική επιστολή της Helen Caron, Group Purchasing Director, προς τους ξενοδόχους συνεργάτες του ομίλου, δημοσιεύει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

caron helen
money tourism copyright photo

Στο προοίμιο της επιστολής το ανώτατο στέλεχος της TUI σημειώνει: “Καθώς ορισμένες χώρες ετοιμάζονται να διευκολύνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, στο TUI Group ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε σταδιακά τις δραστηριότητές μας αυτό το καλοκαίρι. Θέλαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας προσωπικά για να εξηγήσουμε τις δραστηριότητές μας με περισσότερες λεπτομέρειες, ιδίως από το Ηνωμένο Βασίλειο. Κατανοούμε ότι το σύστημα φωτεινού σηματοδότη που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή είναι μπερδεμένο και αυτό καθιστά δύσκολο για εσάς να προγραμματίσετε και να διαχειριστείτε τις δραστηριότητές σας.

Θα προσπαθήσουμε να παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη σαφήνεια και θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε όσο και όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες.
Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε για τις δραστηριότητές μας σε άλλες αγορές, τα επόμενα βήματα καθώς προετοιμάζουμε να επανεκκινήσουμε τις λειτουργίες και τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί”.

Από πολλές ευρωπαϊκές αγορές, η TUI ξεκινάει πτήσεις για την Ελλάδα, ενώ εντύπωση, προκαλεί το γεγονός ότι από κάποιες χώρες ξεκινάει και πτήσεις προς Τουρκία.

Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση, η κατάσταση ανά αγορά διαμορφώνεται ως ακολούθως:

TUI

Οι αγορές είναι:

– Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία
– Γερμανία
– Ολλανδία
– Βέλγιο
– Σουηδία
– Νορβηγία
– Δανία
– Φινλανδία
– Αυστρία
– Ελβετία
– Πολωνία και
– Γαλλία

Πτήσεις

Αναφορικά με τις πτήσεις, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της TUI, ξεκινούν ως εξής:

TUI

Ειδικά για το Ηράκλειο, οι πτήσεις έχουν ως εξής έως την 1η Ιουνίου:

18/05 – 1
20/05 – 2
23/05 – 4
25/05 – 2
27/05 – 3
28/05 – 1
30/05 -6
01/06 – 7

Η Helen Caron

Στην επιστολή η κα. Caron αναφέρεται στο Σύστημα φωτεινού σηματοδότη στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις διακοπές και σημειώνει: “Από τις 17 Μαΐου οι πελάτες που ταξιδεύουν από την Αγγλία και τη Σκωτία θα υπόκεινται σε ένα νέο σύστημα φωτεινών σηματοδοτών με προορισμούς χαρακτηρισμένους πράσινους, πορτοκαλί και κόκκινους και η TUI θα λειτουργεί σε διάφορους προορισμούς στην πράσινη και πορτοκαλί ζώνη.

tui money tourism copyright photo IMG_6237  TUI
money tourism copyright photo

Μόλις χθες η κυβέρνηση της Σκωτίας περιέγραψε το σύστημα φωτεινού σηματοδότη που ευθυγραμμίζει αυτό που ανακοινώθηκε για την Αγγλία και θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα. Λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τα ταξίδια από τη Σκωτία, ακυρώσαμε τα πακέτα διακοπών που αναχωρούν πριν από τις 27 Μαΐου. Θα μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές μας στη Σκωτία τις επόμενες ημέρες.

Απαιτήσεις πράσινου προορισμού: οι πελάτες που ταξιδεύουν σε έναν πράσινο προορισμό θα υποχρεωθούν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να λάβουν μια δοκιμή αντιγόνου (ταχείας ροής) για επανεισδοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο και μια δοκιμή PCR όταν θα επιστρέψουν. Ωστόσο, δεν θα απαιτείται από την καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Απαιτήσεις πορτοκαλί προορισμού: οι πελάτες που ταξιδεύουν σε πορτοκαλί προορισμό θα απαιτείται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να κάνουν τις ίδιες δοκιμές με αυτές που περιγράφονται παραπάνω στους πράσινους προορισμούς, καθώς και μια επιπλέον δοκιμή PCR 8 ημέρες μετά την επιστροφή τους. Επιπλέον, θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα στο σπίτι για 10 ημέρες μετά την επιστροφή τους.

Χωριστά από το σύστημα φωτεινού σηματοδότη του Ηνωμένου Βασιλείου, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου (FCDO) μπορεί επίσης να παρέχει συμβουλές για μη απαραίτητα ταξίδια σε χώρες ή περιοχές. Η TUI δεν μπορεί να λειτουργήσει σε χώρες ή περιοχές όπου η κυβέρνηση συμβουλεύει ενάνατια στα μη απαραίτητα ταξίδια και γι ‘αυτό λειτουργούμε σε ορισμένους πορτοκαλί προορισμούς, αλλά όχι σε άλλους. Για να σας δώσω μερικά παραδείγματα αυτού, το FCDO συμβουλεύει ενάντια σε μη απαραίτητα ταξίδια στην ηπειρωτική Ισπανία, τις Βαλεαρίδες και ορισμένα ελληνικά νησιά”.

Ολλανδία

Για την Ολλανδία η κα. Caron ενημερώνει για το άνοιγμά της ως εξής: “Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ότι οι ταξιδιωτικές συμβουλές θα αποκατασταθούν από τις 15 Μαΐου και μετά. Σε αυτήν την ημερομηνία θα ενημερωθούμε ποιοι προορισμοί θα έχουν θετική συμβουλευτική ταξιδιού και θα επανεξετάσουμε το σχέδιο επανεκκίνησης τη Δευτέρα 17η για την Ισπανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Μάλτα, το Cabo Verde, την Αρούμπα, το Κουρασάο, το St. Maarten και το Bonaire. Τα πακέτα διακοπών προς τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Ιταλία, τη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο και την Τουρκία έχουν ακυρωθεί έως και τις 9 Ιουνίου 2021 λόγω της αβεβαιότητας των ταξιδιωτικών περιορισμών μέχρι τώρα. Όλες οι άλλες οργανωμένες διακοπές ακυρώνονται έως και τις 31 Ιουλίου 2021 (εκτός από την Τυνησία, την Ταϊλάνδη και τις ΗΠΑ έως τις 30 Ιουνίου)”.

Η σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας, ΕΔΩ, ενώ τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Rutte.

Λειτουργίες σε όλες τις αγορές

Αναφερόμενη στην λειτουργία στις αγορές η κα. Caron λέει: “Είναι ένα θετικό βήμα που μπορούμε να επανεκκινήσουμε τις δραστηριότητές μας σε όλες τις αγορές, αλλά είναι σαφές ότι οι περιορισμοί και οι νέες κυβερνητικές απαιτήσεις θα συνεχιστούν τόσο στις αγορές μας όσο και στις χώρες προορισμού, προκαλώντας αστάθεια όλη τη σεζόν. Επομένως, η ανωτέρα βία παραμένει σε ισχύ στο πρόγραμμά μας.

Ωστόσο, θα διασφαλίσουμε ότι θα μεγιστοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες για τα ταξίδια των πελατών στις πολυαναμενόμενες διακοπές τους.

Βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το σύστημα φωτεινού σηματοδότη και τις λειτουργίες TUI UK:
• Η βρετανική κυβέρνηση θα επανεξετάζει τον κατάλογο των χωρών με πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα για την Αγγλία κάθε 3 εβδομάδες. Η κυβέρνηση της Σκωτίας θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία. Αναμένουμε ότι θα προστεθούν επιπλέον προορισμοί σε μελλοντικές κριτικές.
• Η επόμενη ημερομηνία για έλεγχο αναμένεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 31 Μαΐου και τυχόν αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ μια εβδομάδα αργότερα. Αρχικά η TUI Airways θα πετάξει από το Γκάτγουικ, το Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ και το Μπρίστολ, αλλά σχεδιάζουμε να προσθέσουμε περιφερειακά αεροδρόμια το συντομότερο δυνατό.
• Για πράσινους προορισμούς θα αναζητούμε ευκαιρίες για να προσθέσουμε επιπλέον χωρητικότητα, ιδιαίτερα στα τέλη Μαΐου που είναι σχολική αργία στο Ηνωμένο Βασίλειο.
• Για πορτοκαλί προορισμούς που λειτουργούμε, θα προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε την χωρητικότητα, ώστε να αντανακλά τη ζήτηση.

Τι κάνουμε για να υποστηρίξουμε τους πελάτες:

TUI SENSIMAR Atlantica Imperial
Το TUI SENSIMAR Atlantica Imperial στη Ρόδο

• Η TUI έχει εργαστεί πολύ σκληρά για να εισαγάγει νέα επιδοτούμενα πακέτα test στο Ηνωμένο Βασίλειο από μόλις 20 £ για να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι η ανάγκη για test δεν μειώνει τη ζήτηση των πελατών.
• Δεδομένων των νέων κυβερνητικών απαιτήσεων, πρέπει να προσφέρουμε στους πελάτες μας ευελιξία για να αλλάξουν τις διακοπές τους, ιδίως εκείνους που ταξιδεύουν σε πορτοκαλί προορισμούς. Ωστόσο, καταλαβαίνουμε ότι αυτό δημιουργεί περαιτέρω δυσκολίες στη διαχείριση και επομένως θα διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε σε τακτική βάση. Οι ομάδες αγορών μας είναι εκεί για να σας υποστηρίξουν.

Υπηρεσίες και εγκαταστάσεις ξενοδοχείου – καταλαβαίνουμε ότι ορισμένες από τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου σας ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες λόγω περιορισμών COVID-19. Για τη διαχείριση των προσδοκιών των πελατών μας, είναι σημαντικό οι παροχές του ξενοδοχείου σας να αντικατοπτρίζουν το περιεχόμενο στα κανάλια επικοινωνίας των πελατών μας. Οπότε, συμπληρώστε και επιστρέψτε την έρευνα του ξενοδοχείου ή τα ερωτηματολόγια που λαμβάνετε το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορούμε να καταγράψουμε τυχόν αλλαγές για να ενημερώσουμε τους πελάτες όπου χρειάζεται.

Ανακοίνωση καθυστερημένων ημερομηνιών ανοίγματος – κατά τη διάρκεια αυτών των εξαιρετικών χρόνων, καταλαβαίνουμε ότι οι ημερομηνίες ανοίγματος του ξενοδοχείου ενδέχεται να αλλάξουν. Είναι πολύ σημαντικό να εργαστούμε μαζί σε αυτό και να ακολουθήσουμε συμφωνημένες διαδικασίες, οπότε παρακαλούμε να ενημερώνετε τη συνηθισμένη επαφή TUI για τυχόν αλλαγές”.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top