skip to Main Content
1 φωτης αυγουστατος (Copy)

Αποκλειστικά για νέους…

Γράφω απολογούμενος.Απευθύνομαι σε όλους εσάς τους νέους πολίτες της χώρας μας αλλά και όλου του πλανήτη μας·τα παιδιά, τους εφήβους , τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους.

Ανήκω σε μια γενιά που μαζί με την προηγούμενη της,δεν με κάνει περήφανο για ο,τι καταφέρνουμε να παραδώσουμε σε εσάς σήμερα.Κουβαλώντας σαν γενιά κατάλοιπα μιας μακράς μεταπολεμικής εποχής με ότι κρίσεις αυτή συνεπάγεται , επενδύσαμε σχεδόν αποκλειστικά στην ύλη και ελάχιστα στο πνεύμα.

Πιστέψαμε και υποταχθήκαμε στη δύναμη του χρήματος καταπατώντας αξίες και ιδανικά.Παραδώσαμε ελευθερίες μας σαν ενέχυρο σε εφήμερες απολαύσεις.Αποκτήσαμε δύναμη και εξουσία τσαλαπατώντας ανθρώπους και αξιοπρέπειες.

Και τι καταφέραμε ;Καταφέραμε να αυξήσουμε το μέσο όρο ζωής μας αλλά μειώσαμε δραματικά το προσδόκιμο ζωής του πλανήτη μας.Καταφέραμε να αυξήσουμε τον πληθυσμό της γης αδιαφορώντας για τα αποθέματα νερού , για την κλιματική αλλαγή και την ποιότητα ζωής του μεγαλύτερου ποσοστού αυτών των ανθρώπων.

Καταφέραμε να έχει κάθε χέρι σας στον πλανήτη σαν προέκταση ένα κινητό και κάθε βλέμμα σας να αντικρίζει μια οθόνη και σας στερήσαμε την κουβέντα, τη σκέψη ,την ομιλία , τη γραφή, τη μνήμη , το συναίσθημα.

Καταφέραμε να παίζετε με περισσή επιδεξιότητα video games και να μην μπορείτε να τρέξετε σε μια αλάνα ή να σκαρφαλώσετε σε ένα δέντρο.Καταφέραμε να σας κάνουμε να πιστεύετε και εσείς στην ύλη και στις εφήμερες απολαύσεις. Και μετά από αυτό να μην πιστεύετε σε τίποτε άλλο

Και δυστυχώς δεν έχουμε τελειώσει εδώ

Συνεχίζουμε και προσπαθούμε να σας δημιουργήσουμε κι άλλες εξαρτήσεις και φόβους.Προσπαθούμε να σας κατευθύνουμε τη φυσική σας άμυνα σε μια ίωση,που η ίδια η φύση όλους τους νέους έχει προικίσει ,με εμβόλια εντελώς αχρείαστα για εσάς στη συγκεκριμένη νόσο.

Ποιος θα μου απαντήσει γιατί;Γιατί,έχοντας εμβολιάσει ηλικιωμένους ,ευπαθείς ομάδες και όσους χρειάζεται, δεν αφήνουμε εσάς τους υγιείς νέους να ενισχύσετε την ζητούμενη και ιδανική φυσική ανοσία αγέλης, αλλά σας πιέζουμε να φορτωθείτε άλλη μια μορφή εξάρτησης;

Προσπαθούμε να σας κάνουμε μετόχους στο τεχνολογικό μας vertigo στερώντας σας όμως δεξιότητες και γνώσεις έτσι ώστε να μην καθοδηγείτε εσείς αλλά να σέρνεστε πίσω από τις εξελίξεις.Συνεχίζοντας να λεηλατούμε και να ασελγούμε στον πλανήτη, προσπαθούμε να σας καλύψουμε με υποκατάστατα , συμπληρώματα, βιταμίνες, τεχνητό κρέας , συνθετική σοκολάτα , μεταλλαγμένα τρόφιμα, εικονικό σεξ.

Δεν αντέχω να πω άλλα …Συγνώμη, συγνώμη , συγνώμη …

Το μόνο που εγώ θα προσπαθήσω να κάνω σαν μικρή εξιλέωση ,είναι να μιλάω και να γράφω για ό,τι θεωρώ λάθος όσο κι αν αυτό στενοχωρεί κάποιους συνενόχους μου.

Αυτό επίσης που θα ήθελα από όλους εσάς τους νέους είναι να μας αμφισβητήσετε, να μας κρίνετε,να μας διορθώσετε και με τον τρόπο σας να μας τιμωρήσετε.Ποια θα είναι η μεγαλύτερη τιμωρία για εμάς;

Τίποτε άλλο από το να απορρίψετε τον δικό μας κόσμο και να φτιάξετε έναν καινούριο.Πώς;Γκρεμίστε τις εξαρτήσεις και τους φόβους αλλά μην αφήσετε τα χαλάσματα τους να σας πλακώσουν.Ξανακτίστε με ότι καλό έχει απομείνει.Με πίστη, πίστη σε αξίες μακριά από την ύλη.

Με αγάπη ,αγάπη αληθινή για τα δικά σας πλέον παιδιά του μέλλοντος

Με θράσος ξεπερνώντας τα εμπόδια που θα σας βάλουμε.Μπορείτε!Πιστέψτε σε εσάς!

Μη μασάτε.

Διαβάστε,αφυπνιστείτε,σκεφτείτε , οραματιστείτε,δουλέψτε.

Μιλήστε με έργα κι όχι με λόγια.Και να ξέρετε για να μην νιώθετε μόνοι,υπάρχουν ακόμη γύρω σας υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι της γενιάς μου που μπορούν να σας βοηθήσουν και να σας συμβουλεύσουν ανιδιοτελώς.

Αν τους αναζητήσετε σωστά,σίγουρα θα τους βρείτε.Ζήστε όπως σας πρεπει κι όχι όπως πρέπει.

Συγνωμη…

Φώτης Αυγουστατος Μαιευτήρας Γυναικολογος

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top