skip to Main Content
ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΚΡΑΤΣΑ

Απάντηση στην κ. Περιφερειάρχη

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της κ. Περιφερειάρχη στο νησί μας, στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΥ και τις συνεντεύξεις που έδωσε σε τοπικά ΜΜΕ θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Πρώτον, οποιοσδήποτε επισκέπτης σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων προφανώς θα αντικρίσει βουνά από απορρίμματα και όχι λουστραρισμένα γραφεία με υπολογιστές και αναπαυτικές πολυθρόνες.

Το περίεργο ύφος της κ. Περιφερειάρχη λοιπόν ήταν αχρείαστο, γιατί τα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών επιλύονται μόνο με διάλογο και συνεργασία όπως επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση μας με τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Δεύτερον, θα ήθελα να ενημερώσω τους δημότες (η κ. Περιφερειάρχης το γνωρίζει απλώς της ήταν αδιάφορο να το αναφέρει) πως μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 21 Αυγούστου θα έχει υπογραφεί η νέα σύμβαση με τον ανάδοχο για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό και με όλες τις επιπλέον γραφειοκρατικές διαδικασίες και χρονικές καθυστερήσεις που δημιούργησε η υγειονομική κρίση η οποία επηρέασε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου.

Αν στις λειτουργίες των υπηρεσιών για τις οποίες είναι υπεύθυνη η κ. Περιφερειάρχης δεν παρουσιάστηκαν δυσλειτουργίες εξαιτίας του lock down, ας μας πει πως το κατάφερε.

Σε κάθε περίπτωση εμείς μετά την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την αποκατάσταση του χώρου θα προσκαλέσουμε την κ. Περιφερειάρχη και οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΥ και να ασκήσει καλόπιστη κριτική.

Ουδέποτε ισχυρισθήκαμε ότι είμαστε αλάνθαστοι, αλλά αυτό που απαιτούμε είναι η σοβαρή και καλόπιστη κριτική γιατί από εκεί που παλεύαμε να μη δεχθούμε σκουπίδια από άλλα νησιά, κατά την κ. Περιφερειάρχη αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε πως θα μεταφέρουμε τα δικά μας στους άλλους.

Καμία σχέση με την πραγματικότητα δηλαδή.

Τρίτον, έχουν ήδη δεσμευθεί περίπου 7.500.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για τη δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου «κυττάρου Γ» ούτως ώστε να λυθούν οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπισθούν μελλοντικά στο νησί μας, συνεπώς η αγωνία της κ. Περιφερειάρχη δεν ευσταθεί ούτε για το σήμερα ούτε για το αύριο.

Αντιθέτως θα πρέπει η λειτουργία της ΕΔΑΚΙ να αποτελέσει πρότυπο επίλυσης των προβλημάτων που εδώ και χρόνια ταλανίζουν τα υπόλοιπα νησιά.

Τέταρτον και σημαντικότερον, ουδέποτε αρνηθήκαμε τη συνεργασία με οποιονδήποτε αρκεί αυτή να μην αποβαίνει εις βάρος της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία καλύπτονται με τον μανδύα μιας υποτιθέμενης ανάπτυξης.

Τέλος θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους δημότες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ότι από την πλευρά της η ΕΔΑΚΙ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε τα νησιά μας να παραμείνουν και στο μέλλον τα καθαρότερα της Ελλάδας και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη τους η οποία αποδεικνύεται καθημερινά.

Αργύρης Γαβριελάτος

Πρόεδρος ΕΔΑΚΙ ΑΕ – ΟΤΑ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top