skip to Main Content
208 DSC 0221 (Copy)

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!! με ενημέρωση από τον κ Χρυσοχοιδη μήπως πρέπει να πείτε στον κ Μητσοτάκη τι είχατε τάξει μαζί με την Κυβέρνηση σας γιατί ο Λαος σας Εμπιστεύτηκε για Δεύτερη Φορά !!!

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ: “ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ”-ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ, ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ-ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ-ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ & ΔΗΜΟΥ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΚΆΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΏΝ ΚΑΤΟΙΚΙΏΝ ΤΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ 
ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ 

ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΑΡΌΛΟ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΜΑ  ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΟΛΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΧΟΥΛΙΑΡΑ Στην Κεφαλονιά έφτασε αργά το απόγευμα ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Ο Υπουργός μετέβη στο Δημαρχιακό Μέγαρο όπου αρχικά συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών των Εργατικών Κατοικιών του Ληξουρίου που επλήγησαν από τους σεισμούς. Ο Υπουργός τόνισε ότι έχει αποφασιστεί το κράτος να χτίσει τα νέα συγκροτήματα, υπάρχουν 7.000.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό ενώ δεσμεύθηκε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει στείλει και έγγραφο με το οποίο θα δηλώνει ότι το κράτος αναλαμβάνει την όλη διαδικασία χτισίματος των κατοικιών. Όσον αφορά στην καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, αυτήν την απέδωσε σε κωλυσιεργία του Υποθηκοφυλακείου και της Πολεοδομίας να αποστείλουν προς το Υπουργείο τα έγγραφα που τους ζητήθηκαν. Ζήτησε από τους κατοίκους να συστήσουν επιτροπή και να συνδράμουν από την πλευρά τους το υπουργείο. Ο ίδιος τόνισε ότι θα αναθέσει την νέα μελέτη σε μελετητικό γραφείο ώστε να τρέξει γρήγορα και να είναι έτοιμη μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ εκτιμά ότι σε περίπου ένα χρόνο οι νέες Εργατικές κατοικίες θα είναι έτοιμες να αποδοθούν στον κόσμο.

Δείτε εδώ την άφιξη του Υπουργού: http://youtu.be/87oJ0SWA-v0

ΤΑ ΑΛΛΑ  ΜΕΓΑΛΑ  ΕΡΓΑ

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Υπουργός Υποδομών τόνισε ότι σε λίγο ξεκινούν τα δύο μεγάλα έργα που αφορούν στους οδικούς άξονες, ενώ ανακοίνωσε ότι ξεμπλοκαρίστηκε και το θέμα του λιμανιού του Αργοστολίου, καθώς η αρμοδιότητα πέρασε από το Υπουργείο Ναυτιλίας στο Υπουργείο Υποδομών και θα ξεκινήσει το μεγάλο έργο της αποκατάστασης. Μίλησε για το έργο του Χάρακα που πρέπει να ολοκληρωθεί για να ανοίξει ο δρόμος προς το Φισκάρδο και είπε ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση στους εργολάβους να ολοκληρώσουν γρήγορα τα έργα.

Ο ΚΟΙΝΟΣ  ΣΤΟΧΟΣ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ & ΔΗΜΟΥ

Ο Υπουργός Υποδομών προχώρησε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι πέρα από τα έργα αποκατάστασης από τους σεισμούς, υπάρχει ένας νέος κοινός στόχος Υπουργείου και Δήμου. Πρόκειται για την εξοικονόμηση κονδυλίων προκειμένου να γίνουν νέα και μεγάλα έργα υποδομής για την Κεφαλονιά που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη. Εργαζόμαστε ήδη γι’αυτό, είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης

Δείτε εδώ τις δηλώσεις Χρυσοχοίδη: http://youtu.be/s58XzN9EjOE

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δηλώσεις έκανε και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης όπου και ευχαρίστησε τον Υπουργό για τα όσα κάνει για την Κεφαλονιά και ειδικά για το λιμάνι του Αργοστολίου. Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Δημάρχου: http://youtu.be/v7CC2z3vmYk

Η  ΣΥΣΚΕΨΗ

Ακολούθησε κλειστή σύσκεψη στην οποία εκτός του Υπουργού και του Δημάρχου Κεφαλλονιάς, παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Σάμης Διονύσης Λυκούδης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Τζωρτζάτος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κεκάτος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, της Περιφέρειας και του Υπουργείου Υποδομών.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top