skip to Main Content
13680697 1655891761396264 3023156129104387315 N

“Ανασχηματισμός τώρα”! Ποιοι λένε γεια σας, πού μετακινείται ο Παππάς, το έλα να δεις με υφυπουργούς & αναπληρωτές

13680697_1655891761396264_3023156129104387315_n

Όπως υποστηρίζει το “Βήμα”, μέσα από τη στήλη“ΒΗΜΑτοδότης”, ο ανασχηματισμός θα είναι ριζικός. Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει εδώ και καιρό καταστήσει σαφές πως τόσο οι υπουργοί όσο και οι αναπληρωτές τους βρίσκονται υπό διαρκείς εξετάσεις και όλοι αναμένεται να κριθούν από το έργο τους.

Οι “ασταθείς” καρέκλες και η “ενεργοποίηση” του Νίκου Παππά
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΒΗΜΑτοδότη, έχει ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζεται το σπάσιμο των  υπερυπουργείων τα οποία θεωρήθηκαν δυσλειτουργικά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεύτερον, ορισμένοι υπουργοί έχουν ήδη αρχίσει να νιώθουν την καρέκλα τους να… τρίζει και προσπαθούν είτε μέσω συνεργατών του Πρωθυπουργού, είτε απευθείας με τον Αλέξη Τσίπρα να διατηρήσουν τη θέση τους προβάλλοντας σαν δικαιολογία ότι έχουν ακόμη έργο να ολοκληρώσουν.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, φαίνεται πως θα χάσει την αρμοδιότητα επί των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ φέρεται να διεκδικεί παραγωγικό υπουργείο και συγκεκριμένα το υπουργείο Ανάπτυξης,ούτως ώστε να δείξει τις ικανότητές του, τις οποίες θεωρεί αναξιοποίητες λόγω της ενασχόλησής του με τα ΜΜΕ.

Σιγή Τσίπρα – Εξελίξεις στο συνέδριο
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα πάντα με το εν λόγω δημοσίευμα, δεν έχει πει τίποτα και σε κανέναν για τον ανασχηματισμό, ούτε καν στους στενούς του συνεργάτες. Φέρεται όμως να δέχεται προτάσεις και για“σπάσιμο” υπουργείων και τη δημιουργία δύο νέων (με το ένα να είναι κατά πάσα πιθανότητα για το Προσφυγικό).

Βέβαια δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο το γεγονός της αλλαγής της ακολουθούμενης πολιτικής του πρωθυπουργού που θα εκφραστεί στο συνέδριο του κόμματος, που επίσης τοποθετείται χρονικά για το φθινόπωρο.

Σε αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξει η στάση που θα κρατήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο και κυρίως η ομάδα των “53” της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Εκείνοι ήδη έχουν ζητήσει οι αποφάσεις που αφορούν στο κυβερνητικό έργο να λαμβάνονται από κοινού με το κόμμα.

Οι ανασφαλείς υπουργοί
Η Όλγα Γεροβασίλη ήθελε να μετακινηθεί είτε στο υπουργείο Εσωτερικών, είτε στο υπουργείο Υγείας, ωστόσο παραμένει στη θέση της με αυξημένες αρμοδιότητες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε εκφράσει την επιυμία του να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών (δεν επιθυμεί τις “επιπτώσεις” της διαχείρισης του μνημονίου) και προετοιμάζεται ως αντικαταστάτης του ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Αγωνία αν θα κρατήσουν το υπουργείο τους εκφράζεται από τρεις ακόμη υπουργούς:

– Τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό (που αισθάνεται πλήρως… απορροφημένος από τον “εκρηκτικό” αναπληρωτή Παύλο Πολάκη)
– Τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή(λόγω των προτάσεων που έκανε για τον εκλογικό νόμο και δεν έγιναν δεκτές)
– Τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη (αν δεν μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο θα κάτσει… σπίτι του)
– Τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο

Τα “ερωτηματικά” και οι “σίγουροι”
Μυστήριο καλύπτει τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τους υπουργούς Ναυτιλίας και Εξωτερικών,κ.κ. Δρίτσα και Κοτζιά αντίστοιχα, ενώ αμετακίνητοι στις θέσεις τους φέρονται να είναι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Πάντως, αναμένεται μεγάλη… σφαγή σε αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς…

Eirinika.gr

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top