skip to Main Content
Almond1 (Copy)

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
12κουταλιές ζάχαρη
12  κουταλιές κοπανισμένο αμύγδαλο
12 αυγά
12 κουταλιές φρυγανιά
1 κουταλάκι γαρίφαλο
1 κουταλάκι κανέλλα
2 βανίλιες
ΣΙΡΟΠΙ: ( το βράζουμε για 10 λεπτά)
2 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
10 πρόκες γαρίφαλο
1 κομμάτι κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα βάζουμε στην άκρη. Μετά χτυπάμε την ζάχαρη, τους κρόκους και την βανίλια. Ρίχνουμε λίγο -λίγο το αμύγδαλο την φρυγανιά το γαρύφαλλο, την κανέλα και το ασπράδι. Βουτυρώνουμε το ταψί (30×30) και το τινάζουμε. Ρίχνουμε το υλικό και το ψήνουμε σε φούρνο 200οC για 30 λεπτά .Όταν βγάλουμε το γλυκό ρίχνουμε το σιρόπι κρύο σε όλο το γλυκό.
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top