skip to Main Content
ΚΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ (Copy)

ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΑΘΕΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Συναντήθηκα με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της Μελετητικής Σύμπραξης κ Λευτέρη Ρουχωτά όπου με ενημέρωσε για την μελέτη του αλιευτικού καταφυγίου ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑΣ , για το σχέδιο της , την δυνατότητα επέκτασης της λιμενολεκάνης , τα στάδια και τους χρόνους της όλης διαδικασίας, για το κόστος επικαιροποίησης και την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων .

Επίσης συζητήσαμε για την δυνατότητα αδειοδότησης του αλιευτικού καταφυγίου ΑΘΕΡΟΣ , την όλη διαδικασία και τις δυνατότητες για την αποτροπή της διαδικασίας κατεδάφισης του , ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι η νομοθεσία δίνει αυτή την δυνατότητα .

Του εξέφρασα το ενδιαφέρον της κ. Περιφερειαρχου και του κ . Βουλευτή για το θέμα αυτό και ενημέρωσα τον δήμαρχο Ληξουρίου κ Γιώργο Κατσιβέλη για την συνάντηση μας και την συζήτηση και ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι θα χρηματοδοτήσει ο Δήμος Ληξουρίου τις επικαιροποιήσεις και αδειοδοτήσεις των δυο αλιευτικών από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ .
Αθηπνα 14 Ιανουαρίου 2020Μία ημέρα αφιερωμένη σε θέματα και προβλήματα της ΠΙΝ , αλλά και μία ημέρα σοβαρής ή χαλαρής συζήτησης για μεγάλα η μικρά εργα για άμεσες ενέργειες ή μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς .Συνάντηση με αγαπητούς φίλους με συμφοιτητές σε Διευθυντικές θέσεις και γενικά σε μία ηγεσία που θέλει και μπορεί να βοηθήσει τον τόπο μας , τα νησιά μας , τους ανθρώπους του μόχθου και της πρωτογενούς παραγωγής μας .

 • Με το Υφυπουργό ΑΑΤ κ Κώστα Σκρεκα και τον Διευθυντή του Διαμαντή Ζακζιαβάνο συζητήσαμε όλα τα θέμα της αρμοδιότητας του και εισέπραξα το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για στήριξη της Περιφέρειας μας και τον αμέριστο σεβασμό του κ Υφυπουργού για την Περιφερειάρχη μας κ ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ .
 • Με τον ΓΓ ΥΠΑΑΤ κ Γεώργιο Στρατάκο , τον Διευθυντή του κ Τ. Ταβουλάρη και τον κ Βασίλειο Καλλιβωκά τ Γενικό Διευθυντή και εξαίρετο φίλο . .
 • Δακοκτονία : τιμές ,αύξηση της τιμής και επιπλέον χρηματοδότηση .
 • Xulella : επιθετική πολιτική με τη δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου αντιμετώπισης σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και εργαστήρια , με λιμενικές και τελωνειακές αρχές .
 • ΚΛΑΔΕΜΑ και λεηλασία ελαιών ΚΕΡΚΥΡΑΣ, αναμένει την πρόταση της ΠΙΝ για νομοθετική ρύθμιση .
 • ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ΠΙΝ για την ρύθμιση του νόμου ως αφορά τα απόβλητα τους .
 • Λιμνοδεξαμενές : ΓΡΙΖΑΤΩΝ , ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ, ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΤΩΓΗΣ . Αποφασίστηκε η αναζήτησή του κόστους ωρίμανσης των μελετών που υπάρχουν και η χρηματοδότηση τους και η διερεύνηση χρηματοδότησης των έργων από το ΥΠΑΑΤ .
 • Εξηλεκτρισμός : Ο ΓΓ έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το σχέδιο εξηλεκτρισμού που του παρουσίασα και άμεσα με παρέπεμψε στην ανάλογη διεύθυνση η οποία θα με στηρίξει .
 • ΦΕΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ , Ο Γ Γ έδειξε το ενδιαφέρον του και δήλωσε την στήριξη του για την επανεξέταση του θέματος .
 • Με τον κ Κουρουμπλή , Δντή του Γ Γ Κοινοτικών πόρων κ Κ. Μπαγινέτα .
 • Αγροτοδιατροφική : συζήτησα το αίτημα της Αγροτοδιατροφικης για την χρηματοδότησης προτάσεων ( μέτρο 16.1) που είχαν γίνει από το 2018 .
 • CLLD leader : ενημέρωσα την ηγεσία για την εξέλιξη των προγραμμάτων στην ΠΙΝ και ζήτησα την βοήθεια ως αφορά τίς εγγυητικές επιστολές , την γρήγορη διεκπεραίωση των χρηματοδοτήσεων για τα έργα και τής δράσεις αλλά και για την άμεση ανταπόκριση στην χρηματοδότηση του προσωπικού των Συμπράξεων ώστε το πρόγραμμά να λειτουργεί απρόσκοπτα .


Σωτήρης Κουρής Αντιπεριφερειαρχης ΠΙΝ

Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου .

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top